...

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

door | apr 4, 2020 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 2 reacties

Havermout yoghurt scones

Deze heerlijke scones zijn gemaakt van havermout en yoghurt en zijn echt fan-tas-tisch als ontbijt. Of voor bij een uitgebreide brunch! Volgende week is het Pasen en ik weet zeker dat iedereen helemaal gelukkig wordt wanneer je deze warme scones uit de oven op tafel zet. Inclusief een potje clotted cream en een lik lemon curd natuurlijk. Niet de meest gezonde opties, maar wel heeeel erg lekker.. Wil je toch liever een gezondere versie? Vervang de clotted cream dan door volle kwark en de lemon curd voor zelfgemaakte jam. Zelfgemaakte fruitjam maak je simpelweg door vers fruit (bijvoorbeeld een mix van blauwe bessen en frambozen) samen met wat kokosbloesemsuiker of honing een minuut of 20 te koken in een klein laagje water. Deze verse jam is ook heerlijk als ontbijt in een kom warme havermout trouwens…

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Dit heb je nodig voor deze havermout yoghurt scones / 8 stuks

  • 50 gr havermout – geen havervlokken, echt havermout!
  • 120 gr geitenyoghurt – gewone volle yoghurt kan ook
  • 120 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • 30 gr roomboter
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 5 el havermelk – of ander soort melk

 

Havermout yoghurt scones

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in kom de havermout met de geitenyoghurt, honing, 3 eetlepels melk en vanille extract.

Meng in een andere kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit met de hand door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Roer daarna met een lepel het havermoutbeslag erdoor. Schep de rozijnen erdoor en verplaats het deeg naar de bakplaat op het bakpapier.

Vorm het deeg met de hand tot een rond broodje van zo’n 3 centimeter dik (maak je handen eventueel nat met havermelk tegen het plakken) en lak hem af met de overige havermelk. Snijd het het deeg met een groot mes in 8 stukken. Je hoeft ze daarna niet uit elkaar te halen, this will do!

Bak de scones in het midden van de oven in 25 minten goudbruin.

Serveer ze warm of koud en met je favoriete topping! Je kunt ze van te voren maken, maar vers zijn ze het allerlekkerst.

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes

Chocolade karameltaart met truffelkruidnootjes. Een echte winner op tafel tijdens Sinterklaasavond! En ik kan het weten, want deze taart was amper vijf minuten nadat ik hem aansneed verorberd door mijn gasten. Dit jaar vierden we voor het eerst Sinterklaas bij ons...

Lees meer
Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Sinterklaastoetje: chocolademousse met truffelkruidnoten

Vandaag deel ik een lekker sinterklaastoetje met jullie want het is weer die tijd van het jaar: de Sint is in het land. Mijn zoontje Louen (2) vindt die man met de lange witte baard vooralsnog doodeng (geef 'm eens ongelijk ;) maar dat mag de pret niet drukken. Op 5...

Lees meer
Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Italiaanse steak tartaar met basilicummayonaise

Thuis kook ik eigenlijk bijna alleen maar vegetarisch, zoals je ook wel ziet aan de recepten die hier online komen. Maar buiten de deur maak je me helemaal gelukkig met een goede steak tartaar. Zo'n mooie klassieke, met zure augurk en kappertjes, uitjes en een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Tietsia

    Kan het ook met meer kha meel ipv bloem?

    Antwoord
  2. Pluymaekers

    Ik heb ze gemaakt..heerlijk. zal ze zeker nog vele male maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *