Honing halloumi met gegrilde groenten

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Ken je dat, dat je aan het begin van de week een berg verse groenten in huis haalt en aan het einde van de week met porties half verlepte groenten blijft zitten? Dat had ik vorige week weer eens met een zak boerenkool en bimi. Ik vind het altijd zo zonde om voedingsmiddelen weg te gooien dus ik besloot er wat lekkers mee te maken. Boerenkool en bimi zijn onwijs gezond en ik probeer ze daarom altijd zo kort mogelijk te verhitten. Even bakken met een teentje knoflook en wat olie is vaak voldoende. Als vleesvervanger grilde ik een paar plakken halloumi. Halloumi is van nature lekker zoutig en smaakt daarom echt fantastisch in combinatie met honing. Serveer er nog een avocado gevuld met sojadressing bij en je hebt een voedzame en heerlijke maaltijd!

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Dit heb je nodig voor deze honing halloumi met gegrilde groenten / 2 personen

  • 225 gr halloumi
  • 200 gr bimi – ook wel asperge broccoli genoemd 
  • 300 gr verse boerenkool – gesneden en gewassen
  • 1 avocado
  • 1 el honing
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1 tl sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el rijstazijn

Voor de soja dressing

  • 3 el sojasaus
  • 3 el rijstazijn
  • 1 el honing

 

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Zo maak je het

Begin met de dressing. Meng hiervoor de sojasaus, rijstazijn en honing in een kommetje. Pers daarna de knoflook uit en snijd de halloumi in dikke plakken.

Zet nu twee pannen klaar: een koekenpan en een grillpan. Indien je geen grillpan hebt kun je ook twee koekenpannen gebruiken, alleen krijg je dan geen mooie grillstreepjes op de halloumi en bimi. Verhit in beide pannen een scheutje olie.

Bak de boerenkool samen met knoflook, een eetlepel rijstazijn en een theelepel sesamolie ongeveer vijf minuten in de koekenpan. Schep goed om. Bak de bimi in de grillpan, ook zo’n vijf minuten. Breng alles op smaak met een snuf peper en zout.

Halveer ondertussen de avocado en verwijder de pit. Schep daarna het vruchtvlees in zijn geheel uit de schil met behulp van een lepel.

Verdeel de boerenkool en bimi over twee borden. Leg de avocado’s erop en vul de holtes met de sojadressing. Maak af met sesamzaadjes.

Zet de grillpan terug op het vuur en bak de halloumi één minuut aan de ene kant. Smeer de naar bovenliggende kanten in met honing en draai de plakken om. Bak de andere kant maximaal 30 seconden, zodat de honing niet zal aanbranden. Halloumi wordt al snel te taai dus houd je aan deze baktijd.

Leg de halloumi bij de groenten en eet smakelijk!

Honing halloumi met gegrilde groenten, Gezonde avondmaaltijden, Koolhydraatarme avondmaaltijden, Gezonde foodblogs, Halloumi recepten, Avondeten groenten

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.