Indian chai latte

Indian chai latte

door | jan 17, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 3 reacties

Indian chai tea latte

Een chai latte staat al tijden op mijn to make list, maar het komt er op de een of andere manier nooit van. Je hebt namelijk aardig wat ingrediënten voor deze spicey kruidenthee nodig. Vorige maand nam ik in een leuk koffietentje een chai latte om op te warmen en toen wist ik het zeker, deze thee moet ik binnenkort echt eens maken tijdens een relax avondje met mezelf op de bank. The green kitchen travels erbij, kaarsen aan, poesjes naast me op de bank en een Indian chai latte. In een fancy kopje als het even kan.

Een chai latte heeft geen vast recept, maar bevat wel een aantal basis ingrediënten die je er altijd in terug zult zien. Dit is sterke zwarte thee, melk, een zoetmiddel en kruiden. De meiden van Three girls one kitchen maakten een super lekkere chai met rijstmelk en kokosbloesemsuiker. Afgelopen week probeerde ik hun versie uit en ik vond hem waaanzinnig lekker. Dus bij deze het recept!

 

 


De winter komt er weer aan en dat betekent lekker veel warme thee drinken. Deze Indiase thee is een heerlijke warme thee vol specerijen.Het is India’s nationale drank en is daar ook een dagelijks ritueel. Het is een mix van thee, specerijen, water, melk en suiker. Wij hebben de chai tea gemaakt van rijstmelk en gezoet met kokosbloesemsuiker. Een heerlijke verwarmende combinatie!

 

Dit heb je nodig voor 2 kopjes

 • een kopje water
 • een kopje rijstmelk
 • 2,5 cm verse gember
 • 2 kruidnagels
 • 1 tl kardemompoeder of 1 kardemompeul
 • 1 kleine steranijs
 • 1/2 tl kaneel
 • 1 peperkorrel
 • 1 zakje zwarte thee
 • 1 klein stokje kaneel (als roerstaafje)
 • 4 tl (kokosbloesem)suiker

 

Zo maak je het

Verwarm een klein pannetje met melk en water op zacht vuur.

Vijzel de specerijen, zodat ze een beetje gekneusd zijn.  (de kardemom, kruidnagel, steranijs en peperkorrel). Voeg de specerijen vervolgens samen met de gember en de kaneel bij de melk in het pannetje.

Wanneer de melk goed op temperatuur is doe je het zwarte theezakje in het pannetje. Laat een paar minuten trekken. Schep 4 tl kokosbloesemsuiker in de thee en roer even goed.

Giet de melk door een fijne zeef en serveer in kopje met een kaneelstokje erbij.

 

Geniet ervan! Liefs,

Three girls one kitchen

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Sanne

  Ik wil al zo lang een keer zelf een chai latte maken. En dan bedoel ik echt zelf de specerijen bij elkaar gooien en hier een theetje van maken, met plantaardige melk. Dus dit recept lijkt me perfect! Ik ben bezig met een blogbericht over recepten die ik nog een keer wil maken en jouw recept hiervan komt er bij :). Mag ik je foto gebruiken in mijn blogbericht, waar ik dan bij zet dat de foto van jou is?
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Sanne! Dan is dit recept echt wat voor jou. Zet je ook even een duidelijke link onder de foto? Liefs, Bo

   PS. wat een leuke blog heb je!

   Antwoord
   • Sanne

    Fijn Bo! Thanks, ja, ik zet zeker een duidelijke link onder de foto :). Liefs

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.