Havermout amandelcake met kersen 

Havermout amandelcake met kersen 

door | jul 2, 2017 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 1 reactie

Havermout amandelcake met kersen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Cake amandelmeel, Beaufood recepten, Kersen recepten

Het is kersentijd en dus besloot ik een doos zoete, dieprode kersen te kopen en er een lekkere cake mee te bakken. De cake heeft een basis van havermout en amandelmeel, mijn twee favoriete ingrediënten wanneer het gaat om cakes. De vezels in havermout zorgen ervoor dat je lekker lang vol zit en de amandelmeel geeft de cake een fijne structuur en heerlijk nootachtige smaak.

Ik maak in dit recept gebruik van verse kersen omdat we volop in het kersenseizoen zitten. Kijk wel uit met het ontpitten van de kersen want voor je het weet zit je onder de paarse spetters. Ik spreek uit ervaring ;) Je kunt indien je geen verse kersen kunt krijgen ook kersen uit de diepvries nemen. Let er wel op dat deze soms een stuk zuurder zijn en je daarom misschien iets meer honing moet toevoegen aan het beslag. Of misschien een extra mespuntje vanille. Eet deze cake als tussendoortje of als ontbijt met een toef kwark erop en een appeltje of ander stuk fruit. Je kunt hem ook serveren als dessert met een bolletje vanille ijs en extra kersen :D

 

Dit heb je nodig voor deze havermout amandelcake met kersen

  • 200 gr havermout
  • 80 gr amandelmeel
  • 3 kleine eieren
  • 200 ml rijstmelk – of ander soort melk 
  • 180 gr kersen + 5 extra kersen voor op de cake
  • 1 tl bakpoeder
  • mespuntje zout
  • snuf kaneel
  • 2 el honing

 

Havermout amandelcake met kersen, Gezonde cake recepten, Gezonde tussendoortjes, Glutenvrije tussendoortjes, Glutenvrije foodblogs, Cake amandelmeel, Beaufood recepten, Kersen recepten

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier. Bakpapier is een must, want zo krijg je de cake het mooist uit de vorm.

Ontpit alle kersen door ze met een mesje te halveren en de pit eruit te wippen.

Doe de havermout en amandelmeel in je keukenmachine en zet de machine eventjes aan, of totdat de havermout is fijngemalen.

Voeg daarna de eieren, rijstmelk, bakpoeder, zout en honing toe en blend tot je een egaal beslag hebt. Voeg als laatste de kersen toe, houd vijf stuks achter de hand, en zet de keukenmachine nog even kort aan. Zo’n drie seconden zodat de kersen door het beslag zitten maar wel zodat je nog wat stukjes hebt. Proef een likje van het beslag en voeg naar smaak nog wat honing of kaneel toe.

Schenk het beslag in de cakevorm en zet de vorm voor 45 minuten tot een uur in het midden van de oven. Controleer de cake na 45 minuten door er een satéprikker in te steken. Als hij er droog uit komt is de cake goed. Zo niet, laat de cake dan nog een kwartiertje (of langer) in de oven staan.

Laat de cake goed afkoelen voordat je hem in plakken snijd. Als je niet kunt wachten kun je de cake ook direct aansnijden maar afbrokkelen is op eigen risico ;)

Eet smakelijk!

 

Je kunt de cake drie tot vier dagen bewaren in een luchtdichte verpakking. Ik bewaar mijn cakes het liefst gekoeld in de koelkast

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd naar wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Eveliene

    Toevallig kwam ik onderweg naar werk een kersenkraam tegen.. dit recept ga ik dus vanmiddag even uitproberen.. Klinkt heerlijk!

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.