...

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

door | apr 4, 2020 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Havermout yoghurt scones

Deze heerlijke scones zijn gemaakt van havermout en yoghurt en zijn echt fan-tas-tisch als ontbijt. Of voor bij een uitgebreide brunch! Volgende week is het Pasen en ik weet zeker dat iedereen helemaal gelukkig wordt wanneer je deze warme scones uit de oven op tafel zet. Inclusief een potje clotted cream en een lik lemon curd natuurlijk. Niet de meest gezonde opties, maar wel heeeel erg lekker.. Wil je toch liever een gezondere versie? Vervang de clotted cream dan door volle kwark en de lemon curd voor zelfgemaakte jam. Zelfgemaakte fruitjam maak je simpelweg door vers fruit (bijvoorbeeld een mix van blauwe bessen en frambozen) samen met wat kokosbloesemsuiker of honing een minuut of 20 te koken in een klein laagje water. Deze verse jam is ook heerlijk als ontbijt in een kom warme havermout trouwens…

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Dit heb je nodig voor deze havermout yoghurt scones / 8 stuks

  • 50 gr havermout – geen havervlokken, echt havermout!
  • 120 gr geitenyoghurt – gewone volle yoghurt kan ook
  • 120 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • 30 gr roomboter
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 5 el havermelk – of ander soort melk

 

Havermout yoghurt scones

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in kom de havermout met de geitenyoghurt, honing, 3 eetlepels melk en vanille extract.

Meng in een andere kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit met de hand door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Roer daarna met een lepel het havermoutbeslag erdoor. Schep de rozijnen erdoor en verplaats het deeg naar de bakplaat op het bakpapier.

Vorm het deeg met de hand tot een rond broodje van zo’n 3 centimeter dik (maak je handen eventueel nat met havermelk tegen het plakken) en lak hem af met de overige havermelk. Snijd het het deeg met een groot mes in 8 stukken. Je hoeft ze daarna niet uit elkaar te halen, this will do!

Bak de scones in het midden van de oven in 25 minten goudbruin.

Serveer ze warm of koud en met je favoriete topping! Je kunt ze van te voren maken, maar vers zijn ze het allerlekkerst.

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue

Gerookte sinaasappel zalm van de barbecue. Ik vind dit altijd zó'n prachtig gerecht voor op de barbecue, zo'n super grote verse zalmfilet op de huid. Door de zalm op de huid te bakken blijft hij zo lekker sappig. Ik maakte er een frisse marinade bij gemaakt van...

Lees meer
Aziatische miso garnalen van de barbecue

Aziatische miso garnalen van de barbecue

Als je bij een van mijn barbecue avondjes belandt, dan zal dit gerecht sowieso op je bord belanden: Aziatische miso garnalen van de barbecue! Zó lekker. Echt een van mijn lievelings barbecue recepten. Gemaakt met een eenvoudige, maar super smaakvolle marinade gemaakt...

Lees meer
Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg

Vandaag heb ik een súper lekker en makkelijk recept voor je voor bij je eerstvolgende borrel: Griekse borrelbroodjes van croissantdeeg! Vorige week hadden we een basisschool speeltuinborrel met alle ouders van Louen (4) zijn klas. En ik zou mezelf natuurlijk niet zijn...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Tietsia

    Kan het ook met meer kha meel ipv bloem?

    Antwoord
  2. Pluymaekers

    Ik heb ze gemaakt..heerlijk. zal ze zeker nog vele male maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *