Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Deze heerlijke scones zijn gemaakt van havermout en yoghurt en zijn echt fan-tas-tisch als ontbijt. Of voor bij een uitgebreide brunch! Volgende week is het Pasen en ik weet zeker dat iedereen helemaal gelukkig wordt wanneer je deze warme scones uit de oven op tafel zet. Inclusief een potje clotted cream en een lik lemon curd natuurlijk. Niet de meest gezonde opties, maar wel heeeel erg lekker.. Wil je toch liever een gezondere versie? Vervang de clotted cream dan door volle kwark en de lemon curd voor zelfgemaakte jam. Zelfgemaakte fruitjam maak je simpelweg door vers fruit (bijvoorbeeld een mix van blauwe bessen en frambozen) samen met wat kokosbloesemsuiker of honing een minuut of 20 te koken in een klein laagje water. Deze verse jam is ook heerlijk als ontbijt in een kom warme havermout trouwens…

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Dit heb je nodig voor deze havermout yoghurt scones / 8 stuks

  • 50 gr havermout – geen havervlokken, echt havermout!
  • 120 gr geitenyoghurt
  • 120 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • 30 gr roomboter
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 5 el havermelk – of ander soort melk

 

Havermout yoghurt scones

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in kom de havermout met de geitenyoghurt, honing, 3 eetlepels melk en vanille extract.

Meng in een andere kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit met de hand door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Roer daarna met een lepel het havermoutbeslag erdoor. Schep de rozijnen erdoor en verplaats het deeg naar de bakplaat op het bakpapier.

Vorm het deeg met de hand tot een rond broodje van zo’n 3 centimeter dik (maak je handen eventueel nat met havermelk tegen het plakken) en lak hem af met de overige havermelk. Snijd het het deeg met een groot mes in 8 stukken. Je hoeft ze daarna niet uit elkaar te halen, this will do!

Bak de scones in het midden van de oven in 25 minten goudbruin.

Serveer ze warm of koud en met je favoriete topping! Je kunt ze van te voren maken, maar vers zijn ze het allerlekkerst.

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!