Met Beaufood krijg ik de kans om mezelf dagelijks onder te dompelen in het beste wat de wereld van smaak ons te bieden heeft. Ik ontdek nieuwe ingrediënten, smaakcombinaties en gerechten uit verre landen. En daar ben ik meer dan dankbaar voor. Zo ben ik sinds ik sinds een paar jaar groot fan van de Indiase keuken. Met een paar ingrediënten een smaakvolle maaltijd op tafel zetten en samen genieten van eten. Sindsdien experimenteer ik met verschillende producten om een lekkere curry te maken of een geurende kruidenpasta waarin ik gamba’s of kip bereid. De Indiase keuken wordt trouwens vaak onterecht bestempeld als pittig. Natuurlijk zitten er gerechten bij waar je ogen bijna van gaan tranen, maar de meeste producten zijn mild en rijk van smaak.
Je kunt natuurlijk voor typisch Indiase gerechten gaan zoals curry, kofta, tandoori of een tikka, maar het is onwijs lekker om een Indiaas tintje te geven aan de dagelijkse keuken. En heb je geen tijd (of zin) om zelf een curry of kruidenpasta te maken? Ik ontdekte de producten van Patak’s en daarmee geef je op een makkelijke én snelle manier een authentiek Indiase smaak aan een alledaags gerecht. Patak’s is een familiebedrijf en al jaren een expert of het gebied van de Indiase keuken. Wat begon met het bereiden van kruidenmengsels en andere lekkernijen thuis in een kleine keuken eindigde in een internationaal bedrijf met als doel de authentieke Indiase keuken toegankelijk te maken voor iedereen. De producten van Patak’s zijn vrij van kunstmatige conserveermiddelen, kleur- en smaakstoffen. En daar houd ik van!
Ik maakte deze week een pompoen quiche en gaf er een Indiase twist aan met Korma, een romige saus (glutenvrij) met fijngesneden gedroogde kokos en specerijen als gember en koriander. Zó lekker! Ik at een groot stuk als avondeten met een simpele kachumber salade on the side en nam de volgende dag een portie mee als lunch. En toen was hij op want Mike heeft er tussendoor ook lekker wat puntjes van weggesnoept. Hij staat ook leuk op tafel bij de borrel!
Dit heb je nodig voor deze Indiase pompoen quiche
- 5 plakjes glutenvrij bladerdeeg – geen problemen met gluten? Neem dan gewoon bladerdeeg
- 150 ml (soja) melk
- 100 ml Patak’s Korma saus
- 4 eieren
- 1 tl korianderpoeder
- 1/2 flespompoen – zo’n 300 gr
- 1/2 prei
Zo maak je het
Vet een quiche vorm in en verwarm de oven voor op 200 graden. Ik gebruik een vorm van 28 cm, maar een kleinere kan ook.
Was de pompoen en snijd hem in de lengte doormidden. Schep met een lepel de pitten eruit en zet ze in een schaaltje apart. Snijd daarna 300 gram van de pompoen in plakken en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat peper en zet de plaat 20 minuten in de oven.
Ontdooi ondertussen de plakjes bladerdeeg en bekleed de vorm ermee. Prik er met een vork gaatjes in.
Neem een schaal en mix hierin de eieren, melk en Korma saus. Snijd de prei in ringen en schep het in de vorm. Bestrooi met wat peper, zout en korianderpoeder. Haal de pompoen uit de oven en verdeel dit ook over de vorm. Schenk als laatste het eiermengsel eroverheen.
Zet de vorm 30 tot 40 minuten in de oven (nog steeds op 200 graden).
Eet de quiche direct of bewaar hem in de koelkast. Koud is hij ook lekker!
Eet je de quiche als avondeten? Maak er dan kachumber bij, een simpele Indiase salade. Dit maak je door blokjes tomaat, komkommer, rode ui en verse koriander te mengen. Breng alles op smaak wat peper, zout en limoensap. Serveer je de quiche bij de borrel? Snijd er dan mooie dunne punten van en leg er wat servetjes naast zodat je gasten geen bordjes en vorkjes nodig hebben. Het staat gezellig en het scheelt jou weer vaat ;)
Heb de quiche dit weekend gemaakt en het was heerlijk!!
oei..wat ziet dat er lekker uit, Bo! Knap gefotografeerd ook..krijg er trek van.. ;-)