...

Glutenvrije havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen

Glutenvrije havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen

door | aug 13, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 11 reacties

Beaufood recepten, Gezonde taart recepten, Gezonde taartjes, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije taartjes chocolade, Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Taartjes blauwe bessen

Niets zo lekker dan een vrije zondag met de geur van verse gebakjes uit de oven. Helemaal als het deze heerlijke glutenvrije havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen zijn. Maak ze voor bij de koffie of eet ze als tussendoortje of toetje op de bank met een gezellige film of je favo serie. De taartjes hebben een bodem van havermout en dadels (glutenvrij dus!) en kun je op talloze manieren vullen, maar het áller lekkerst vind ik ze met een laagje mascarpone, blauwe bessen en gesmolten pure chocolade. Perféct ook voor bij een high tea, want ze zien er ook nog eens mooi uit. En je maakt ze ook nog eens binnen twintig minuten.

Dus hop naar de keuken om deze glutenvrije havertaartjes te maken en eet smakelijk alvast!

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Zin in nog meer taartjes?

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

 

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Glutenvrije havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen

Heerlijke glutenvrije havertaartjes met een romige vulling van mascarpone. Extra lekker met blauwe bessen en gesmolten chocolade on top!
5 van 1 stem
Bereidingstijd 20 minuten
Gang Dessert, Tussendoortje, Voor bij de koffie
Porties 6 taartjes

Ingrediënten
  

  • 150 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels ontpit
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje kaneel
  • scheutje havermelk zo'n 25 ml
  • 3 el mascarpone
  • 150 gr blauwe bessen
  • 50 gr chocolade puur - 80%

Instructies
 

  • Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.
  • Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.
  • Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze voor het serveren met een laagje mascarpone en blauwe bessen. Smelt de pure chocolade ai bain marie en drizzle dat vervolgens als laatste over de taartjes.
  • Smelt de pure chocolade ai bain marie en drizzle dat vervolgens als laatste over de taartjes.
  • Geniet ervan!
Trefwoord Glutenvrij, Havermout, Mascarpone, Taartje
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

11 Comments

11 Reacties

  1. Myriam Schietecart

    Super lekker en gemakkelijk te maken. Is al de 3de keer dat ik ze maak. Ik haal er 6 uit. Eet per 2 en vries per 2 in. Op de dag zelf vul ik ze met Griekse Yoghurt en fruit.

    Antwoord
  2. Brigitte

    Hoi marcia!
    Ik wil ze vandaag gaan maken, maar had bedacht er 1 grote taart van te maken😋 Hoe groot denk je dat de springvorm moet zijn??
    Groetjes Brigitte.

    Antwoord
    • Bo

      Dat vind ik een lastige.. Ik heb ze namelijk nog nooit als één grote taart gemaakt :)

      Antwoord
  3. Linda

    Kun je de taartjes ook al van tevoren klaarmaken? En hoe kun je ze dan het beste bewaren?

    Antwoord
    • Bo

      Je kunt de havertaartjes van te voren maken en voordat je ze serveert vullen met mascarpone en blauwe bessen. Ik zou het persoonlijk niet langer dan één dag van te voren maken, dan blijven ze het lekkerst!

      Antwoord
    • Hester

      Hoeveel koolhydraten zitten er in één zo’n taartje?

      Antwoord
      • Bo

        Geen idee, ik tel geen koolhydraten :D

        Antwoord
  4. Patricia

    Voor bij een high tea zou je ze ook als petit fourtjes kunnen maken, bv 12 ipv 6! Ga ik onthouden!

    Nog een gezond alternatief voor de mascarpone?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Patricia. Heeel leuk, goede tip! De mascarpone zou je bijvoorbeeld kunnen vervangen door volle of magere kwark :)

      Antwoord
  5. Marcia

    Dit ziet er super lekker uit, ik kan alleen niet tegen dadels, is daar een alternatief voor?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Marcia! Je kunt eventueel ook rozijnen of gedroogde vijgen in dezelfde hoeveelheid gebruiken. Idien je vijgen gebruikt, week ze dan wel even een kwartiertje in een bakje lauw water. Liefs, Bo

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept