...

Homemade granola met amandelmelk en appel

Homemade granola met amandelmelk en appel

door | mei 4, 2015 | Ontbijt, Recepten | 0 Reacties

Een van mijn favoriete ontbijtjes, crunchy granola met fruit en amandelmelk. Aan het begin van de week maak ik (naast een healthy cake als tussendoortje) vaak een grote pot granola. Dit is goed voor vijf ontbijtjes, maar meestal worden dat er drie of vier omdat ik nogal eens een handje pak om te snacken. Het worden er nog minder als vriendjelief meesnoept dus de tip van de dag is: maak genoeg!;)

 

Nodig voor een persoon

  • 1 portie granola (hoe je dit maakt vind je hieronder)
  • 1 appel
  • 1 kop amandelmelk (zelf amandelmelk maken? Klik hier!)
  • Optioneel: een el bijenpollen en een el cacaonibs

 

  

Voor 5 porties granola heb je nodig

  • 200 gram gemengde rauwe en ongezouten noten
  • 100 gram havervlokken
  • 2 el kokosvet
  • 2 el honing
  • snufje zout

 

Smaakmakers die je kunt toevoegen wanneer de granola klaar is

  • kaneel
  • sesamzaadjes
  • speculaas of koekkruiden
  • cacao poeder
  • cacao nibs
  • zonnebloempitten
  • kokossnippers
  • gedroogde bessen als goji’s, moerbeien, krenten, cranberry’s, abrikozen etc.
  • stukjes pure chocolade
  • of extra superfoods als ciazaad, lijnzaad of hennepzaad

 

Zo maak je de granola

Verwarm de oven voor op 100 graden. Door de granola op een zo laag mogelijke temperatuur te bakken blijven er zoveel mogelijk voedingsstoffen behouden.

Hak de noten fijn en smelt het kokosvet in een pannetje om tot olie. Zorg dat je de noten niet te fijn hakt, zodat je een fijne bite krijgt in je granola.

Meng in een kom alle basis ingrediënten goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover het mengsel, liefst zo gelijkmatig mogelijk.

Zet de plaat een uurtje in de oven. Schep het af en toe om.

Laat de granola volledig afkoelen als hij klaar is. Hij zal in het begin nog een beetje plakkerig zijn, maar het wordt vanzelf harder.

Schep er als laatste je favoriete smaakmakers doorheen.

Bewaar de granola in een luchtdichte pot!
  

 

Maak je ontbijtje door de appel in stukjes te snijden en er een flinke scheut amandelmelk overheen te schenken. Top af met de granola, bijenpollen en cacaonibs. Voila! Een lekker en gezond begin van je dag

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *