De credits voor het recept van deze havermout pizza met mozzarella en parmaham gaan dit keer niet naar mezelf, maar naar Mike! Eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon écht niet goed in het beleggen van pizza’s. Mike zijn pizza’s zijn al-tijd lekkerder dan die van mij. Daarom bemoei ik mezelf tegenwoordig nooit meer met koken wanneer we pizza eten. En geloof mij, dat gebeurt niet vaak ;) Ik ben namelijk een regelrechte controlfreak in de keuken.
Oké, pizza dus! Vaste lezers onder jullie weten dat ik nooit gewone bodems gebruik voor mijn pizza’s, maar altijd zelfgemaakte bodems van havermout. Supersimpel, met maar drie ingrediënten (havermout, yoghurt en ei) en ook nog eens lekker voedzaam. (Hint: je kunt hier ook hele leuke mini pizza’s van maken). Deze keer voegde ik, herstel: Mike, ook een snuf gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het beslag en daardoor werd deze bodem nóg lekkerder.
De hoofdingrediënten wat betreft de topping van deze havermout pizza zijn tomaat, mozzarella, rode ui en parmaham. Daarnaast hadden we nog wat restjes groenten liggen (zoals wortel, courgette en paprika) dus die deden we er ook op voor een gezonde touch. Check even wat jijzelf in de groentelade hebt liggen en knal dat erop. Champignons, broccoli, bloemkool, biet, allemaal!
Ken je mijn vorige pizza’s met havermoutbodem al?
Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto
Pompoenpizza met blauwe kaas, honing en rucola
Spinazie pizza met pesto en mozzarella
Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem
Havermout pizza met gerookte kip en courgette
Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met mozzarella en parmaham
voor de bodem
- 150 gr havermout
- 160 gr yoghurt
- 3 eieren
- 1 flinke tl gedroogde Italiaanse kruiden
Voor erop
- 150 gr passata
- 1 tomaat
- een bol mozzarella
- 75 gr geraspte kaas
- 4 plakken parmaham
- 1 rode ui
- 1 bospeentje
- 1/2 courgette
- 1 puntpaprika
- klein handje verse rucola
Zo maak je hem
Verwarm je oven voor op 180 graden (liefst op standje hete lucht zodat hij lekker knapperig wordt) en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Begin met de bodem. Klop de havermout, yoghurt en eieren door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snuf zout en oregano. Schenk het beslag in het midden van de ovenplaat en smeer dit met een lepel uit tot een mooie pizzavorm. Al is die van mij meer ovaal in plaats van rond, maar ach ;)
Schuif de bodem voor 20 minuten in de oven of totdat de bodem knapperig en goudbruin is.
Snijd ondertussen de tomaat, mozzarella, bospeen en courgette in dunne plakken. Snijd de puntpaprika en rode ui in ringetjes.
Haal de bodem uit de oven en besmeer hem met passata. Beleg hem vervolgens met de gesneden ingrediënten en de geraspte kaas. Sluit af met plakken parmaham en een snuf zwarte peper en zout. Schuif de belegde havermout pizza nog tien minuutjes in de oven.
Snijd de pizza in punten, doe er wat verse rucola over en eeeet smakelijk :D
Hoi Bo,
Dit lijkt me heel lekker en wil het binnenkort een keer maken ☺️! Maar wat voor type yoghurt gebruik jij? Zou het bijvoorbeeld kunnen met magere yoghurt?
Groetjes Claire
Ik gebruik graag volle biologische yoghurt, maar magere yoghurt kan natuurlijk ook!
Hoi, voor hoeveel personen is deze pizza?
Tja.. voor één persoon met HEEL veel honger of twee personen met lekkere trek ;)
Tof recept, gaan we uitproberen! Maakt het ook uit wat voor yoghurt je gebruikt? Mager, vol, Grieks?
Ik gebruik zelf graag volle yoghurt.
Ik maak deze bodem heel vaak maar blijft altijd slap, alleen de randjes worden knapperig.
Heb je nog tips?