...

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Naast de smaak van een borrelhapje, vind ik de presentatie ook heel belangrijk. Zo aten Mike en ik twee jaar geleden op Bali bij Potato Head een voorgerecht met tonijntartaar, dat werd geserveerd  in kleine hoorntjes. ZO leuk. Dit soort hoorntjes kun je kant en klaar kopen, maar omdat ze niet zo makkelijk verkrijgbaar zijn vertel ik je hieronder hoe je heel simpel zelf kan maken van filodeeg. Serveer deze hoorntjes met verse tonijntartaar en zeewier caviaar en je hebt een heerlijke én originele borrelhap.

Je maakt de hoorntjes het best met behulp van ijzeren ‘hoornvormpjes’. Net als ik heb jij die waarschijnlijk niet standaard in huis, dus ik maakte ze simpelweg van de kartonnetjes die in het pak met filodeeg zaten. Met een beetje creativiteit maak je het leven soms een stuk makkelijker ;)  Ik knipte daar rondjes uit en rolde er een paar hoorntjes van! Je kunt ook vormpjes van zilverfolie maken.

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Dit heb je nodig voor deze hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar / 8 stuks

  • 200 gr verse tonijn filet – en dan bedoel ik kakelverse tonijn
  •  3 langwerpige plakken filodeeg – ontdooit 
  • 20 gr roomboter
  • 3 el zeewier kaviaar – tijdens de feestdagen vaak verkrijgbaar in de supermarkt en anders bij de toko
  • 2 el sojasaus
  • 2 el mirin
  • 1 tl sriracha
  • 2 el zure room
  • paar plukjes cress – tuinkers kan ook
  • extra: een kleine kom gevuld met zeezout om de hoortjes in te serveren

 

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de tonijn in kleine blokjes. Meng de tonijnblokjes in een kom met sojasaus, mirin en sriracha. Proef even en voeg naar smaak nog wat sriracha toe. Ikzelf houd wel van een beetje pit dus ik voegde wat meer toe, zo’n 2 theelepels.

Steek, met bijvoorbeeld een kookring of een glas, 8 rondjes van zo’n 6 centimeter uit de filodeegvellen.

Smelt de roomboter en bestrijk er de filodeegrondjes mee. Rol de rondjes filodeeg over de vormpjes. Zet ze rechtop op een bakplaat en bak ze in 5 minuten goudbruin.

Haal de hoortjes uit de oven, verwijder voorzichtig de vormpjes en laat even afkoelen. Hierdoor harden ze nog wat uit.

Vul een schaaltje met zeezout. Vul de hoorntjes met tonijntartaar en zet ze in de schaal met zeezout. Garneer ieder hoorntje met zeewier kaviaar en een toefje zure room. Sluit af met een plukje cress of tuinkers.

Serveer de hoorntjes direct, zodat ze knapperig blijven. Je kunt de hoorntjes ook van  te voren maken (bewaar ze dan in een luchtdichte doos), maar vul ze wel pas met tonijn voordat je ze serveert.

Foodtip: mijn lieve foodie collega Vanessa maakte deze hoorntjes ook, maar dan gevuld met spicey Hollandse garnalen. Ook heeel erg lekker!

 

Hoorntjes met tonijntartaar en zeewier kaviaar, Leuke amuses, gezonde amuses, tonijn amuses, culinaire blogs, Beaufood recepten, Zelf hoorntjes maken

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *