Herfstgroenten pastei uit de oven 

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Ik blijf mezelf erover verbazen hoe lekker en makkelijk het kan zijn om een gezonde maaltijd op tafel te zetten. In het nieuwe boek van Jamie Oliver (5 ingrediënts) zag ik een recept voor een eenvoudige pastei uit de oven. Ik besloot er een eigen draai aan te geven met verschillende herfstgroenten. Afgedekt met knapperig filodeeg en een beetje geraspte kaas is dit echt een waanzinníg lekker recept geworden. Heerlijk in combinatie met een goedgevulde salade met veldsla, geroosterde pijnboompitjes, vijgen en peer. Liefst gekarameliseerd met een beetje honing ;)

 

Dit heb je nodig voor deze herfstgroenten pastei uit de oven / 2 personen

  • 3 vellen filodeeg – van 25 cm (te koop bij de AH)
  • 250 gr pompoen
  • 175 gr paddenstoelen – gemengd of welke jij het lekkerst vindt
  • 175 gr rode kool
  • 2 bosuitjes
  • paar takjes tijm
  • 50 gr geraspte jonge kaas – je kunt bijvoorbeeld ook geraspte geitenkaas nemen, verkruimelde feta of blauwschimmelkaas

 

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in. Ik gebruikte een ovenschaal van zo’n 20 centimeter.

Schil de pompoen en snijd hem in kleine blokjes. Borstel de paddenstoelen en snijd ook deze klein. Snijd de rode kool fijn en de bosui in ringetjes.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Schep de pompoen, rode kool, paddenstoelen en bosuitjes in de pan. Bak alles zo’n vijf minuutjes al omscheppend aan. Voeg in de laatste minuten de tijm toe.

Ontdooi ondertussen het filodeeg.

Schep de groenten in de ovenschaal en strooi de helft van de kaas erover. Leg twee vellen filodeeg op de groenten en stop de zijkanten in. Scheur het laatste vel in stukjes en verdeel dit over de pastei. Strooi de overige kaas erover en zet de ovenschaal voor 15 tot 20 minuten in de oven of totdat de pastei goudbruin en knapperig is.

Maak ondertussen de salade, steek een gezellig kaarsje aan, zet de pastei op tafel en eet smakelijk :D

 

Herfstgroenten pastei uit de oven, Gezonde pastei, Groenten pastei recept, Beaufood recepten, Pompoen pastei oven, Herfst pastei recept, Pastei recepten

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoont