Healthy snicker balletjes van havermout

Healthy snicker balletjes van havermout

Hebben jullie ook altijd rond een uurtje of 4 of 5 trek in iets zoets? Er moet echt geen snoepautomaat in de buurt staan als ik langsloop en niets te eten bij me heb rond die tijd, anders is de verleiding om er een snicker of twix uit te trekken groot.. De oplossing? Iets bij me hebben wat erop lijkt. Maar dan gezond en zonder alle rotzooi, slechte suikers je kent het wel. Zonder enige goede voedingsstof zeg maar. Want healthy as i am, ik blijf een snoeperd ;)

Kennen jullie mijn recept voor healthy mini twixjes nog? Dit recept voor snicker balletjes van havermout is er weer zo eentje, maar dan ieeetsje makkelijker en binnen vijf minuten gemaakt. Ik rolde begin deze week zo’n acht van deze snicker balletjes en ik heb er nog steeds plezier van. Al zijn ze nu wel bijna op omdat Mike ze ook erg lekker vindt. 

Dus woon je samen met je lover of een andere snicker craver? Them double this recipe ladies :D

 

 

Nodig voor 8 stuks

  • 60 gr havermout
  • 4 el pindakaas – kies voor suikervrije pindakaas gemaakt van enkel en alleen pinda’s
  • 3 el dadelstroop
  • 2 el rauwe cacao poeder
  • 1 el kokosvet
  • 3 el pinda’s – snijd of stamp ze fijn tot je kleinere stukjes hebt

 

 

Healthy snicker balletjes van havermout

 

Zo maak je ze

Pak een kommetje kneed daarin alle ingrediënten tot een samenhangend geheel.

Klaar!

Nee grapje. Of eigenlijk, toch wel. Proef het ‘deeg’ even en voeg naar smaak nog wat dadelstroop toe. Is het deeg te plakkerig? Voeg dan nog wat havermout toe. Is het juist te droog? Schep er dan nog wat pindakaas of kokosvet bij.

Draai er 8 balletjes van en laat ze even uitharden in de koelkast. Daarna kun je ze in of buiten de koelkast bewaren in een afsluitbaar bakje. Buiten de koelkast blijven de wat smeuïger. Lekker!

 

 

Healthy snicker balletjes van havermout

 

Ik eet er zo’n twee per dag als tussendoortje

5 Comments
  1. Ik maak de snickerballetjes wekelijks
    Ik maak ze ook wel eens met goji bes of er doorheen en soms met wat peper of met grof zeezout

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.