...

Havermout fruitcake

Havermout fruitcake

door | jan 29, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Havermout fruitcake, Glutenvrije cake, Suikervrije cake recepten, Suikervrije tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde snack recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Ohhhhh dit is er weer eentje hoor. Een heerlijk smeuïge cake van havermout, vol met fruit en zonder geraffineerde suikers. Het perfecte tussendoortje die ook nog eens super simpel te maken is. Doordat je in plaats van bloem havermout gebruikt is de cake glutenvrij en zit je er lekker lang vol van. Eet een plak als tussendoortje of als toetje met een eetlepel kwark. En stukjes pure chocolade om het af te maken.

Ik gebruik in dit recept frambozen en blauwe bessen en het beste is om verse te kopen. Diepvriesfruit bevat te veel vocht waardoor de cake te smeuïg wordt. Je kunt dit fruit ook vervangen door een ander soort fruit in dezelfde hoeveelheid. Denk aan extra pruimen, appel of peer. Ook heerlijk!

 

Dit heb je nodig voor deze havermout fruitcake

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 flinke tl kaneel
  • 125 gr frambozen
  • 125 gr blauwe bessen
  • 1 grote pruim – in plakjes gesneden
  • honing naar smaak

 

Havermout fruitcake, Glutenvrije cake, Suikervrije cake recepten, Suikervrije tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde snack recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Stop alle ingrediënten behalve het fruit in een keukenmachine of blender en mix tot een egaal beslag. Voeg honing naar smaak toe, ikzelf gebruik meestal zo’n 3 eetlepels.

Schep vervolgens met een spatel de frambozen en blauwe bessen door het beslag. Schep het beslag in de vorm en sluit af met plakjes pruimen en nog wat honing.

Zet de vorm voor 50-60 minuten in het midden van de oven.

Belangrijk is dat je de cake goed laat afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt! Natuurlijk kun je de cake ook warm eten, maar je kunt hem in mooiere plakken snijden wanneer hij is afgekoeld.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Diana

    Wat zou je ipv pruim kunnen gebruiken? Is nu niet het seizoen. Lijkt me heerlijke cake

    Antwoord
    • Bo

      Eigenlijk kun je elk ander soort fruit gebruiken, als het maar een beetje sappig is :)

      Antwoord
  2. Petra

    Zou je ipv honing ook dadels kunnen gebruiken in dit recept?
    Wil het graag een keer maken.. lijkt me heerlijk!

    Antwoord
    • Bo

      Dat kan zeker Petra! Liefs, Bo

      Antwoord
      • Petra

        Ik heb het geprobeerd met dadels en het was heerlijk! Dit gaan we hier vaker eten :)
        Bedankt voor het lekkere recept…

        Antwoord
        • Bo

          Heel graag gedaan Petra! Liefs, Bo

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *