Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Havermout ontbijt koekjes met pompoen

Cookies for breakfast! Ik houd ervanDeze koekjes zijn voor iedereen die haastig is in de ochtend en zich voorneemt tijd vrij te maken om normaal te ontbijten maar bij wie dit nooit lukt. Mezelf als voorbeeld nemend wanneer ik vroeg de deur uit moet. Dan zijn deze koekjes echt een uitkomst. Ze zijn klein maar vullend en gezoet met pompoenpuree en pindakaas. Top combi al zeg ik het zelf. En lekker herfstig!

Doordat ze vrij zijn van geraffineerde suiker zijn ze niet knapperig maar chewy. De koekjes zijn natuurlijk ook heerlijk als tussendoortje maar ik vind het meer een ontbijt koekje ofzo, ik denk door de structuur en de havermout. Oh, en de pumpkin spice die ik gebruik is een mengeling van kruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Lekker in koekjes en cakes? Heel erg! Deze kruiden zelf bij elkaar sprokkelen? Kan, maar het is echt de moeite waard om een potje op de kop te tikken want je zult het als foodie nodig hebben deze herfst. In deze tijd van het jaar is dit kruid bij veel supermarkten verkrijgbaar als special maar online kun je natuurlijk ook altijd terecht. Mijn lieve blogger vriendin Kim verkoopt lekkere kruiden (in leuke potjes) via haar webshop. Ook súper leuk om cadeau te geven trouwens.

 

Dit heb je nodig voor 9 koekjes

  • 230 gr havermout
  • 250 gr pompoen puree – Je kunt dit natuurlijk kant en klaar kopen maar zelf maken is het allerlekkerst en gezondst! Het recept vind je hier.
  • 2 tl pumpkin spice
  • 3 el ahorn siroop
  • snuf zout
  • 2 el pindakaas

 

Havermout ontbijt koekjes met pompoen, Glutenvrije koekjes, Glutenvrije en suikervrije koekjes, Herfst koekjes met pumpkin spice

 

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Kneed alle ingredienten door elkaar tot een mooi samenhangend deeg. Het kan nogal plakkerig zijn maar dat maakt niet uit. Als het echt te plakkerig is voeg je gewoon nog wat havermout toe. Proef en voeg naar smaak nog wat ahorn of pumpkin spice toe.

Vorm negen balletjes van het beslag en druk ze op de bakplaat plat tot koekjes.

Zet de plaat voor 20 minuten in het midden van de oven.

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
9 Comments
    1. Hoi Tonnie! Zoals je kunt lezen bestaat pumpkin spice uit een mix van poederkruiden als kaneel, nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember, steranijs en laurier. Als vervanging van pumpkin spice zou je dus deze kruiden kunnen gebruiken, maar als je makkelijk wil doen neem je gewoon een snuf kaneel en gemberpoeder. Ook lekker :D

    1. De pindakaas zit er puur in voor de smaak dus dit zou je gewoon weg kunnen laten. Misschien een appelstroop in plaats van pindakaas? Smaakt er ook erggg lekker bij :)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.