Naast de smaak van een borrelhapje, vind ik de presentatie ook heel belangrijk. Zo aten Mike en ik twee jaar geleden op Bali bij Potato Head een voorgerecht met tonijntartaar, dat werd geserveerd in kleine hoorntjes. ZO leuk. Dit soort hoorntjes kun je kant en klaar kopen, maar omdat ze niet zo makkelijk verkrijgbaar zijn vertel ik je hieronder hoe je heel simpel zelf kan maken van filodeeg. Serveer deze hoorntjes met verse tonijntartaar en zeewier caviaar en je hebt een heerlijke én originele borrelhap.
Je maakt de hoorntjes het best met behulp van ijzeren ‘hoornvormpjes’. Net als ik heb jij die waarschijnlijk niet standaard in huis, dus ik maakte ze simpelweg van de kartonnetjes die in het pak met filodeeg zaten. Met een beetje creativiteit maak je het leven soms een stuk makkelijker ;) Ik knipte daar rondjes uit en rolde er een paar hoorntjes van! Je kunt ook vormpjes van zilverfolie maken.
Dit heb je nodig voor deze hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar / 8 stuks
- 200 gr verse tonijn filet – en dan bedoel ik kakelverse tonijn
- 3 langwerpige plakken filodeeg – ontdooit
- 20 gr roomboter
- 3 el zeewier kaviaar – tijdens de feestdagen vaak verkrijgbaar in de supermarkt en anders bij de toko
- 2 el sojasaus
- 2 el mirin
- 1 tl sriracha
- 2 el zure room
- paar plukjes cress – tuinkers kan ook
- extra: een kleine kom gevuld met zeezout om de hoortjes in te serveren
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng de tonijnblokjes in een kom met sojasaus, mirin en sriracha. Proef even en voeg naar smaak nog wat sriracha toe. Ikzelf houd wel van een beetje pit dus ik voegde wat meer toe, zo’n 2 theelepels.
Steek, met bijvoorbeeld een kookring of een glas, 8 rondjes van zo’n 6 centimeter uit de filodeegvellen.
Smelt de roomboter en bestrijk er de filodeegrondjes mee. Rol de rondjes filodeeg over de vormpjes. Zet ze rechtop op een bakplaat en bak ze in 5 minuten goudbruin.
Haal de hoortjes uit de oven, verwijder voorzichtig de vormpjes en laat even afkoelen. Hierdoor harden ze nog wat uit.
Vul een schaaltje met zeezout. Vul de hoorntjes met tonijntartaar en zet ze in de schaal met zeezout. Garneer ieder hoorntje met zeewier kaviaar en een toefje zure room. Sluit af met een plukje cress of tuinkers.
Serveer de hoorntjes direct, zodat ze knapperig blijven. Je kunt de hoorntjes ook van te voren maken (bewaar ze dan in een luchtdichte doos), maar vul ze wel pas met tonijn voordat je ze serveert.
Foodtip: mijn lieve foodie collega Vanessa maakte deze hoorntjes ook, maar dan gevuld met spicey Hollandse garnalen. Ook heeel erg lekker!
0 reacties