...

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

door | okt 19, 2016 | Ontbijt, Recepten, Zoetigheden | 5 reacties

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Cookies for breakfast! Ik houd ervanDeze havermout ontbijt koekjes met pompoen zijn voedzaam en perfect wanneer je niet zoveel tijd hebt ‘s ochtends om te ontbijten. Al zijn ze natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje. Ze zijn klein maar vullend en gezoet met pompoenpuree en pindakaas. Top combi al zeg ik het zelf. En lekker herfstig!

Doordat ze vrij zijn van geraffineerde suiker zijn ze niet knapperig, maar wel lekker chewy. De pumpkin spice die ik gebruik is een mengsel van kruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Lekker in koekjes en cakes? Heel erg! Deze kruiden zelf bij elkaar sprokkelen? Kan, maar het is zeker de moeite waard om een potje op de kop te tikken. Ik gebruik deze kruidenmix ook vaak in pannenkoeken, cakes of andere zoete tussendoortjes :) Mijn lieve blogger vriendin Kim verkoopt heerlijke kruidenmixen (in leuke potjes!) via haar webshop. Ook súper leuk om cadeau te geven trouwens.

Geniet van dit recept!

Havermout ontbijt koekjes met pompoen, Glutenvrije koekjes, Glutenvrije en suikervrije koekjes, Herfst koekjes met pumpkin spice

Dit heb je nodig voordeze havermout ontbijt koekjes met pompoen / 9 koekjes

  • 230 gr havermout
  • 250 gr pompoen puree – Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen maar zelf maken is het allerlekkerst en gezondst! Het recept vind je hier.
  • 2 tl pumpkin spice
  • 3 el ahorn siroop
  • snuf zout
  • 2 el pindakaas

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een mooi samenhangend deeg. Het kan nogal plakkerig zijn maar dat maakt niet uit. Als het echt te plakkerig is voeg je gewoon nog wat havermout toe. Proef en voeg naar smaak nog wat ahorn of pumpkin spice toe.

Vorm negen balletjes van het beslag en druk ze op de bakplaat plat tot koekjes.

Zet de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

  1. Simone Van hove

    Lekker en gemakkelijk recept!
    Zojuist voor het eerst gemaakt en geproefd.

    Hoe lang en hoe kun je de overige koekjes het best bewaren?

    Antwoord
  2. Tonnie vd Bogerd

    Ik neem aan dat die kruiden niet overal te krijgen zijn….is er een alternatief .

    Antwoord
    • Bo

      Hoi Tonnie! Zoals je kunt lezen bestaat pumpkin spice uit een mix van poederkruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Als vervanging van pumpkin spice zou je dus deze kruiden kunnen gebruiken, maar als je makkelijk wil doen neem je gewoon een snuf kaneel en gemberpoeder. Ook lekker :D

      Antwoord
  3. Maaike Maryneb

    Kan je de pindakaas ook vervangen door iets anders? ?

    Antwoord
    • Bo

      De pindakaas zit er puur in voor de smaak dus dit zou je gewoon weg kunnen laten. Misschien een appelstroop in plaats van pindakaas? Smaakt er ook erggg lekker bij :)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *