...

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

door | mei 22, 2015 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

Portobello’s zijn een gezonder alternatief voor brood als je zin hebt in een burger. Het pakt misschien iets minder makkelijk op dan een broodje, maar met een leuk zakje of bestek kom je een heel eind. Ik eet deze hamburger met portobello’s zo nu en dan als avondeten met een lekkere salade erbij of aardappelfriet, maar nóg leuker zijn ze misschien wel als je ze in het klein maakt. Bijvoorbeeld als borrelhapje! Je kan dezelfde hoeveelheden gebruiken, maar vervang de portobello’s door kastagne champignons. Prikker erdoorheen en ze staan onwijs leuk op een grote schaal op tafel met een dotje citroenmayo erop.

 

Nodig voor twee burgers of tien mini burgers

  • 200 gr rundergehakt
  • snuf peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 grote tomaat (of een stuk of 5 cherry tomaatjes als je mini burgers maakt)
  • 4 portobello’s (of tien kastanje champignons als je mini burgers maakt)
  • een bosje verse koriander
  • 2 tl citroenmayo
  • scheutje olie om in te bakken
  • 2 grote prikkers (of tien kleine cocktailprikkers)

 

De citroenmayo maak je door 2 eetlepels mayo te mengen met een kneepje vers citroensap. Zelf mayo maken? Hier vind je het recept.
 

 

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

 

 

Zo maak je het

Kneed het gehakt samen met het ei, een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden door elkaar. Maak er een bal van en verdeel deze in twee kleine ballen. Verhit een koekenpan, druk de ballen plat tot burgers en bak gaar.

Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de portobello’s. Ongeveer 2 minuten per kant op laag vuur.

Snij de tomaat in plakken en maak de hamburger zoals op de foto. Portobello, tomaat, hamburger, wat koriander, citroenmayo en sluit af met nog een portobello.

 

De mini hamburger maak je gewoon op dezelfde manier, alleen maak je geen twee maar tien balletje van het gehaktvlees. Bak de champignons iets langer dan de portobello’s en snij de cherry tomaatjes twee keer doormidden zodat je kleine plakjes krijgt

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. levi

    Wauw, ziet er heerlijk uit! Ga deze zeker eens proberen:D

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *