Het Bergpaviljoen, de proeftuin van Amersfoort

Het bergpaviljoen, de proeftuin van Amersfoort

Ik heb weer een pareltje ontdekt hoor! Het Bergpaviljoen, de proeftuin in Amersfoort. Heerlijke omgeving, fijne locatie, goede sfeer en het eten.. was een waar hoogtepunt :) De keuken werkt met dagverse, seizoensgebonden producten en daar ben ik een enorme voorstander van. Het team van het Bergpaviljoen belooft verrassende gerechten en creatieve en smaakvolle creaties begeleid door mooie en passende wijnen. Een moment van onstpanning en culinaire verwennerij. En zo is het precies zoals ik het ervaren heb.

Je maakt mij niet gelukkig met eten op het niveau ‘café’ (al zitten er natuurlijk uitzonderingen tussen) en dat is niet zozeer om de sfeer of de bordopmaak. Je proeft het gewoon wanneer de ingredienten kakelvers zijn, de kok zijn best heeft gedaan om dat ingredient met zoveel mogelijk smaak te serveren en tegelijkertijd precies weet hoe groot of klein hij een portie moet maken. De zeven gangen die wij (Mike en ik) voorgeschoteld kregen waren perfect op elkaar afgestemd. Qua timing, smaak én grootte van de gerechten. Ja, zeven gangen met bijpassende wijnen ;) En elke hap was fan-tast-tisch. Ik kan het jullie helaas niet laten proeven, maar ik geef jullie wel een paar watertandende foodimpressies!

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

Een mooie start met een fris aperitief van cava, limoncello en munt.

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

Een voorgerecht van verse krab en schuim van wakame.. Mike en ik waren het er achteraf beiden over eens. Deze gang was een winnaar!

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

Een terrine van eend met hoisinstroop, een créme van gember en geroosterde wortel.

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

Een product waar wij beiden gek op zijn, lamsvlees. We maakten een klein sprongetje toen de lamsrib met gepofte zoete aardappel en een jus van bonenkruid geserveerd werd :)

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

 

En tjah, het dessert. Daar is geen uitleg bij nodig toch? Voor dit nagerecht alleen al zou ik heen en weer gaan. Complimenten aan de pattisier die dit voor ons maakte. Het is een dessert van mango en gember met witte chocolade krullen.

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

En ook aan het hele team. Jullie eten was heerlijk en tot heel snel, want ik kom graag terug om jullie nieuwe creaties te proeven. Bedankt voor alles!

Het Bergpaviljoen, de proeftuin van amersfoort

Oh, en had ik deze lekkere pindarotsjes en bananenbrood al genoemd die we bij de koffie kregen? Homemade natuurlijk en ja, het paste er nog bij ;)

 

Klik hier om een reservering te maken bij Het Bergpaviljoen!

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.