...

Indian chai latte

Indian chai latte

door | jan 17, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 3 reacties

Indian chai tea latte

Een chai latte staat al tijden op mijn to make list, maar het komt er op de een of andere manier nooit van. Je hebt namelijk aardig wat ingrediënten voor deze spicey kruidenthee nodig. Vorige maand nam ik in een leuk koffietentje een chai latte om op te warmen en toen wist ik het zeker, deze thee moet ik binnenkort echt eens maken tijdens een relax avondje met mezelf op de bank. The green kitchen travels erbij, kaarsen aan, poesjes naast me op de bank en een Indian chai latte. In een fancy kopje als het even kan.

Een chai latte heeft geen vast recept, maar bevat wel een aantal basis ingrediënten die je er altijd in terug zult zien. Dit is sterke zwarte thee, melk, een zoetmiddel en kruiden. De meiden van Three girls one kitchen maakten een super lekkere chai met rijstmelk en kokosbloesemsuiker. Afgelopen week probeerde ik hun versie uit en ik vond hem waaanzinnig lekker. Dus bij deze het recept!

 

 


De winter komt er weer aan en dat betekent lekker veel warme thee drinken. Deze Indiase thee is een heerlijke warme thee vol specerijen.Het is India’s nationale drank en is daar ook een dagelijks ritueel. Het is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker. Wij hebben de chai tea gemaakt van rijstmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker. Een heerlijke verwarmende combinatie!

 

Dit heb je nodig voor 2 kopjes

 • een kopje water
 • een kopje rijstmelk
 • 2,5 cm verse gember
 • 2 kruidnagels
 • 1 tl kardemompoeder of 1 kardemompeul
 • 1 kleine steranijs
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 peperkorrel
 • 1 zakje zwarte thee
 • 1 klein stokje kaneel (als roerstaafje)
 • 4 tl (kokosbloesem)suiker

 

Zo maak je het

Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.

Vijzel de specerijen, zodat ze een beetje gekneusd zijn.  (de kardemom, kruidnagel, steranijs en peperkorrel). Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.

Wanneer de melk goed op temperatuur is doe je het zwarte theezakje in het pannetje. Laat een paar minuten trekken. Schep 4 tl kokosbloesemsuiker in de thee en roer even goed.

Giet de melk door een fijne zeef en serveer in kopje met een kaneelstokje erbij.

 

Geniet ervan! Liefs,

Three girls one kitchen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Notentoast met gebakken paddenstoelen en gepocheerd ei

Het mag je vast niet ontgaan zijn dat ik dagelijks lief, leed en vooral eten deel op Instagram. En zo ook vaak mijn dagelijkste gezonde lunches. Vorig jaar was er een periode waarin ik volgens mij wel honderd keer hetzelfde recept liet zien tijdens de lunch, omdat ik...

Lees meer
Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Zelf citroen gember shots maken (zonder slowjuicer!)

Citroen gember shots! Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik ben echt al wéken verkouden. Hoog tijd om mijn immuunsysteem een flinke boost te geven. Dit doe ik door gezond te eten (veel biologische groenten, fruit, peulvruchten, noten), tussen het werken door...

Lees meer
Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Vongole (of kokkels) met witte wijn en parmezaanse kaas

Ik heb vandaag een echte Beaufood klassieker voor je. Daarmee bedoel ik zo'n gerecht wat zéér regelmatig bij ons op tafel staat. Mijn favoriete vongole recept! Een pannetje vol heerlijke vongole met witte wijn en parmezaanse kaas. Als ik vongole tegenkom kan ik het...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Sanne

  Ik wil al zo lang een keer zelf een chai latte maken. En dan bedoel ik echt zelf de specerijen bij elkaar gooien en hier een theetje van maken, met plantaardige melk. Dus dit recept lijkt me perfect! Ik ben bezig met een blogbericht over recepten die ik nog een keer wil maken en jouw recept hiervan komt er bij :). Mag ik je foto gebruiken in mijn blogbericht, waar ik dan bij zet dat de foto van jou is?
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Sanne! Dan is dit recept echt wat voor jou. Zet je ook even een duidelijke link onder de foto? Liefs, Bo

   PS. wat een leuke blog heb je!

   Antwoord
   • Sanne

    Fijn Bo! Thanks, ja, ik zet zeker een duidelijke link onder de foto :). Liefs

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *