...

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

Healthy hamburger met portobello’s en citroenmayo

door | mei 22, 2015 | Hartige hapjes, Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 1 reactie

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

Portobello’s zijn een gezonder alternatief voor brood als je zin hebt in een burger. Het pakt misschien iets minder makkelijk op dan een broodje, maar met een leuk zakje of bestek kom je een heel eind. Ik eet deze hamburger met portobello’s zo nu en dan als avondeten met een lekkere salade erbij of aardappelfriet, maar nóg leuker zijn ze misschien wel als je ze in het klein maakt. Bijvoorbeeld als borrelhapje! Je kan dezelfde hoeveelheden gebruiken, maar vervang de portobello’s door kastagne champignons. Prikker erdoorheen en ze staan onwijs leuk op een grote schaal op tafel met een dotje citroenmayo erop.

 

Nodig voor twee burgers of tien mini burgers

  • 200 gr rundergehakt
  • snuf peper en zout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 grote tomaat (of een stuk of 5 cherry tomaatjes als je mini burgers maakt)
  • 4 portobello’s (of tien kastanje champignons als je mini burgers maakt)
  • een bosje verse koriander
  • 2 tl citroenmayo
  • scheutje olie om in te bakken
  • 2 grote prikkers (of tien kleine cocktailprikkers)

 

De citroenmayo maak je door 2 eetlepels mayo te mengen met een kneepje vers citroensap. Zelf mayo maken? Hier vind je het recept.
 

 

HEALTHY HAMBURGER MET PORTOBELLO’S

 

 

Zo maak je het

Kneed het gehakt samen met het ei, een snuf peper, zout en de Italiaanse kruiden door elkaar. Maak er een bal van en verdeel deze in twee kleine ballen. Verhit een koekenpan, druk de ballen plat tot burgers en bak gaar.

Verhit in een andere koekenpan een scheutje olie en bak hierin de portobello’s. Ongeveer 2 minuten per kant op laag vuur.

Snij de tomaat in plakken en maak de hamburger zoals op de foto. Portobello, tomaat, hamburger, wat koriander, citroenmayo en sluit af met nog een portobello.

 

De mini hamburger maak je gewoon op dezelfde manier, alleen maak je geen twee maar tien balletje van het gehaktvlees. Bak de champignons iets langer dan de portobello’s en snij de cherry tomaatjes twee keer doormidden zodat je kleine plakjes krijgt

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer
Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Gebakken kippendij in spinazie roomsaus

Ohhh we hebben er weer eentje hoor.. Gebakken kip in spinazie roomsaus! Een fantastisch lekker eenpansgerecht met kruidige kip in een romige saus van (heel veel) verse spinazie. Een perfect gerecht voor op een doordeweekse avond. Hij staat namelijk lekker snel op...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. levi

    Wauw, ziet er heerlijk uit! Ga deze zeker eens proberen:D

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *