Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen

Beaufood recepten, Gezonde taart recepten, Gezonde taartjes, Glutenvrije foodblogs, Glutenvrije taartjes chocolade, Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Taartjes blauwe bessen

Niets zo lekker dan een vrije zondag met de geur van verse gebakjes uit de oven. Toch? Helemaal als het deze heerlijke havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen zijn. Maak ze voor bij de koffie, als tussendoortje of als toetje op de bank met een lekkere zwijmelfilm. Deze taartjes hebben een bodem van havermout en dadels (glutenvrij dus!) en kun je op talloze manieren vullen maar ik vind ze het áller lekkerst met een laagje mascarpone, blauwe bessen en gesmolten pure chocolade. Perfect ook voor bij een high tea bedenk ik me nu want ze zien er echt onwijs mooi uit. En je maakt ze ook nog eens binnen twintig minuten, fijnnnn!

 

Dit heb je nodig voor 6 havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen

Voor de taartjes

  • 150 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml

Voor de vulling

  • 3 el mascarpone
  • 150 gr blauwe bessen
  • 50 gr chocolade – zo puur mogelijk

 

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

Havertaartjes met mascarpone en blauwe bessen, Gezonde taartjes, Glutenvrije taartjes chocolade, Taartjes blauwe bessen, Glutenvrije foodblogs, Beaufood recepten, Gezonde taart recepten

 

Zo maak je ze

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden.

Verdeel het deeg in zes porties, rol er bolletjes van en druk ze vervolgens plat op de bakplaat. Vorm er met je handen bakjes van door de randjes omhoog te duwen. Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven.

Laat de taartjes even afkoelen. Vul ze daarna met een laagje mascarpone en blauwe bessen. Smelt de pure chocolade ai bain marie en drizzle dat vervolgens als laatste over de taartjes.

Geniet ervan!

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

7 Comments
    1. Je kunt de havertaartjes van te voren maken en voordat je ze serveert vullen met mascarpone en blauwe bessen. Ik zou het persoonlijk niet langer dan één dag van te voren maken, dan blijven ze het lekkerst!

  1. Voor bij een high tea zou je ze ook als petit fourtjes kunnen maken, bv 12 ipv 6! Ga ik onthouden!

    Nog een gezond alternatief voor de mascarpone?

    1. Hoi Marcia! Je kunt eventueel ook rozijnen of gedroogde vijgen in dezelfde hoeveelheid gebruiken. Idien je vijgen gebruikt, week ze dan wel even een kwartiertje in een bakje lauw water. Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.