...

Honing halloumi met gegrilde groenten

Honing halloumi met gegrilde groenten

door | nov 20, 2018 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Ken je dat, dat je aan het begin van de week een berg verse groenten in huis haalt en aan het einde van de week met porties half verlepte groenten blijft zitten? Dat had ik vorige week weer eens met een zak boerenkool en bimi. Ik vind het altijd zo zonde om voedingsmiddelen weg te gooien dus ik besloot er wat lekkers mee te maken. Boerenkool en bimi zijn onwijs gezond en ik probeer ze daarom altijd zo kort mogelijk te verhitten. Even bakken met een teentje knoflook en wat olie is vaak voldoende. Als vleesvervanger grilde ik een paar plakken halloumi. Halloumi is van nature lekker zoutig en smaakt daarom echt fantastisch in combinatie met honing. Serveer er nog een avocado gevuld met sojadressing bij en je hebt een voedzame en heerlijke maaltijd!

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Dit heb je nodig voor deze honing halloumi met gegrilde groenten / 2 personen

  • 225 gr halloumi
  • 200 gr bimi – ook wel asperge broccoli genoemd 
  • 300 gr verse boerenkool – gesneden en gewassen
  • 1 avocado
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstazijn

Voor de soja dressing

  • 3 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el honing

 

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Zo maak je het

Begin met de dressing. Meng hiervoor de sojasaus, rijstazijn en honing in een kommetje. Pers daarna de knoflook uit en snijd de halloumi in dikke plakken.

Zet nu twee pannen klaar: een koekenpan en een grillpan. Indien je geen grillpan hebt kun je ook twee koekenpannen gebruiken, alleen krijg je dan geen mooie grillstreepjes op de halloumi en bimi. Verhit in beide pannen een scheutje olie.

Bak de boerenkool samen met knoflook, een eetlepel rijstazijn en een theelepel sesamolie ongeveer vijf minuten in de koekenpan. Schep goed om. Bak de bimi in de grillpan, ook zo’n vijf minuten. Breng alles op smaak met een snuf peper en zout.

Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep daarna het vruchtvlees in zijn geheel uit de schil met behulp van een lepel.

Verdeel de boerenkool en bimi over twee borden. Leg de avocado’s erop en vul de holtes met de sojadressing. Maak af met sesamzaadjes.

Zet de grillpan terug op het vuur en bak de halloumi één minuut aan de ene kant. Smeer de naar bovenliggende kanten in met honing en draai de plakken om. Bak de andere kant maximaal 30 seconden, zodat de honing niet zal aanbranden. Halloumi wordt al snel te taai dus houd je aan deze baktijd.

Leg de halloumi bij de groenten en eet smakelijk!

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *