Herfstgroenten pastei uit de oven 

Herfstgroenten pastei uit de oven 

door | okt 4, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Ik blijf mezelf erover verbazen hoe lekker en makkelijk het kan zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. In het nieuwe boek van Jamie Oliver (5 ingrediënts) zag ik een recept voor een eenvoudige pastei uit de oven. Ik besloot er een eigen draai aan te geven met verschillende herfstgroenten. Afgedekt met knapperig filodeeg en een beetje geraspte kaas is dit echt een waanzinníg lekker recept geworden. Heerlijk in combinatie met een goedgevulde salade met veldsla, geroosterde pijnboompitjes, vijgen en peer. Liefst gekarameliseerd met een beetje honing ;)

 

Dit heb je nodig voor deze herfstgroenten pastei uit de oven / 2 personen

  • 3 vellen filodeeg – van 25 cm (te koop bij de AH)
  • 250 gr pompoen
  • 175 gr paddenstoelen – gemengd of welke jij het lekkerst vindt
  • 175 gr rode kool
  • 2 bosuitjes
  • paar takjes tijm
  • 50 gr geraspte jonge kaas – je kunt bijvoorbeeld ook geraspte geitenkaas nemen, verkruimelde feta of blauwschimmelkaas

 

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een ovenschaal van zo’n 20 centimeter.

Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Borstel de paddenstoelen en snijd ook deze klein. Snijd de rode kool fijn en de bosui in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep de pompoen, rode kool, paddenstoelen en bosuitjes in de pan. Bak alles zo’n vijf minuutjes al omscheppend aan. Voeg in de laatste minuten de tijm toe.

Ontdooi ondertussen het filodeeg.

Schep de groenten in de ovenschaal en strooi de helft van de kaas erover. Leg twee vellen filodeeg op de groenten en stop de zijkanten in. Scheur het laatste vel in stukjes en verdeel dit over de pastei. Strooi de overige kaas erover en zet de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven of totdat de pastei goudbruin en knapperig is.

Maak ondertussen de salade, steek een gezellig kaarsje aan, zet de pastei op tafel en eet smakelijk :D

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Evelien

    Hay,
    filodeeg is niet glutenvrij, weet je hier misschien een vervanger voor of andere tips & trics??

    Antwoord
    • Bo

      Kant en klaar glutenvrij filodeeg ben ik tot nu toe nog niet tegen gekomen helaas! Je zou het zelf kunnen maken. Hier zijn een aantal recepten voor te vinden, maar die bevatten redelijk veel ingrediënten en het is best een klusje :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.