...

Havermoutkoekjes met kokos

Havermoutkoekjes met kokos

door | jun 12, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 2 reacties

Havermoutkoekjes met kokos

Havermout zijn twee van mijn lievelings ingrediënten en ik heb ze dan ook altijd in de kast staan. Samen met wat boter, honing en een ei kun je er heeeule lekkere koekjes van bakken. En dat deed lieve Stef van Little Spoon dan ook. Net als ik is ze gek op koekjes (en dan vooral van havermout en kokos), maar vindt ze het belangrijk om te weten wat ze eet. Zelf aan de slag is in dat geval de beste manier. Ik heb nogal de neiging om ongezonde eetkeuzes te maken wanneer ik het druk heb, maar ik dat geval dwing ik mezelf om zelf iets te bakken zodat wat ik eet voedzaam én lekker is. Al met al ben ik dan maar zo’n tien minuten van mijn tijd kwijt en blij met een voorraad gezonde tussendoortjes :D

 

Zelf zegt Stef:

Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar een iets gezonder alternatief voor mijn all time favourite cookie, de country koekjes van Albert Heijn. Het is lang geleden dat ik ze at, toch weet ik zeker dat ik nu een stuk minder fan ben van de koekjes. Te zoet. Daarom dook ik de keuken in om zelf een variant te bedenken. Dit is het eindresultaat. Havermoutkoekjes met kokos, die een klein beetje chewy zijn. Zonder suiker en met honing. Wel een beetje roomboter, maar geen rare toevoegingen. Oh ja en kokos. Dat is mijn nieuwste verslaving. Het liefst door, in en op alles. Ze zijn niet beeldschoon en vallen zelfs een klein beetje uit elkaar. Dat boeit eigenlijk helemaal niet, want lekker zijn ze wel. Om dat uit elkaar vallen te voorkomen, voeg je wat meer roomboter toe

 

En wees niet bang voor een beetje roomboter. Als je verder gezond eet kan je lichaam dit beetje vet príma hebben. Je kunt ook kokosvet gebruiken, maar met roomboter worden de koekjes gewoon veel lekkerder. Your choice! 

 

Havermoutkoekjes met kokos

 

Dit heb je nodig (voor 16 koekjes)

 • 150 gr havermout
 • 50 gr havervlokken
 • 100 gr kokosrasp
 • 75 gr roomboter of kokosolie, gesmolten
 • 60 gr honing
 • 1 ei
 • Snuf zout

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het ei los in de beslagkom. Voeg de honing, havervlokken, havermout, kokosrasp en zout toe. Schep nu de boter erdoor.

Het deeg is vrij los. Kneed koekjes van 2 eetlepels deeg. Leg op de bakplaat en druk de havermoutkoekjes een beetje plat.

Bak ze in 12 tot 15 minuten licht goudbruin.

Haal uit de oven en laat ze zeker 10 minuten afkoelen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Nicol

  Lijkt me heerlijk, dus het proberen waard!
  Alleen een vraag, wat is het verschil tussen havermout en havervlokken? Maakt dit voor het recept veel verschil?

  Antwoord
  • Bo

   Havervlokken zijn echt vlokken en havermout is een stuk fijner van structuur. Als je moet kiezen, kies dan voor havermout anders worden de koekjes te brokkelig. De havervlokken geven het koekje iets meer bite, maar je kunt ook prima kiezen voor alleen havermout. Geniet ervan! Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *