Havermout fruitcake

Havermout fruitcake, Glutenvrije cake, Suikervrije cake recepten, Suikervrije tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde snack recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

Ohhhhh dit is er weer eentje hoor. Een heerlijk smeuïge cake van havermout, vol met fruit en zonder geraffineerde suikers. Het perfecte tussendoortje die ook nog eens super simpel te maken is. Doordat je in plaats van bloem havermout gebruikt is de cake glutenvrij en zit je er lekker lang vol van. Eet een plak als tussendoortje of als toetje met een eetlepel kwark. En stukjes pure chocolade om het af te maken.

Ik gebruik in dit recept frambozen en blauwe bessen en het beste is om verse te kopen. Diepvriesfruit bevat te veel vocht waardoor de cake te smeuïg wordt. Je kunt dit fruit ook vervangen door een ander soort fruit in dezelfde hoeveelheid. Denk aan extra pruimen, appel of peer. Ook heerlijk!

 

Dit heb je nodig voor deze havermout fruitcake

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 3 eieren
  • 150 ml plantaardige melk
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 flinke tl kaneel
  • 125 gr frambozen
  • 125 gr blauwe bessen
  • 1 grote pruim – in plakjes gesneden
  • honing naar smaak

 

Havermout fruitcake, Glutenvrije cake, Suikervrije cake recepten, Suikervrije tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Gezonde snack recepten, Gezonde foodblogs, Glutenvrije foodblogs

 

 

Zo maak je hem

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Stop alle ingrediënten behalve het fruit in een keukenmachine of blender en mix tot een egaal beslag. Voeg honing naar smaak toe, ikzelf gebruik meestal zo’n 3 eetlepels.

Schep vervolgens met een spatel de frambozen en blauwe bessen door het beslag. Schep het beslag in de vorm en sluit af met plakjes pruimen en nog wat honing.

Zet de vorm voor 50-60 minuten in het midden van de oven.

Belangrijk is dat je de cake goed laat afkoelen voordat je hem in plakjes snijdt! Natuurlijk kun je de cake ook warm eten, maar je kunt hem in mooiere plakken snijden wanneer hij is afgekoeld.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
6 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.