...

Healthy snicker balletjes van havermout

Healthy snicker balletjes van havermout

door | mei 3, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 5 reacties

Healthy snicker balletjes van havermout

Hebben jullie ook altijd rond een uurtje of 16:00 trek in iets zoets? Er moet echt geen snoepautomaat in de buurt staan als ik langsloop en niets te eten bij me heb rond die tijd, anders is de verleiding om er een snicker of twix uit te trekken gróót.. De oplossing? Iets bij mij hebben wat erop lijkt, maar dan voedzaam en zonder alle rotzooi, slechte suikers, je kent het wel. Zonder enige goede voedingsstof zeg maar. Want healthy as i am, ik blijf een snoeperd ;)

Kennen jullie mijn recept voor healthy mini twixjes nog? Dit recept voor snicker balletjes van havermout is er weer zo eentje, maar dan ieeetsje makkelijker te bereiden én binnen vijf minuten gemaakt.

Geniet ervan!

Healthy snicker balletjes van havermout

Dit heb je nodig voor deze healthy snicker balletjes van havermout / 8 stuks

 • 60 gr havermout
 • 4 el pindakaas – kies voor suikervrije pindakaas gemaakt van enkel en alleen pinda’s
 • 3 el dadelstroop
 • 2 el rauwe cacao poeder
 • 1 el kokosvet
 • 3 el pinda’s – snijd of stamp ze fijn tot je kleinere stukjes hebt

 

Zo maak je ze

Pak een kommetje kneed daarin alle ingrediënten tot een samenhangend geheel.

Klaar!

Nee grapje. Of eigenlijk, toch wel. Proef het ‘deeg’ even en voeg naar smaak nog wat dadelstroop toe. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan nog wat havermout toe. Is het juist te droog? Schep er dan nog wat pindakaas of kokosvet bij.

Draai er 8 balletjes van en laat ze even uitharden in de koelkast. Daarna kun je ze in of buiten de koelkast bewaren in een afsluitbaar bakje. Buiten de koelkast blijven de wat smeuïger. Lekker!

 

Healthy snicker balletjes van havermout

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Yvonne Casander

  Erg lekker. Ik heb ze even door de gemalen Cocos gerold. Ziet er leuk uit en nog lekker ook.

  Antwoord
 2. Marja

  Ik maak de snickerballetjes wekelijks
  Ik maak ze ook wel eens met goji bes of er doorheen en soms met wat peper of met grof zeezout

  Antwoord
  • Bo

   Tof om te horen Marja! Peper heb ik mijn vraagtekens bij, maar een snuf zeezout klinkt heerlijk :)

   Antwoord
 3. Sanne

  Lijkt me heerlijk!
  Ik ben bang dat ze bij mij heel snel opgaan, haha.
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Ik kan je vertellen dat ze het bij mij ook nooit zo lang volhouden, oepsie ;)

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *