Er was een tijd waarin je mij echt niet vrolijk maakte met een pizza, maar dat is wel anders sinds ik de havermout pizza’s uit vond! De bodem is gemaakt met maar drie ingrediënten – waaronder havermout – en is voedzaam, lekker en ook nog eens gezond. Je maakt hem binnen een paar minunten en bakt hem vervolgens licht krokant in de oven. Beleg hem met ingrediënten als courgette, mozzarella, gerookte kip, een drupje tabasco voor wat pit en het resultaat is een goddelijke en verantwoorde pizza.
Deze havermout pizza is ideaal wanneer je iemand te eten krijgt die gevoelig is voor gluten. Wanneer je glutenvrije havermout neemt is deze pizza namelijk geheel glutenvrij!
Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met gerookte kip en courgette
Voor de bodem
- 150 gr havermout
- 160 gr yoghurt
- 3 eieren
Voor erop
- 140 tomatenpuree
- klein bolletje mozarella
- 1 courgette
- 1 kleine gerookte kipfilet
- 1/2 rode ui
- verse basilicum
- paar drupjes tabasco
Zo maak je hem
Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Begin met de bodem. Mix de ingrediënten tot een beslag, giet het op de ovenplaat en strijk met een lepel uit tot een mooie ronde vorm. Zet de plaat 30 minuten in het midden van de oven of net zo lang totdat hij mooi bruin is en licht krokant.
Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snijd de mozarella, courgette en kipfilet in plakjes. Snijd de ui ook in ringetjes.
Beleg de pizza met de ingrediënten (behalve de basilicum), breng op smaak met een snuf zout en schuif hem nog een kwartiertje in de oven.
Snijd de pizza in punten, garneer af met de basilicum en een paar drupjes tabasco en serveer direct.
Borreltip: je kunt het beslag ook tot kleine rondjes vormen zodat je mini pizzaatjes krijgt. Super leuk voor bij de borrel. Je kunt elke pizza anders beleggen. Bijvoorbeeld een vega variant met courgette en geitenkaas of juist een met salami en pesto. Klik hier voor een lekker recept voor gezonde pesto gemaakt van spinazie en cashew!
Wouw wat lekker is dit zeg! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het delen van dit recept. Eindelijk weer pizza eten!
Kan je de yoghurt ook vervangen door iets anders ??
Liefs , Macy
Kun je deze pizza bodem van havermout ook invriezen?
Yes! Eerst afbakken, even laten afkoelen en daarna invriezen :)
Bodem is echt top geworden , dubbele hoeveelheid voor 2 personen (1ei minder) klein beetje over. We kunnen weer pizza eten??
Jeeej goed om te horen :D Liefs, Bo
Het ziet er erg lekker uit.Voor hoeveel personen is deze receptuur ongeveer?
Hoi Manon! Voor één persoon als je een grote eter bent en wij aten er met z’n tweetjes van. Liefs, Bo
Hoeveel calorieën heeft dit gerecht?
Geen idee Dionne, ik reken dat nooit niet uit :)
en is met eivervanger dan ook nog lekker?
Poeeeh dat zou ik je niet kunnen vertellen, ik heb dat nog nooit uitgeprobeert. Maar deel vooral je ervaring als je hem met eivervanger hebt gemaakt! Liefs, Bo
Hmmm ik heb hem gisteren avond gemaakt! Heerlijk. Zeker als je geen gist mag :)