Havermout pizza met gerookte kip en courgette

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Er was een tijd waarin je mij echt niet vrolijk maakte met een pizza, maar dat is wel anders sinds ik de havermout pizza’s uit vond! De bodem is gemaakt met maar drie ingrediënten – waaronder havermout – en is voedzaam, lekker en ook nog eens gezond. Je maakt hem binnen een paar minunten en bakt hem vervolgens licht krokant in de oven. Beleg hem met ingrediënten als courgette, mozzarella, gerookte kip, een drupje tabasco voor wat pit en het resultaat is een goddelijke en verantwoorde pizza.

Deze havermout pizza is ideaal wanneer je iemand te eten krijgt die gevoelig is voor gluten. Wanneer je glutenvrije havermout neemt is deze pizza namelijk geheel glutenvrij!

 

Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met gerookte kip en courgette

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren

Voor erop

  • 140 tomatenpuree
  • klein bolletje mozarella
  • 1 courgette
  • 1 kleine gerookte kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • verse basilicum
  • paar drupjes tabasco

 

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

 

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Mix de ingrediënten tot een beslag, giet het op de ovenplaat en strijk met een lepel uit tot een mooie ronde vorm. Zet de plaat 30 minuten in het midden van de oven of net zo lang totdat hij mooi bruin is en licht krokant.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snijd de mozarella, courgette en kipfilet in plakjes. Snijd de ui ook in ringetjes.

Beleg de pizza met de ingrediënten (behalve de basilicum), breng op smaak met een snuf zout en schuif hem nog een kwartiertje in de oven.

Snijd de pizza in punten, garneer af met de basilicum en een paar drupjes tabasco en serveer direct.

 

 

Borreltip: je kunt het beslag ook tot kleine rondjes vormen zodat je mini pizzaatjes krijgt. Super leuk voor bij de borrel. Je kunt elke pizza anders beleggen. Bijvoorbeeld een vega variant met courgette en geitenkaas of juist een met salami en pesto. Klik hier voor een lekker recept voor gezonde pesto gemaakt van spinazie en cashew!

 

Print Friendly, PDF & Email
13 Comments
  1. Bodem is echt top geworden , dubbele hoeveelheid voor 2 personen (1ei minder) klein beetje over. We kunnen weer pizza eten??

    1. Poeeeh dat zou ik je niet kunnen vertellen, ik heb dat nog nooit uitgeprobeert. Maar deel vooral je ervaring als je hem met eivervanger hebt gemaakt! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!