...

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Havermout appeltaart cake met rozijnen

door | jun 5, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 66 reacties

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Zondag is dé dag om een lekkere en gezonde cake te bakken als tussendoortje voor de aankomende week! Deze cake van havermout zit vol goede voedingsstoffen en vezels, zodat je na één plak verzadigd bent en dat ook langer blijft dan wanneer je voor een ongezonde snack kiest. Oh, en zei ik al dat hij naar appeltaart smaakt? Alsof je een stukje taart eet, maar dan in de vorm van cake én een stuk gezonder. En sneller klaar. En makkelijker op te eten onderweg. Win win win!

Geen tijd, geen zin, te druk om gezonde tussendoortjes te maken? Goed nieuws: deze cake kost je maar vijf minuten aan bereidingstijd. En een uurtje in de oven, maar dat telt niet vind ik omdat je in dat uur kunt relaxen, Netflixen, de was doen, stofzuigen, maskertje nemen, boek lezen of lekker in bad. Liever niet van huis weggaan, ik wil het niet op mijn geweten hebben dat je keuken straks in de fik staat ;) Je kunt de cake zo’n vier dagen bewaren. Heb je een gulzige huisgenoot, lover of kids? Maak er dan gewoon twee, je kunt ze tegelijkertijd in de oven doen!

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Zin in nog meer gezonde cakes?

 

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Een gezonde cake gemaakt van havermout en met de smaak van appeltaart! Gezond, smaakvol én eenvoudig te bereiden.
4.67 van 3 stemmen
Bereidingstijd 5 minuten
Oventijd 40 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Tussendoortje
Porties 1 cake

Ingrediënten
  

 • 200 gr havermeel - hiervoor maal je havermout fijn tot meel in een blender
 • 80 gr amandelmeel
 • 4 eieren
 • 150 ml amandelmelk
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 flinke tl kaneel
 • 1 appel
 • klein handje rozijnen - zo'n 15 gr
 • 4 el honing - of meer als je van een wat zoetere cake houdt!

Instructies
 

 • Verwarm je oven voor op 200 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier. Bakpapier helpt je om de cake mooi (en heel) uit de vorm te krijgen.
 • Mix in een kom de havermeel, amandelmeel, eieren en amandelmelk in 1 minuut tot een glad beslag. Voeg de honing, bakpoeder en kaneel toe en mix nog even door.
 • Was de appel en snijd 3/4 in kleine stukjes. Snijd de overige 1/4 in plakjes voor bovenop de cake. Schep de blokjes samen met de rozijnen door het beslag.
 • Giet het beslag in de vorm en sluit af met plakjes appel en eventueel nog wat kaneel. Zet de vorm voor 40 a 50 minuten in het midden van de oven.
Recept gemaakt? Deel hem op Instagram of Facebook@beaufood of gebruik #beaufood

Havermout appeltaart cake met rozijnen

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

66 Comments

66 Reacties

 1. G Van der wal

  Hoi,
  Ik heb de cake gemaakt en hij was heerlijk!
  Ik vraag me af, kun je ook appel/perensap gebruiken ipv amandelmelk en dan de honing weglaten?

  Antwoord
  • Bo

   Oehh leuke twist! Nog nooit geprobeerd, maar gok dat dat wel kan :) Ik ben benieuwd!

   Antwoord
 2. Gerrie van Giezen

  eindelijk een heerlijke appel cake recept gevonden. Is bijzonder goed gelukt.
  Een dag later kom ik er achter dat ik 1 tl bakpoeder bent vergeten er door te doen,
  maar de cake heeft de normale vorm zoals een cake moet zijn.. Heel bijzonder, maar de cake smaakt er niet minder om. Dank je wel voor het recept.

  Antwoord
 3. Alie

  Ik wil de cake maken, maar wat voor cakeblik heb je gebruikt? Hoeveel cm?

  Antwoord
 4. RUTTEN FREDDY

  ik vond zo heerlijk dessert dat ik 1 keer gemaakt hebt met andere bloem’melk’suiker’boter gemaakt

  Antwoord
 5. Diana

  Hi Bo, wat een heerlijke recept en ook heel eenvoudig.
  We hebben hem al 3 keer gemaakt echt zalig en eten een plakje voor ontbijt. Mijn man moet op de suikers letten dus ideaal als ontbijt
  Alleen heb ik de oven op 180 graden en ik heb een halve appel extra gebruikt.
  Super bedankt!

  Antwoord
 6. F

  Hi! Kan je i.p.v. amandelmeel ook wat meer havermeel gebruiken? En kan de honing vervangen worden door vanillearoma? En de amandelmelk voor gewone melk? :)

  Antwoord
 7. inke

  Voor het eerst in de maak. Eentje met appel en eentje met peer ( fruit in overvloed in de tuin momenteel) daarna kan ie in de diepvries want hij is bij mij lekker glutenvrij gemaakt , zo heb ik altijd reserve voor mezelf… selfcare ❤️

  Antwoord
  • Dick

   Is het ook mogelijk om de honing te vervangen door zoetstof

   Mvg Dick

   Antwoord
 8. Anouk

  Hallo,
  Kan je het ook als ontbijt eten, zoals bananenbrood of is dat niet “ gezond”?
  Gr Anouk

  Antwoord
  • Bo

   Ja hoor! Ik eet regelmatig een plak van deze cake als ontbijt in combinatie met een smoothie :)

   Antwoord
   • Anouk

    Bedankt! Weet je mss ook hoeveel
    Calorieën er in een plak zitten?

    Antwoord
    • Bo

     Nope, ik tel geen calorieën :)

    • Anouk Bijkerk

     Haha oké, bedankt voor je reactie. Heerlijke cake. Nu al
     Vier keer gemaakt ??

   • Christianne

    Kan ik de cake met iets anders dan rozijnen maken ,want ik lust geen rozijnen

    Antwoord
    • Bo

     Je kunt de rozijnen weglaten of ze bijvoorbeeld vervangen door dadels.

  • Michy

   Kunnen de havervlokken vervangen worden door boekweitvlokken, of uiteindelijk boekweitmeel?

   Antwoord
   • Marlou

    Hallo waarmee kan ik eieren vervangen (geen koemelk, kippeneiwit en glutenvrij?)
    Dankjewel.
    Groetjes Marlou

    Antwoord
    • Bo

     Duizendmaal sorry, maar aangezien ik zelf gewoon eieren gebruik ben ik totaal niet thuis in eivervangers.. Ik kan er wel een paar noemen, maar ik heb géén idee hoe dat zal uitpakken in dit recept en ik zou het naar voor je vinden als de cake hierdoor zou mislukken :(

 9. Rudolphia

  Hoi
  Ik heb net de cake gebakken en vind de buitenkant wat droog, mogelijk te lang in de oven gehad.
  Bij het prikken met een breinaald of hij gaar was bleef de breinaald lang met bloem.
  Wat heb ik fout gedaan.

  Groetjes Rudolphia

  Antwoord
  • Bo

   Vanaf hier vind ik het lastig te zeggen wat je ‘fout’ hebt gedaan :) De cake hoort niet droog te zijn van binnen dus het kan zo zijn dat de breinaald er niet schoon uitkomt. Dit is niet erg. Gewoon de oventijd aanhouden en je krijgt een heerlijke cake. Liefs, Bo

   Antwoord
 10. Daisy Verschueren

  Jamie, wat een lekkere cake en vlug klaar. Heb er één appeltje meer in gedaan en maar 1 koffielepel agavesiroop.

  Antwoord
 11. Elze

  Zondag is ook voor mij vaak bakdag en vandaag heb ik deze heerlijke cake gemaakt! Hij is goed gelukt, ziet er mooi uit en is niet ingezakt. En… hij smaakt echt heel gezond en je krijgt er inderdaad snel een verzadigd gevoel van. Ik ga de cake denk ik regelmatig bakken (ook voor bijvoorbeeld een verjaardag of voor collega’s). Vandaag hebben mijn vriend en ik een plakje cake met wat slagroom erbij gegeten. Misschien wat minder gezond, maar wel erg lekker en net wat feestelijker :)

  Antwoord
  • Bo

   Wat super om te horen! Ikzelf ben helemaal niet vies van een flinke klodder slagroom op zijn tijd dus ik zeg: heerlijke combi en geniet ervan :)

   Antwoord
   • Truus

    Ik heb een vraag. Als ik een cake bak met krenten of rozijnen liggen ze bij mij altijd onder in. Wat kan ik daar aan doen. Groetjes Truus.

    Antwoord
    • Els

     dat Truus, 2 tips als je bakt met rozijnen : 1) rozijnen vooral laten weken, eventueel omwentelen met bloem/meel 2) jouw deeg mag niet te slap zijn, als je bakt met boter deze dan zacht laten worden ipv smelten, als jouw rozijnen nog naar de bodem zakken, doe dan eest de helft van het deel in de vorm, mend de rozijnen in de andere helft die je er bovenop doet in de vorm, zakken de rozijnen alsnog naar deel 2 onderaan, dan blijven ze misschien ergens hangen, vooraleer naar de bodem te zakken ;-)

 12. Cock van Balen

  Een heerlijke taart! Mijn advies tegen inzakken is; de taart bakken net onder het midden van de oven, na het bakken 10 minuten laten staan en dan uit het bakblik halen.

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt voor het delen van je tip!

   Antwoord
 13. Ana

  Super lekker.
  omdat mijn kinderen niet van rozijnen houden, heb ik een extra appel gebruikt en ipv honig 1 cup maat bruine suiker.
  In de hetelucht oven was maar 38 minuten.
  Ik ga zeker vaker maken.

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt voor het delen van je tip Ana! Liefs, Bo

   Antwoord
 14. Rianne

  Ha Bo, deze cake vanmiddag geprobeerd, maar wordt (net als alle andere cakes die ik probeer) niet gaar. Heb de tijd al verlengd en de cake laag in de oven gezet. Nu vroeg ik mij af: gebruik jij hetelucht of boven-en onderwarmte? Ik tot op heden het eerste maar overweeg het eens met bow te proberen. Wat denk jij? Gr Rianne

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Rianne, het ‘ding’ met havermoutcakes is dat ze door de hoeveelheid vezels lekker smeuïg blijven. Dan lijkt het misschien alsof de cake niet gaar is, maar dat is hij wel. De eitjes die erin zitten zijn namelijk na de oventijd sowieso gaar. Mocht je de cake graag wat droger/gaarder willen, dan laat je hem gewoon lekker in de oven staan totdat hij goed is! Oh, en ik gebruik gewoon boven en onder warmte. Doe je alleen boven, dan wordt de onderkant niet gaar :) Liefs, Bo

   Antwoord
  • Jen

   De cake staat nu in de oven, ik heb zelf amandelen gemalen. En ipv amandelmelk sojamelk gebruikt. Vond het beslag wel vrij nat. Ik ben benieuwd.

   Antwoord
   • Bo

    Yes, het word een lekkere smeuïge cake Jen :) Eet smakelijk!

    Antwoord
 15. Helene

  Net de cake gemaakt, super lekker en niet veel werk!

  Antwoord
  • Bo

   Super om te horen :D

   Antwoord
 16. Conny Meuleman

  Heel fijn gesneden gember erij geeft een extra toets .:)

  Antwoord
  • Bo

   Bedankt voor je tip! Liefs, Bo

   Antwoord
 17. jeanet

  Net de cake gemaakt volgens recept. Hij smaakt heerlijk al ga ik de volgende x de appelstukjes met kaneel kruiden i.p.v het in het beslag te doen.

  Antwoord
  • Bo

   Fijn om te horen Jeanet! Liefs, Bo

   Antwoord
 18. Hilda Tjepkema

  Wat een heerlijk recept! Ik was ook erg blij te zien dat het mooi ging rijzen in de oven. Maar eenmaal eruit, zakte hij helemaal in. De smaak was er niet minder om gelukkig. Tips??

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Hilda, hij zakt bij mij helaas ook altijd in nadat hij uit de oven komt en dit heeft te maken met het zware meel (havermout) dat je gebruikt. Ik ben nog aan het oefenen op een luchtige cake van havermout :D

   Antwoord
 19. Ines

  Cake smaakt echt heerlijk. Zeer makkelijk te bereiden en smelt in je mond. Ik heb rijstmelk gebruikt en recept komt ook zeer goed tot zijn recht ! Loved it. ??

  Antwoord
  • Bo

   Leuke tip Ines om rijstmelk te gebruiken! Liefs, Bo

   Antwoord
 20. Liesbeth

  Hoi,
  Deze is echt heerlijk! Ik maak hem nu voor de 2e keer (staat in de oven, as we speak) en gebruik wederom boekweitmeel ipv amandelmeel, gaat prima hoor.
  En zeker niet te droog. De appel en rozijntjes geven ook nog wat vocht af natuurlijk.
  Dank voor dit super makkelijke en lekkere recept!
  Groetjes Liesbeth

  Antwoord
  • Bo

   Wat goed om te horen Liesbeth, bedankt voor de tip. Fijn dat de cake niet te droog wordt, ik zal het de volgende keer ook eens met boekweit proberen. Liefs, Bo

   Antwoord
 21. Petra

  Hoi, hij staat nu in oven.. ben heel benieuwd omdat ik namelijk niet zo een keukenprinses ben hahaha…. maar kan ik deze ook invriezen? ik maak er meteen maar 2 :-)

  Antwoord
  • Bo

   Je kunt hem na het bakken invriezen Petra! Wel eerst even goed laten afkoelen. Geniet ervan. Liefs! Bo

   Antwoord
 22. Tanja

  Cake staat in de oven alleen geen amandelmeel in huis maar biekweitmeel. ben benieuwd

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Tanja. En hoe is hij geworden? Is de cake niet te droog geworden doordat je boekweitmeel gebruikte in plaats van amandelmeel? Amandelmeel is vettiger dan boekweit en zorgt er in dit recept namelijk voor dat de cake lekker smeuïg blijft. Liefs, Bo

   Antwoord
 23. Patricia

  Heb wel schapenyochurt in huis. Kan dat ook met dit recept?

  Antwoord
  • Bo

   Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar ik gok van wel! Laat me weten hoe dit uitpakt :) Liefs, Bo

   Antwoord
 24. Paulien

  Hallo,
  Zojuist de cake gebakken en deze is niet stijf geworden…. Doe ik iets verkeerd misschien??
  Groetjes Paulien

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Paulien, wellicht moet je de cake dan iets langer in de oven doen totdat hij de juiste structuur heeft. Liefs en geniet ervan!

   Antwoord
 25. diana

  hey Bo,
  amandelmeel en amandelpoeder is dit hetzelfde ?

  Groetjes, Diana

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Diana, amandelpoeder en meel zijn twee verschillende producten. Amandelpoeder wordt gemaakt van bewerkte amandelen en het poeder bevat daardoor geen (gezonde) vetten meer. Het is iets goedkoper dan amandelmeel (dat wordt gemaakt van pure en onbewerkte amandelen) maar persoonlijk zou ik altijd voor amandelmeel gaan omdat je cakes daar qua structuur lekkerder door worden. Dit is mijn ervaring althans. Liefs en bakze!

   Antwoord
 26. Bibi

  Hoi Bo,
  Ik neem aan dat ik de amandelmelk ook kan vervangen door gewone melk?
  Groetjes,
  Bibi

  Antwoord
  • Bo

   Dat kan zeker Bibi! Liefs en geniet ervan

   Antwoord
 27. Karin

  Hoi,

  Zou ik de honing kunnen vervangen door een geprakte/gepureerde banaan?
  Hij lijkt me superlekker, maar zonder de honing misschien niet zoet genoeg.

  Groetjes, Karin

  Antwoord
  • Bo

   Dat kan zeker Karin! Liefs en geniet ervan

   Antwoord
 28. Wilma Bakker

  Hallo 125 gram amandelmelk is dit 125 ml of echt grammen?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Wilma, het is veranderd in ml :D Bedankt voor het melden. Liefs, Bo

   Antwoord
 29. Gharshagen@outlook.com

  Hoi! Kan ik de amandelmeel en amandelmelk eventueel ook door iets anders vervangen dat ook gezond is? Ik heb een noten allergie en ben hier allergisch voor, echt balen want hij ziet er zo goed uit! Groetjes!

  Antwoord
  • Bo

   Wat balen dat je allergisch bent voor nootjes. Maar gelukkig zijn er genoeg oplossingen. Je kunt amandelmelk eventueel vervangen door rijst, soja of havermelk en de amandelmeel door gewoon bloem of spelt (dan is de cake alleen niet meer glutenvrij) of een extra deel havermout. Ik zou voor een extra deel havermout gaan. Hij zal dan wel iets minder fluffy worden maar niet minder lekker :) Liefs!

   Antwoord
 30. Shannon

  Hoi,
  Ik heb net de cake gebakken dus ben erg benieuwd! Ik vroeg mij alleen af of ik de cake in de koelkast moet bewaren of dat dit niet nodig is?
  Groetjes, shannon

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Shannon, je kunt hem het beste in de koelkast bewaren in een afsluitbare bak of in een handdoek eventueel. Dan blijft hij het lekkerst. Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeling recept