...

Havermout poffertjes

Havermout poffertjes

door | jul 29, 2018 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 4 reacties

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Waarom heb ik deze poffertjes nooit eerder gemaakt? Oké, ik moest daarvoor wel eerst even een poffertjespan aanschaffen aangezien de vorige tijdens de verhuizing twee jaar geleden is gesneuveld, maar dat is zeker de moeite waard. Deze havermout poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Ik liet de berg suiker die normaliter in het beslag zit achterwege en bracht ze op smaak met een drupje ahornsiroop. Hierdoor krijgen een licht karamelachtig smaak. Serveer deze havermout poffertjes met verse aardbeien, een flinke eetlepel volle kwark en ahornsiroop on top.

Geniet ervan!

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze havermout poffertjes / 2 porties

  • 150 gr havermout
  • 50 gr (glutenvrij) meel
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje ahornsiroop

Voor erbij

  • verse aardbeien
  • volle kwark
  • ahornsiroop

 

Zo maak je ze

Mix de ingrediënten voor het beslag met een staafmixer (of in je blender) tot een egaal beslag. Voeg een snuf zout toe. Het is van belang dat je een staafmixer of blender gebruikt zodat de havermout goed wordt fijngemalen. Gebruik je een handmixer of handgarde, dan zal het beslag te korrelig worden.

Verhit een klontje roomboter in een poffertjespan en vet alle holtes (bijvoorbeeld met een kwastje) in. Ik schenk het beslag altijd in een maatbeker zodat ik de holtes makkelijk met hoopjes beslag kan vullen. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon een lepel voor gebruiken.

Bak de poffertjes op laag/medium vuur aan beide kanten gaar. Serveer ze met een eetlepel kwark, verse aardbeien en ahornsiroop.

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Deze poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Door de ahornsiroop krijgen ze een heerlijk, licht karamelachtig smaakje

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Anne

    Kun je ze ook met amandelmeel maken?

    Antwoord
    • Bo

      Dat heb ik nog niet geprobeerd :)

      Antwoord
  2. Leny

    Was lekker, heb ze gebakken als kleine pannekoekjes, voor hoeveel personen is dit recept

    Antwoord
    • Bo

      Dus gewoon in een koekenpan in plaats van een poffertjespan? Goed om te weten dat dat ook kan! Het zijn twee porties voor twee personen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *