Waarom heb ik deze poffertjes nooit eerder gemaakt? Oké, ik moest daarvoor wel eerst even een poffertjespan aanschaffen aangezien de vorige tijdens de verhuizing twee jaar geleden is gesneuveld, maar dat is zeker de moeite waard. Deze havermout poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Ik liet de berg suiker die normaliter in het beslag zit achterwege en bracht ze op smaak met een drupje ahornsiroop. Hierdoor krijgen een licht karamelachtig smaak. Serveer deze havermout poffertjes met verse aardbeien, een flinke eetlepel volle kwark en ahornsiroop on top.
Geniet ervan!
Dit heb je nodig voor deze havermout poffertjes / 2 porties
- 150 gr havermout
- 50 gr (glutenvrij) meel
- 250 ml melk
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder
- scheutje ahornsiroop
Voor erbij
- verse aardbeien
- volle kwark
- ahornsiroop
Zo maak je ze
Mix de ingrediënten voor het beslag met een staafmixer (of in je blender) tot een egaal beslag. Voeg een snuf zout toe. Het is van belang dat je een staafmixer of blender gebruikt zodat de havermout goed wordt fijngemalen. Gebruik je een handmixer of handgarde, dan zal het beslag te korrelig worden.
Verhit een klontje roomboter in een poffertjespan en vet alle holtes (bijvoorbeeld met een kwastje) in. Ik schenk het beslag altijd in een maatbeker zodat ik de holtes makkelijk met hoopjes beslag kan vullen. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon een lepel voor gebruiken.
Bak de poffertjes op laag/medium vuur aan beide kanten gaar. Serveer ze met een eetlepel kwark, verse aardbeien en ahornsiroop.
Deze poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Door de ahornsiroop krijgen ze een heerlijk, licht karamelachtig smaakje
Kun je ze ook met amandelmeel maken?
Dat heb ik nog niet geprobeerd :)
Was lekker, heb ze gebakken als kleine pannekoekjes, voor hoeveel personen is dit recept
Dus gewoon in een koekenpan in plaats van een poffertjespan? Goed om te weten dat dat ook kan! Het zijn twee porties voor twee personen :)