...

Havermuffins met appel en banaan

Havermuffins met appel en banaan

door | nov 10, 2014 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Haver muffins met appel en banaan

Woehoee, cakes for breakfast! Soms vergeet ik hoe leuk het is om cakejes en muffins te bakken. Het simpelweg mixen van een paar ingrediënten, de geur uit de oven, eventueel versieren en gezellig op tafel zetten. En er dan meteen drie in je mond stoppen. Ik maakte vanmorgen haver muffins met appel en banaan en van deze muffins mag je er zelfs meerdere.. want ze zijn gezond!

Nodig voor 10 muffins
  • 1 grote banaan
  • 2 eieren
  • 4 dadels van goede kwaliteit
  • 120 ml melk naar keuze
  • 1/2 appel (ik gebruikte Granny Smith appels)
  • 160 gr havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf zout
  • 3 el honing
  • Optioneel: kaneelpoeder
Zo maak je ze
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Ontpit de dadels en leg ze even in een laagje heet water zodat ze wat zachter worden.  Dit is vooral erg fijn voor je blender ;)
Halveer de banaan en mix daarna alle overige ingrediënten (ook de dadels!) in een blender, behalve de appel en de helft van de banaan. Mix alles tot een gladde massa in ongeveer 30 seconden.

Snijd de andere helft van de banaan en de appel in kleine stukjes en schep dit door het beslag.

Vet een muffin/cakejesvorm in en schep het beslag in de cups. Je hebt geen extra papieren cupjes nodig. De muffins kunnen wat plakkerig worden en je krijgt ze er dan misschien moeilijk uit. Top eventueel af met kaneelpoeder en banaan of appel.
Zet de vorm voor 30 à 35 minuten in de oven.
Klaar? Schep de muffins voorzichtig uit de cups met een lepel. Je kunt eventueel een laagje honing over de cakes toppen als glazuurlaag of wat kokossnippers en een blaadje munt. It’s your party.
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer
Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Gebakken kabeljauw met venkel en karnemelk-dillesaus

Oké oké, het duurt nog even maar we gaan toch echt héél langzaam richting de feestdagen. Culinair gezien by far mijn lievelingstijd van het jaar! Bij de feestelijke diners tijdens de donkere wintermaanden mag alles toch een stuk spectaculairder en luxueuzer. I love...

Lees meer
Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Boerenkoolsalade met spicy tahindressing

Ik ging weer eens uit lunchen en jullie weten wat dat betekent: ik had meteen weer inspiratie voor een vét lekker recept! Als ik buiten de deur, in een restaurant, iets bestel waar ik écht over te spreken ben, maak ik eigenlijk meteen mentale notities. Voor thuis,...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Jennifer

    Hi,

    Ten eerste je hebt een erg leuke website! Kan ik de sojamelk ook vervangen door amandelmelk of kokosmelk?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Jennifer,

      Bedankt voor het compliment! Je kunt de sojamelk vervangen voor andere soorten melk ja :) De smaak zal dan wat veranderen natuurlijk, wat zoeter met amandelmelk en kokosachtig door kokosmelk.

      Liefs,

      Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *