Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Deze heerlijke scones zijn gemaakt van havermout en yoghurt en zijn echt fan-tas-tisch als ontbijt. Of voor bij een uitgebreide brunch! Volgende week is het Pasen en ik weet zeker dat iedereen helemaal gelukkig wordt wanneer je deze warme scones uit de oven op tafel zet. Inclusief een potje clotted cream en een lik lemon curd natuurlijk. Niet de meest gezonde opties, maar wel heeeel erg lekker.. Wil je toch liever een gezondere versie? Vervang de clotted cream dan door volle kwark en de lemon curd voor zelfgemaakte jam. Zelfgemaakte fruitjam maak je simpelweg door vers fruit (bijvoorbeeld een mix van blauwe bessen en frambozen) samen met wat kokosbloesemsuiker of honing een minuut of 20 te koken in een klein laagje water. Deze verse jam is ook heerlijk als ontbijt in een kom warme havermout trouwens…

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Dit heb je nodig voor deze havermout yoghurt scones / 8 stuks

  • 50 gr havermout – geen havervlokken, echt havermout!
  • 120 gr geitenyoghurt
  • 120 gr bloem
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl vanille extract
  • 3 el honing
  • 30 gr roomboter
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 5 el havermelk – of ander soort melk

 

Havermout yoghurt scones

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 220 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng in kom de havermout met de geitenyoghurt, honing, 3 eetlepels melk en vanille extract.

Meng in een andere kom de bloem, kaneel, bakpoeder en een snuf zout. Snijd de koude boter in blokjes en kneed dit met de hand door het bloemmengsel tot kleine korreltjes. Roer daarna met een lepel het havermoutbeslag erdoor. Schep de rozijnen erdoor en verplaats het deeg naar de bakplaat op het bakpapier.

Vorm het deeg met de hand tot een rond broodje van zo’n 3 centimeter dik (maak je handen eventueel nat met havermelk tegen het plakken) en lak hem af met de overige havermelk. Snijd het het deeg met een groot mes in 8 stukken. Je hoeft ze daarna niet uit elkaar te halen, this will do!

Bak de scones in het midden van de oven in 25 minten goudbruin.

Serveer ze warm of koud en met je favoriete topping! Je kunt ze van te voren maken, maar vers zijn ze het allerlekkerst.

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Havermout yoghurt scones

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!