Hollandse wok van spruitjes, zoete aardappel en kippendij

Spruitjes waren wel de laatste groente waarvan ik dacht ze ooit op Beaufood te zetten. Ik heb ze van kinds af aan nooit echt gelust om het maar even netjes te zeggen. Tot dat ik vorige week met mijn lover bij een vriend ging eten. EN WE ATEN SPRUITJES! Ze waren fantastisch. Geen idee waarom ik ze nu wel ineens lust. Dat weet ik trouwens wel, door de bereidingswijze natuurlijk ;) Dus Robin, thanks voor de lekkere spruitjes! Ik at ze de dag erna weer, alleen heb ik er zelf een Hollandse wok van gemaakt.

 

Nodig voor twee personen

  • 300 gram spruitjes
  • 30 gram ansjovis (in olijfolie)
  • 2 kippendij filets
  • 1 rode ui
  • 1 middelgrote zoete aardappel
  • 200 gram doperwten
  • Olie om in te bakken

 

Photo

Zo maak je het

Verhit wat olie in een (wok)pan.

Snij de aardappel in parten, was de spruiten en doe dit samen in de pan.

Ondertussen snij je de kip in stukjes, snipper de ui en hak de ansjovis klein.

Na tien minuutjes voeg je de kip, ui en ansjovis aan de wok toe.

Het gerecht is klaar als de kip gaar is en de spruitjes beetgaar. Voeg in de laatste twee minuten de doperwten toe. Ze bakken dan niet te lang door en blijven lekker knapperig.

Het gerecht kun je garneren met wat verse tijm.

Print Friendly, PDF & Email
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.