...

Havermout pizza met gerookte kip en courgette

Havermout pizza met gerookte kip en courgette

door | mrt 16, 2017 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 13 reacties

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Er was een tijd waarin je mij echt niet vrolijk maakte met een pizza, maar dat is wel anders sinds ik de havermout pizza’s uit vond! De bodem is gemaakt met maar drie ingrediënten – waaronder havermout – en is voedzaam, lekker en ook nog eens gezond. Je maakt hem binnen een paar minunten en bakt hem vervolgens licht krokant in de oven. Beleg hem met ingrediënten als courgette, mozzarella, gerookte kip, een drupje tabasco voor wat pit en het resultaat is een goddelijke en verantwoorde pizza.

Deze havermout pizza is ideaal wanneer je iemand te eten krijgt die gevoelig is voor gluten. Wanneer je glutenvrije havermout neemt is deze pizza namelijk geheel glutenvrij!

 

Dit heb je nodig voor deze havermout pizza met gerookte kip en courgette

Voor de bodem

  • 150 gr havermout
  • 160 gr yoghurt
  • 3 eieren

Voor erop

  • 140 tomatenpuree
  • klein bolletje mozarella
  • 1 courgette
  • 1 kleine gerookte kipfilet
  • 1/2 rode ui
  • verse basilicum
  • paar drupjes tabasco

 

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

Havermout pizza met gerookte kip en courgette , Glutenvrije pizza recepten, Glutenvrije pizza bodem, Gezonde makkelijke pizza bodem, Beaufood recepten, Glutenvrije foodblogs, Pizza tabasco, Bodem van havermout

 

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Begin met de bodem. Mix de ingrediënten tot een beslag, giet het op de ovenplaat en strijk met een lepel uit tot een mooie ronde vorm. Zet de plaat 30 minuten in het midden van de oven of net zo lang totdat hij mooi bruin is en licht krokant.

Haal de bodem uit de oven en bestrijk hem met tomatenpuree. Snijd de mozarella, courgette en kipfilet in plakjes. Snijd de ui ook in ringetjes.

Beleg de pizza met de ingrediënten (behalve de basilicum), breng op smaak met een snuf zout en schuif hem nog een kwartiertje in de oven.

Snijd de pizza in punten, garneer af met de basilicum en een paar drupjes tabasco en serveer direct.

 

 

Borreltip: je kunt het beslag ook tot kleine rondjes vormen zodat je mini pizzaatjes krijgt. Super leuk voor bij de borrel. Je kunt elke pizza anders beleggen. Bijvoorbeeld een vega variant met courgette en geitenkaas of juist een met salami en pesto. Klik hier voor een lekker recept voor gezonde pesto gemaakt van spinazie en cashew!

 

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

13 Comments

13 Reacties

  1. Renske

    Wouw wat lekker is dit zeg! Zeker voor herhaling vatbaar. Bedankt voor het delen van dit recept. Eindelijk weer pizza eten!

    Antwoord
  2. M Sierat

    Kan je de yoghurt ook vervangen door iets anders ??
    Liefs , Macy

    Antwoord
  3. Jeanette

    Kun je deze pizza bodem van havermout ook invriezen?

    Antwoord
    • Bo

      Yes! Eerst afbakken, even laten afkoelen en daarna invriezen :)

      Antwoord
  4. Lianne

    Bodem is echt top geworden , dubbele hoeveelheid voor 2 personen (1ei minder) klein beetje over. We kunnen weer pizza eten??

    Antwoord
    • Bo

      Jeeej goed om te horen :D Liefs, Bo

      Antwoord
  5. Manon

    Het ziet er erg lekker uit.Voor hoeveel personen is deze receptuur ongeveer?

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Manon! Voor één persoon als je een grote eter bent en wij aten er met z’n tweetjes van. Liefs, Bo

      Antwoord
  6. Dionne

    Hoeveel calorieën heeft dit gerecht?

    Antwoord
    • Bo

      Geen idee Dionne, ik reken dat nooit niet uit :)

      Antwoord
  7. christianne

    en is met eivervanger dan ook nog lekker?

    Antwoord
    • Bo

      Poeeeh dat zou ik je niet kunnen vertellen, ik heb dat nog nooit uitgeprobeert. Maar deel vooral je ervaring als je hem met eivervanger hebt gemaakt! Liefs, Bo

      Antwoord
  8. Natasja

    Hmmm ik heb hem gisteren avond gemaakt! Heerlijk. Zeker als je geen gist mag :)

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *