IJs cappuccino met havermelk

IJs cappuccino met havermelk

door | jul 4, 2018 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

ijs cappuccino met havermelk

Heerlijk zo’n verkoelende koffie met dit warme weer. En volgens de weersvoorspelling op mijn telefoon zijn we nog lang niet af van de zon! Hoewel ik het liefst in de tuin zou werken is dat nu een beetje te warm, dus trakteer ik mezelf aan de eettafel op een verkoelende cappuccino. Gemaakt met een shot espresso en een lekkere dikke schuimlaag van havermelk.

Zelf heb ik een automatische melkschuimer van Nespresso die een stand heeft om melk gekoeld op te schuimen. Wanneer je die niet hebt gebruik je gewoon een cocktailshaker of een melkklopper. Even flink schudden en tadaaa! (In onderstaand recept gebruik ik bijvoorbeeld een cocktailshaker). Oh, en normaliter drink ik mijn koffie zonder suiker maar zo’n ijs cappuccino smaakt éxtra goed met een drupje hazelnoot of karamelsiroop erdoor..

ijs cappuccino met havermelk

ijs cappuccino met havermelk

Dit heb je nodig voor deze ijs cappuccino met havermelk / 1 persoon

  • 1 shot espresso
  • 150 ml havermelk – voor een extra goede schuimlaag gebruik je Oatly Barista, maar de gewone havermelk van Oatly of van het merk Dream schuimt ook prima.
  • 3 grote ijsklonten
  • optioneel: klein scheutje hazelnoot of karamelsiroop

 

Zo maak je het

Zet eerst een kopje espresso en laat even afkoelen. Voeg eventueel een scheutje hazelnoot of karamelsiroop toe.

Doe 150 ml melk in de shaker samen met 3 grote ijsklonten. Shake de melk tot deze ijskoud en schuimig is. (Of schuim de melk zonder ijsklonten koud op in een automatische melkschuimer).

Schenk de melk samen met de ijsklonten in een groot glas. Schenk de espresso erin en genieten maar!

Tip: serveer deze ijs cappuccino na de barbecue met een scheutje van je favoriete koffielikeur in plaats van siroop. Baileys, Licor 43, Tia Maria..

ijs cappuccino met havermelk

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.