IJs cappuccino met havermelk

ijs cappuccino met havermelk

Heerlijk zo’n verkoelende koffie met dit warme weer. En volgens de weersvoorspelling op mijn telefoon zijn we nog lang niet af van de zon! Hoewel ik het liefst in de tuin zou werken is dat nu een beetje te warm, dus trakteer ik mezelf aan de eettafel op een verkoelende cappuccino. Gemaakt met een shot espresso en een lekkere dikke schuimlaag van havermelk.

Zelf heb ik een automatische melkschuimer van Nespresso die een stand heeft om melk gekoeld op te schuimen. Wanneer je die niet hebt gebruik je gewoon een cocktailshaker of een melkklopper. Even flink schudden en tadaaa! (In onderstaand recept gebruik ik bijvoorbeeld een cocktailshaker). Oh, en normaliter drink ik mijn koffie zonder suiker maar zo’n ijs cappuccino smaakt éxtra goed met een drupje hazelnoot of karamelsiroop erdoor..

ijs cappuccino met havermelk

ijs cappuccino met havermelk

Dit heb je nodig voor deze ijs cappuccino met havermelk / 1 persoon

  • 1 shot espresso
  • 150 ml havermelk – voor een extra goede schuimlaag gebruik je Oatly Barista, maar de gewone havermelk van Oatly of van het merk Dream schuimt ook prima.
  • 3 grote ijsklonten
  • optioneel: klein scheutje hazelnoot of karamelsiroop

 

Zo maak je het

Zet eerst een kopje espresso en laat even afkoelen. Voeg eventueel een scheutje hazelnoot of karamelsiroop toe.

Doe 150 ml melk in de shaker samen met 3 grote ijsklonten. Shake de melk tot deze ijskoud en schuimig is. (Of schuim de melk zonder ijsklonten koud op in een automatische melkschuimer).

Schenk de melk samen met de ijsklonten in een groot glas. Schenk de espresso erin en genieten maar!

Tip: serveer deze ijs cappuccino na de barbecue met een scheutje van je favoriete koffielikeur in plaats van siroop. Baileys, Licor 43, Tia Maria..

ijs cappuccino met havermelk

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.