Havermout pizza met mozzarella en parmaham

Havermout pizza met mozzarella en parmaham

door | jun 22, 2020 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 7 reacties

Havermout pizza met mozzarella en parmaham

De credits voor het recept van deze havermout pizza met mozzarella en parmaham gaan dit keer niet naar mezelf, maar naar Mike! Eerlijk is eerlijk, ik ben gewoon écht niet goed in het beleggen van pizza’s. Mike zijn pizza’s zijn al-tijd lekkerder dan die van mij. Daarom bemoei ik mezelf tegenwoordig nooit meer met koken wanneer we pizza eten. En geloof mij, dat gebeurt niet vaak ;) Ik ben namelijk een regelrechte controlfreak in de keuken.

Havermout pizza met mozzarella en parmaham

Oké, pizza dus! Vaste lezers onder jullie weten dat ik nooit gewone bodems gebruik voor mijn pizza’s, maar altijd zelfgemaakte bodems van havermout. Supersimpel, met maar drie ingrediënten (havermout, yoghurt en ei) en ook nog eens lekker voedzaam. (Hint: je kunt hier ook hele leuke mini pizza’s van maken). Deze keer voegde ik, herstel: Mike, ook een snuf gedroogde Italiaanse kruiden toe aan het beslag en daardoor werd deze bodem nóg lekkerder.

De hoofdingrediënten wat betreft de topping van deze havermout pizza zijn tomaat, mozzarella, rode ui en parmaham. Daarnaast hadden we nog wat restjes groenten liggen (zoals wortel, courgette en paprika) dus die deden we er ook op voor een gezonde touch. Check even wat jijzelf in de groentelade hebt liggen en knal dat erop. Champignons, broccoli, bloemkool, biet, allemaal!

Ken je mijn vorige pizza’s met havermoutbodem al?

Glutenvrije pizza met halloumi en rucola pesto

Pompoenpizza met blauwe kaas, honing en rucola 

Spinazie pizza met pesto en mozzarella

Pizza tonijn mozzarella met havermoutbodem

Havermout pizza met gerookte kip en courgette

Havermout pizza met gerookte kip en courgette

Havermout pizza met mozzarella en parmaham

Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met mozzarella en parmaham

voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren
  • 1 flinke tl gedroogde Italiaanse kruiden

Voor erop

  • 150 gr passata
  • 1 tomaat
  • een bol mozzarella
  • 75 gr geraspte kaas
  • 4 plakken parmaham
  • 1 rode ui
  • 1 bospeentje
  • 1/2 courgette
  • 1 puntpaprika
  • klein handje verse rucola

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden (liefst op standje hete lucht zodat hij lekker knapperig wordt) en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Klop de havermout, yoghurt en eieren door elkaar met een garde. Breng op smaak met een snuf zout en oregano. Schenk het beslag in het midden van de ovenplaat en smeer dit met een lepel uit tot een mooie pizzavorm. Al is die van mij meer ovaal in plaats van rond, maar ach ;)

Schuif de bodem voor 20 minuten in de oven of totdat de bodem knapperig en goudbruin is.

Snijd ondertussen de tomaat, mozzarella, bospeen en courgette in dunne plakken. Snijd de puntpaprika en rode ui in ringetjes.

Haal de bodem uit de oven en besmeer hem met passata. Beleg hem vervolgens met de gesneden ingrediënten en de geraspte kaas. Sluit af met plakken parmaham en een snuf zwarte peper en zout. Schuif de belegde havermout pizza nog tien minuutjes in de oven.

Snijd de pizza in punten, doe er wat verse rucola over en eeeet smakelijk :D

Havermout pizza met mozzarella en parmaham

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

  1. Claire

    Hoi Bo,
    Dit lijkt me heel lekker en wil het binnenkort een keer maken ☺️! Maar wat voor type yoghurt gebruik jij? Zou het bijvoorbeeld kunnen met magere yoghurt?
    Groetjes Claire

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik graag volle biologische yoghurt, maar magere yoghurt kan natuurlijk ook!

      Antwoord
  2. Leonie

    Hoi, voor hoeveel personen is deze pizza?

    Antwoord
    • Bo

      Tja.. voor één persoon met HEEL veel honger of twee personen met lekkere trek ;)

      Antwoord
  3. MD De Groot

    Tof recept, gaan we uitproberen! Maakt het ook uit wat voor yoghurt je gebruikt? Mager, vol, Grieks?

    Antwoord
    • Bo

      Ik gebruik zelf graag volle yoghurt.

      Antwoord
  4. Marieke

    Ik maak deze bodem heel vaak maar blijft altijd slap, alleen de randjes worden knapperig.
    Heb je nog tips?

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.