Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Cookies for breakfast! Ik houd ervanDeze havermout ontbijt koekjes met pompoen zijn voedzaam en perfect wanneer je niet zoveel tijd hebt ’s ochtends om te ontbijten. Al zijn ze natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje. Ze zijn klein maar vullend en gezoet met pompoenpuree en pindakaas. Top combi al zeg ik het zelf. En lekker herfstig!

Doordat ze vrij zijn van geraffineerde suiker zijn ze niet knapperig, maar wel lekker chewy. De pumpkin spice die ik gebruik is een mengsel van kruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Lekker in koekjes en cakes? Heel erg! Deze kruiden zelf bij elkaar sprokkelen? Kan, maar het is zeker de moeite waard om een potje op de kop te tikken. Ik gebruik deze kruidenmix ook vaak in pannenkoeken, cakes of andere zoete tussendoortjes :) Mijn lieve blogger vriendin Kim verkoopt heerlijke kruidenmixen (in leuke potjes!) via haar webshop. Ook súper leuk om cadeau te geven trouwens.

Geniet van dit recept!

Havermout ontbijt koekjes met pompoen, Glutenvrije koekjes, Glutenvrije en suikervrije koekjes, Herfst koekjes met pumpkin spice

Dit heb je nodig voordeze havermout ontbijt koekjes met pompoen / 9 koekjes

  • 230 gr havermout
  • 250 gr pompoen puree – Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen maar zelf maken is het allerlekkerst en gezondst! Het recept vind je hier.
  • 2 tl pumpkin spice
  • 3 el ahorn siroop
  • snuf zout
  • 2 el pindakaas

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingrediënten door elkaar tot een mooi samenhangend deeg. Het kan nogal plakkerig zijn maar dat maakt niet uit. Als het echt te plakkerig is voeg je gewoon nog wat havermout toe. Proef en voeg naar smaak nog wat ahorn of pumpkin spice toe.

Vorm negen balletjes van het beslag en druk ze op de bakplaat plat tot koekjes.

Zet de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Print Friendly, PDF & Email
10 Comments
  1. Lekker en gemakkelijk recept!
    Zojuist voor het eerst gemaakt en geproefd.

    Hoe lang en hoe kun je de overige koekjes het best bewaren?

    1. Hoi Tonnie! Zoals je kunt lezen bestaat pumpkin spice uit een mix van poederkruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Als vervanging van pumpkin spice zou je dus deze kruiden kunnen gebruiken, maar als je makkelijk wil doen neem je gewoon een snuf kaneel en gemberpoeder. Ook lekker :D

    1. De pindakaas zit er puur in voor de smaak dus dit zou je gewoon weg kunnen laten. Misschien een appelstroop in plaats van pindakaas? Smaakt er ook erggg lekker bij :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.