Havermout pizza met gerookte kip en courgette

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Er was een tijd waarin je mij echt niet vrolijk maakte met een pizza, maar dat is wel anders sinds ik de havermout pizza’s uit vond! De bodem is gemaakt met maar drie ingrediënten – waaronder havermout – en is voedzaam, lekker en ook nog eens gezond. Je maakt hem binnen een paar minunten en bakt hem vervolgens licht krokant in de oven. Beleg hem met ingrediënten als courgette, mozzarella, gerookte kip, een drupje tabasco voor wat pit en het resultaat is een goddelijke en verantwoorde pizza.

Deze havermout pizza is ideaal wanneer je iemand te eten krijgt die gevoelig is voor gluten. Wanneer je glutenvrije havermout neemt is deze pizza namelijk geheel glutenvrij!

 

Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met gerookte kip en courgette

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren

Voor erop

  • 140 tomatenpuree
  • klein bolletje mozarella
  • 1 courgette
  • 1 kleine gerookte kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • verse basilicum
  • paar drupjes tabasco

 

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

 

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Mix de ingrediënten tot een beslag, giet het op de ovenplaat en strijk met een lepel uit tot een mooie ronde vorm. Zet de plaat 30 minuten in het midden van de oven of net zo lang totdat hij mooi bruin is en licht krokant.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snijd de mozarella, courgette en kipfilet in plakjes. Snijd de ui ook in ringetjes.

Beleg de pizza met de ingrediënten (behalve de basilicum), breng op smaak met een snuf zout en schuif hem nog een kwartiertje in de oven.

Snijd de pizza in punten, garneer af met de basilicum en een paar drupjes tabasco en serveer direct.

 

 

Borreltip: je kunt het beslag ook tot kleine rondjes vormen zodat je mini pizzaatjes krijgt. Super leuk voor bij de borrel. Je kunt elke pizza anders beleggen. Bijvoorbeeld een vega variant met courgette en geitenkaas of juist een met salami en pesto. Klik hier voor een lekker recept voor gezonde pesto gemaakt van spinazie en cashew!

 

12 Comments
    1. Poeeeh dat zou ik je niet kunnen vertellen, ik heb dat nog nooit uitgeprobeert. Maar deel vooral je ervaring als je hem met eivervanger hebt gemaakt! Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!