Havermoutkoekjes met kokos

Havermoutkoekjes met kokos

Havermout zijn twee van mijn lievelings ingrediënten en ik heb ze dan ook altijd in de kast staan. Samen met wat boter, honing en een ei kun je er heeeule lekkere koekjes van bakken. En dat deed lieve Stef van Little Spoon dan ook. Net als ik is ze gek op koekjes (en dan vooral van havermout en kokos), maar vindt ze het belangrijk om te weten wat ze eet. Zelf aan de slag is in dat geval de beste manier. Ik heb nogal de neiging om ongezonde eetkeuzes te maken wanneer ik het druk heb, maar ik dat geval dwing ik mezelf om zelf iets te bakken zodat wat ik eet voedzaam én lekker is. Al met al ben ik dan maar zo’n tien minuten van mijn tijd kwijt en blij met een voorraad gezonde tussendoortjes :D

 

Zelf zegt Stef:

Ik vind het leuk om op zoek te gaan naar een iets gezonder alternatief voor mijn all time favourite cookie, de country koekjes van Albert Heijn. Het is lang geleden dat ik ze at, toch weet ik zeker dat ik nu een stuk minder fan ben van de koekjes. Te zoet. Daarom dook ik de keuken in om zelf een variant te bedenken. Dit is het eindresultaat. Havermoutkoekjes met kokos, die een klein beetje chewy zijn. Zonder suiker en met honing. Wel een beetje roomboter, maar geen rare toevoegingen. Oh ja en kokos. Dat is mijn nieuwste verslaving. Het liefst door, in en op alles. Ze zijn niet beeldschoon en vallen zelfs een klein beetje uit elkaar. Dat boeit eigenlijk helemaal niet, want lekker zijn ze wel. Om dat uit elkaar vallen te voorkomen, voeg je wat meer roomboter toe

 

En wees niet bang voor een beetje roomboter. Als je verder gezond eet kan je lichaam dit beetje vet príma hebben. Je kunt ook kokosvet gebruiken, maar met roomboter worden de koekjes gewoon veel lekkerder. Your choice! 

 

Havermoutkoekjes met kokos

 

Dit heb je nodig (voor 16 koekjes)

 • 150 gr havermout
 • 50 gr havervlokken
 • 100 gr kokosrasp
 • 75 gr roomboter of kokosolie, gesmolten
 • 60 gr honing
 • 1 ei
 • Snuf zout

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Klop het ei los in de beslagkom. Voeg de honing, havervlokken, havermout, kokosrasp en zout toe. Schep nu de boter erdoor.

Het deeg is vrij los. Kneed koekjes van 2 eetlepels deeg. Leg op de bakplaat en druk de havermoutkoekjes een beetje plat.

Bak ze in 12 tot 15 minuten licht goudbruin.

Haal uit de oven en laat ze zeker 10 minuten afkoelen.

 

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
 1. Lijkt me heerlijk, dus het proberen waard!
  Alleen een vraag, wat is het verschil tussen havermout en havervlokken? Maakt dit voor het recept veel verschil?

  1. Havervlokken zijn echt vlokken en havermout is een stuk fijner van structuur. Als je moet kiezen, kies dan voor havermout anders worden de koekjes te brokkelig. De havervlokken geven het koekje iets meer bite, maar je kunt ook prima kiezen voor alleen havermout. Geniet ervan! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.