...

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

door | mei 22, 2015 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

Portobello’s zijn een gezonder alternatief voor brood als je zin hebt in een burger. Het pakt misschien iets minder makkelijk op dan een broodje, maar met een leuk zakje of bestek kom je een heel eind. Ik eet deze hamburger met portobello’s zo nu en dan als avondeten met een lekkere salade erbij of aardappelfriet, maar nóg leuker zijn ze misschien wel als je ze in het klein maakt. Bijvoorbeeld als borrelhapje! Je kan dezelfde hoeveelheden gebruiken, maar vervang de portobello’s door kastagne champignons. Prikker erdoorheen en ze staan onwijs leuk op een grote schaal op tafel met een dotje citroenmayo erop.

 

Nodig voor twee burgers of tien mini burgers

  • 200 gr rundergehakt
  • snuf peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 grote tomaat (of een stuk of 5 cherry tomaatjes als je mini burgers maakt)
  • 4 portobello’s (of tien kastanje champignons als je mini burgers maakt)
  • een bosje verse koriander
  • 2 tl citroenmayo
  • scheutje olie om in te bakken
  • 2 grote prikkers (of tien kleine cocktailprikkers)

 

De citroenmayo maak je door 2 eetlepels mayo te mengen met een kneepje vers citroensap. Zelf mayo maken? Hier vind je het recept.
 

 

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

 

 

Zo maak je het

Kneed het gehakt samen met het ei, een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden door elkaar. Maak er een bal van en verdeel deze in twee kleine ballen. Verhit een koekenpan, druk de ballen plat tot burgers en bak gaar.

Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de portobello’s. Ongeveer 2 minuten per kant op laag vuur.

Snij de tomaat in plakken en maak de hamburger zoals op de foto. Portobello, tomaat, hamburger, wat koriander, citroenmayo en sluit af met nog een portobello.

 

De mini hamburger maak je gewoon op dezelfde manier, alleen maak je geen twee maar tien balletje van het gehaktvlees. Bak de champignons iets langer dan de portobello’s en snij de cherry tomaatjes twee keer doormidden zodat je kleine plakjes krijgt

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. levi

    Wauw, ziet er heerlijk uit! Ga deze zeker eens proberen:D

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *