Ik denk dat ik best over mezelf mag zeggen dat ik behoorlijk verslaafd ben aan pannenkoeken. Niet alleen in het weekend, ik neem er doordeweeks ook vaak de tijd voor. Althans, Mike dan. Hij is vaak de pannenkoekenbakker. Het beslag is altijd op gevoel dus het is elke keer weer een verrassing ;) Deze honing pannenkoeken van amandelmeel zijn wel van mijn hand. Ik kreeg een grote zak amandelmeel van mijn moeder (thaaaanks mams!) en ik besloot er pannenkoeken van te bakken. Een grote lepel honing uit Oostenrijk, wat scharreleitjes en een drupje vanille essence door het beslag maken deze pancakes éxtra lekker! Ik deed er als topping banaan, yoghurt en granola op.
Dit heb je nodig voor deze honing pannenkoeken van amandelmeel / 4 kleine pannenkoeken
- 100 gr amandelmeel
- 75 ml (haver)melk
- 2 el honing
- 2 flinke el bloem
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- mini scheutje vanille essence
- snuf kaneel
Optioneel voor erop:
- granola
- yoghurt – naturel
- banaan – of ander soort fruit
Zo maak je ze
Mix alle ingrediënten in een grote kom tot een egaal beslag. Voeg eventueel nog een scheutje melk toe wanneer het beslag te dik is, maar kijk uit dat het niet te dun wordt. Het mag een beetje lobbig zijn.
Verhit een klontje kokosvet of boter in een koekenpan. Schenk 1/4 van het beslag erin en bak de pannenkoek aan beide kanten gaar. Keer de pannenkoek voorzichtig om met een ijzeren spatel. Kan ook met een houten spatel natuurlijk, maar ijzer vind ik altijd net wat makkelijker werken ofzo. Ga door tot je vier pancakes hebt.
Serveer de honing pannenkoeken warm en garneer met banaan, granola en een dot yoghurt.
Eet smakelijk!
Héérlijk recept mirgen maken honing pannenkoeken van amandelmeel
hebben jullie hier nutritional informatie over ?
Nope :)
Heerlijk! Ik ga deze snel eens maken!