Havertaartje met kwark en aardbeien

HAVERTAARTJE MET KWARK EN AARDBEIEN

Een lekker taartje hoeft helemaal niet ongezond te zijn. Vergeet de blokken boter, hoeveelheden suiker en bergen room, maar ga eens voor een gezonder taartje met een bodem van havermout en vers fruit on top. Heerlijk voor bij de koffie of in kleine puntjes gesneden als dessert bij een etentje. Om hem extra lekker te maken kun je er gesmolten pure chocolade, cacaonibs of geschaafde amandelen overheen doen. Dit havertaartje heeft een romige vulling van volle kwark en niets is lekkerder daarbij dan verse zoete aardbeien..

Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden. Eet smakelijk!

 

 

Dit heb je nodig voor één havertaartje met kwark en aardbeien

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 175 gr zachte dadels
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • scheutje water – zo’n 25 ml
  • stuk of 8 walnoten – gehakt 

Voor de vulling

  • aardbeien – zoveel je wilt!
  • 4 tot 5 flinke el volle kwark
  • optioneel: blaadjes munt als garnering

 

Havertaartje met kwark en aardbeien, Beaufood recepten, Gezonde taarten, Glutenvrije taarten, Glutenvrije aardbeientaart, Lekkere en simpele taarten, Taarten kwark

Havertaartje met kwark en aardbeien, Beaufood recepten, Gezonde taarten, Glutenvrije taarten, Glutenvrije aardbeientaart, Lekkere en simpele taarten, Taarten kwark

Havertaartje met kwark en aardbeien, Beaufood recepten, Gezonde taarten, Glutenvrije taarten, Glutenvrije aardbeientaart, Lekkere en simpele taarten, Taarten kwark

 

Zo maak je het

Begin met de bodem. Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een laagje lauwwarm water. Stop de ingrediënten daarna in je keukenmachine en blend tot je een kruimelig deeg hebt. Als je geen keukenmachine hebt kun je dit ook met je handen doen, maar dan moet je wel even flink kneden. Schep als laatste de walnootjes erdoor.

Je hebt voor deze taartbodem geen taartvorm nodig. Je kunt het deeg op de bakplaat gewoon met je handen vormen tot een mooie ronde bodem. Zorg dat de bodem ongeveer één tot twee centimeter dik is en druk de randjes iets omhoog met je handen zoals op de foto.

Schuif de plaat voor tien minuutjes in de oven of tot de taartbodem goudbruin en stevig is. Let op: de bodem hard nog wat uit nadat je hem uit de oven hebt gehaald.

Haal de bodem uit de oven. Verdeel de kwark over de taart en sluit af met partjes aardbei en munt.

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

6 Comments
  1. Deze gisteren gemaakt en hij was heerlijk!
    Alleen 2 vraagjes, hoe lang kan je het bewaren?
    & waarvoor zou je de aardbeien eventueel kunnen vervangen? Aangezien de aardbeien nu wat duurder (& minder lekker) worden.

    1. Hoi Laura, leuk om te horen! De bodem kun je zo’n drie dagen bewaren maar vers is hij het aller lekkerst. Eigenlijk kun je elk soort fruit gebruiken dus kijk wat het seizoen je te bieden heeft. Pruimen, bramen, frambozen of gewoon een lekkere appel of een sappige peer. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.