Havermout pizza met brie, rood fruit en balsamico

Havermout pizza met brie, rood fruit en balsamico

Ennnn daar is ie weer! Mijn gezonde havermout pizza. Met een glutenvrije bodem (van havermout dus) en dit keer een rare combi van brie, rood fruit en balsamico. Raar maar súper lekker. Vind ik dan. Echt een Beaufood pizza want ik houd ervan om zoet met hartig te combineren. Ik maakte er eigenlijk twee, namelijk deze en nog een andere voor Mike met pindakaas, banaan en chocolade. Omdat hij zo van pindakaas houdt (jammer dat ik geen hartjes smileys heb hier). Ik vind jullie mening heel belangrijk dus vroeg ik vanmiddag op mijn Beaufood facebookpagina welke pizza jullie het liefst als eerste wilden hebben. En dat werd dus deze met brie en vruchtjes. Die lekker van mij was HA :D Mike zijn pizza met pindakaas komt volgende week online.

Nu zou je hem als ontbijt kunnen eten.. Helemaal lekker als je een kater hebt (zoals ik had oeps) en om jezelf te trakteren omdat je na het stappen heldhaftig de snackbar voorbij bent gefietst. Ik ben trots op je! Ik weet niet of ik de enige ben maar mijn hartige trek is er ’s ochtends nog steeds.. En op zo’n moment komen er dus dit soort creaties uit mijn oven. Niets mis mee. Maar als jij genoeg discipline hebt om een kater te voorkomen en in de morgen meer een zoetekauw bent kun je deze pizza ook prima als borrelhap serveren! Als avondeten raad ik hem niet aan, want zoals jullie weten ben ik groot voorstander van lot’s and lot’s of veggies. En die zijn op deze pizza nergens te bekennen. OF je moet natuurlijk aan je 2.5 ons groente zitten door een rijke lunch en slowjuice sapjes? In dat geval, eat your heart out :)

 

Dit heb je nodig voor één pizza

  • 150 gr havermout
  • 160 gr magere kwark
  • 3 eieren

Topping

  • 100 gr brie – in plakken
  • handje gemengd rood fruit – geen diepvries vanwege het vocht. We willen natuurlijk geen kleffe bodem.
  • scheutje balsamico azijn
  • snufje zout

 

Havermout pizza met brie, rood fruit en balsamico

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Maak eerst de bodem door de ingrediënten in een blender tot een beslag te mixen. Je kunt het ook met een handmixer doen, maar dan krijg je een minder egaal beslag.

Bekleed een ovenplaat met een stuk bakpapier en verdeel het beslag hierover. Probeer het beslag zo dun mogelijk uit te smeren. Zet de plaat minimaal 20 minuten in het midden van de oven.

Haal de bodem uit de oven en verdeel de brie erover, het fruit en een drupje balsamico azijn. Breng op smaak met een snuf zout de zet de pizza nog vijf a tien minuutjes in de oven, tot de brie gesmolten in.

 

Havermout pizza met brie, rood fruit en balsamico

 

 

Deze pizza is perféct als borrelhap. Leg de pizza op een mooi groot bord, snijd hem al vast in punten en serveer met een paar servetjes

 

 

Ken je mijn healthy pizza met geitenkaas en pompoen al? En wat dacht je van een pizza als ontbijt met chocolade en bosbessen.. 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.