Hotelkamerdiner bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

In deze gekke tijd moeten we in alle hoeken en gaten zoeken naar dingen die we wél kunnen ondernemen op culinair gebied. Gelukkig zijn er een hoop creatieve ondernemers die het mogelijk maken om weer even dat heerlijke restaurantgevoel te ervaren. Zo ook restaurant Hemel & Aarde in Utrecht. Hier kun je namelijk fantástisch uit eten op eigen hotelkamer. De hotelkamer wordt letterlijk omgetoverd tot een klein privé restaurant, inclusief mooi gedekte tafel. Uitgebreid dineren en genieten van goede wijnen met uitzicht op de Dom. Dit wil je!

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Het nieuwe restaurant van Vito Reekers (voormalig chef de cuisine van Karel V) is gelegen in het prachtig gerenoveerde Polman’s Huis in het centrum van Utrecht. Het restaurant is door de Covid-maatregelen niet in gebruik (zo zonde want móói dat het is..), maar boek een hotelkamer in het bijbehorende hotel The Nox en dineer daar vervolgens geheel in stijl in in je eigen hotelkamerestaurant. Inclusief uitzicht op de Dom.

Echt. Te. Gek.

Het arrangement bestaat uit een overnachting in The Nox met diner op de kamer en een uitgebreid ontbijt op bed de volgende ochtend. Mike werd die dag 30 en tot onze verrassing was onze hotelkamer compleet versiert. Zó lief! Mike keek meteen verrast naar mij, maar de credits gingen toch echt naar Hemel & Aarde ;) Oh, en had ik al gezegd dat we een waanzinnig waanzinnig romantisch bad op de kamer hadden én een dakterras?

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

De keuken van Vito Reekers

Vito Reekers kookt met respect voor de natuur en gezond boerenverstand en daar komen verrassende gerechten uit voort. Reekers groeide op in Zuid-Limburg op een boerderij waar hij veel tijd in de moestuin van zijn ouders doorbracht. In 2001 besluit hij zijn hart te volgen en aan een koksopleiding te beginnen. Hierna werkt hij bij verschillende restaurants, waaronder Restaurant Au Coin Des Bons Enfants* en Da Vinci* in Limburg. Daarna gaat hij aan de slag als chef de partie Karel 5. Na een periode van vier jaar als sous-chef bij Ciel Bleu** in het Amsterdamse Okura Hotel, keert Vito in 2012 terug naar Grand Hotel Karel V. Dit keer als chef. Nu is het tijd voor weer een nieuwe uitdaging en dat is de sterren van de hemel koken in het nieuwe Polman’s Huis!

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht
Dit gerecht ziet er misschien niet direct uit als een smaakexplosie maar WAUW. Wát een smaakbom was dit..

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht
Voordeel van een coronoproof diner: ik rasp gewoon lekker zelf de truffel onder de kazen (de Belper Knolle!) over mijn gerecht ;)

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht
Op de wijnkaart vind je de signatuur van sommelier Isabel van Bueren. Een breed palet van Europese afkomst, met extra aandacht voor haar eigen roots: Portugal

Na een heerlijke avond rollen we voldaan ons bed in om de volgende ochtend wakker te worden met een uitgebreid ontbijt op bed. We chillen hem nog even in het awesome bad, nemen een kop koffie en maken een lange wandeling door eigen stad. Podverredorie wat waren we uit. Dit doen we zeker nog eens over.

Ook enthousiast geworden? Check de website van Hemel & Aarde voor meer info en de arrangementen. Ook is het mogelijk om een 4-gangen diner voor thuis te bestellen.

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Uit eten op eigen hotelkamer bij restaurant Hemel & Aarde in Utrecht

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.