Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

door | okt 19, 2016 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 5 reacties

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Cookies for breakfast! Ik houd ervanDeze havermout ontbijt koekjes met pompoen zijn voedzaam en perfect wanneer je niet zoveel tijd hebt ’s ochtends om te ontbijten. Al zijn ze natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje. Ze zijn klein maar vullend en gezoet met pompoenpuree en pindakaas. Top combi al zeg ik het zelf. En lekker herfstig!

Doordat ze vrij zijn van geraffineerde suiker zijn ze niet knapperig, maar wel lekker chewy. De pumpkin spice die ik gebruik is een mengsel van kruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Lekker in koekjes en cakes? Heel erg! Deze kruiden zelf bij elkaar sprokkelen? Kan, maar het is zeker de moeite waard om een potje op de kop te tikken. Ik gebruik deze kruidenmix ook vaak in pannenkoeken, cakes of andere zoete tussendoortjes :) Mijn lieve blogger vriendin Kim verkoopt heerlijke kruidenmixen (in leuke potjes!) via haar webshop. Ook súper leuk om cadeau te geven trouwens.

Geniet van dit recept!

Havermout ontbijt koekjes met pompoen, Glutenvrije koekjes, Glutenvrije en suikervrije koekjes, Herfst koekjes met pumpkin spice

Dit heb je nodig voordeze havermout ontbijt koekjes met pompoen / 9 koekjes

  • 230 gr havermout
  • 250 gr pompoen puree – Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen maar zelf maken is het allerlekkerst en gezondst! Het recept vind je hier.
  • 2 tl pumpkin spice
  • 3 el ahorn siroop
  • snuf zout
  • 2 el pindakaas

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een mooi samenhangend deeg. Het kan nogal plakkerig zijn maar dat maakt niet uit. Als het echt te plakkerig is voeg je gewoon nog wat havermout toe. Proef en voeg naar smaak nog wat ahorn of pumpkin spice toe.

Vorm negen balletjes van het beslag en druk ze op de bakplaat plat tot koekjes.

Zet de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Crostini van de barbecue met burrata en biefstuk

Barbecueliefhebbers, eat your heart out! Dit is weer een párel van een barbecuerecept. Bij een barbecue denk je vast al snel aan grote stukken vlees, kipsateetjes, gepofte aardappelen en andere grote gerechten. Maar je kan natuurlijk ook prima borrelhapjes klaarmaken...

Lees meer
Poké bowl met sticky spicy tofu

Poké bowl met sticky spicy tofu

Het zal een jaar of 5, 6 geleden zijn dat poké bowls ineens raaaazend populair werden in Nederland. Daarvoor had ik geen idee wat dat was. Hoeveel ik er sindsdien heb gegeten? VEEL. Heel veel. Soms bestel ik ze, maar nog liever stel ik er zelf eentje samen, zoals deze...

Lees meer
Ananas van de barbecue met dulce de leche

Ananas van de barbecue met dulce de leche

You love it or you hate it: warm fruit. Zeker als het over ananas gaat, zijn er twee kampen. Dus we kunnen nu dus twee dingen doen: we kunnen een eindeloze discussie voeren met argumenten vóór en tegen heen en weer, óf ik ga gewoon dit fan-tas-tische dessert met je...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Simone Van hove

    Lekker en gemakkelijk recept!
    Zojuist voor het eerst gemaakt en geproefd.

    Hoe lang en hoe kun je de overige koekjes het best bewaren?

    Antwoord
  2. Tonnie vd Bogerd

    Ik neem aan dat die kruiden niet overal te krijgen zijn….is er een alternatief .

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Tonnie! Zoals je kunt lezen bestaat pumpkin spice uit een mix van poederkruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Als vervanging van pumpkin spice zou je dus deze kruiden kunnen gebruiken, maar als je makkelijk wil doen neem je gewoon een snuf kaneel en gemberpoeder. Ook lekker :D

      Antwoord
  3. Maaike Maryneb

    Kan je de pindakaas ook vervangen door iets anders? ?

    Antwoord
    • Bo

      De pindakaas zit er puur in voor de smaak dus dit zou je gewoon weg kunnen laten. Misschien een appelstroop in plaats van pindakaas? Smaakt er ook erggg lekker bij :)

      Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

  1. #eindelijkoptafel januari - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij - […] Recept van Beaufood.  Ik had nog een paar pompoenen in de kast liggen. Die moesten maar eens onderworpen worden…
  2. Recepten te maken 2017 - Ik ben glutenvrijIk ben glutenvrij - […] Havermout ontbijt koekjes met pompoen (recept van Beaufood) […]
  3. 5 x recepten met pompoen - Puur Suzanne. | FOOD & LIFESTYLE - […] Koekjes met pompoen […]
  4. De 5 beste glutenvrije blogs van okt. ’16 (plus 10 recepten) | Ik ben glutenvrij - […] Havermout ontbijtkoekjes met pompoen van Beaufood […]
  5. Zoete pumpkin pie pasta - Beaufood - […] en appelsap en zit vol vitamientjes. Ik smeer hem op een crackertje met een plak geitenkaas, op havermout ontbijt koekjes…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.