Havermout poffertjes

Havermout poffertjes

door | jul 29, 2018 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 4 reacties

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Waarom heb ik deze poffertjes nooit eerder gemaakt? Oké, ik moest daarvoor wel eerst even een poffertjespan aanschaffen aangezien de vorige tijdens de verhuizing twee jaar geleden is gesneuveld, maar dat is zeker de moeite waard. Deze havermout poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Ik liet de berg suiker die normaliter in het beslag zit achterwege en bracht ze op smaak met een drupje ahornsiroop. Hierdoor krijgen een licht karamelachtig smaak. Serveer deze havermout poffertjes met verse aardbeien, een flinke eetlepel volle kwark en ahornsiroop on top.

Geniet ervan!

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Dit heb je nodig voor deze havermout poffertjes / 2 porties

  • 150 gr havermout
  • 50 gr (glutenvrij) meel
  • 250 ml melk
  • 2 eieren
  • 1 tl bakpoeder
  • scheutje ahornsiroop

Voor erbij

  • verse aardbeien
  • volle kwark
  • ahornsiroop

 

Zo maak je ze

Mix de ingrediënten voor het beslag met een staafmixer (of in je blender) tot een egaal beslag. Voeg een snuf zout toe. Het is van belang dat je een staafmixer of blender gebruikt zodat de havermout goed wordt fijngemalen. Gebruik je een handmixer of handgarde, dan zal het beslag te korrelig worden.

Verhit een klontje roomboter in een poffertjespan en vet alle holtes (bijvoorbeeld met een kwastje) in. Ik schenk het beslag altijd in een maatbeker zodat ik de holtes makkelijk met hoopjes beslag kan vullen. Je kunt hier natuurlijk ook gewoon een lepel voor gebruiken.

Bak de poffertjes op laag/medium vuur aan beide kanten gaar. Serveer ze met een eetlepel kwark, verse aardbeien en ahornsiroop.

Havermout poffertjes, Glutenvrije poffertjes, Gezonde poffertjes, Gezonde ontbijtrecepten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten

Deze poffertjes zijn voedzaam, lekker en super simpel te maken. Perfect als ontbijt. Door de ahornsiroop krijgen ze een heerlijk, licht karamelachtig smaakje

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

4 Comments

4 Reacties

  1. Anne

    Kun je ze ook met amandelmeel maken?

    Antwoord
    • Bo

      Dat heb ik nog niet geprobeerd :)

      Antwoord
  2. Leny

    Was lekker, heb ze gebakken als kleine pannekoekjes, voor hoeveel personen is dit recept

    Antwoord
    • Bo

      Dus gewoon in een koekenpan in plaats van een poffertjespan? Goed om te weten dat dat ook kan! Het zijn twee porties voor twee personen :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.