...

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

door | okt 9, 2016 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 7 reacties

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache. Op zondag probeer ik altijd een voorraadje gezonde tussendoortjes te maken. Gezond eten hoeft niet veel tijd te kosten, zolang je alles een beetje voorbereidt. In de zomer lagen deze bananenijsjes met chocolade steevast in mijn vriezer, samen met deze frozen yoghurt cups. Nu het herfst is krijg ik weer zin in cakejes met smeuïge toppings, noten en fruit.. Deze havercakejes met ricotta, vijgen en pistache bijvoorbeeld! Het zijn net kleine taartjes en je kunt ze serveren bij de koffie, als dessert of eten als tussendoortje, De havercakejes bewaar ik in een luchtdichte trommel in de koelkast en voordat ik er een eet smeer ik er een lekkere laag ricotta op, wat nootjes en verse zoete vijg. Heer-lijk!

Huh, maar ricotta is toch hartstikke vet?

Klopt! Maar als je net zo gezond eet als ik (dus zo min mogelijk geraffineerde suiker, kant en klare producten, frisdrank en andere rommel waar je lichaam niet blij van wordt), hoef je niet bang te zijn voor een beetje vet. Toch liever een skinny topping? Vervang de ricotta dan door kwark.


Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Dit heb je nodig voor deze havercakejes met ricotta, vijgen en pistache / 8 stuks

 • 150 gr glutenvrij meel
 • 65 gr havermeel
 • 2 eieren
 • snuf zout
 • 3 el kokosvet
 • 1 tl bakpoeder
 • snuf kaneel
 • 2 el honing
Voor de topping
 • 4 vijgen – in parten gesneden
 • 100 gr ricotta
 • handje pistasche nootjes – gepeld 
 • extra honing om eroverheen te drizzelen

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Mix in een kom de ingrediënten voor de cakejes.

Vet een muffin vorm in en verdeel het beslag over acht cupjes. Zet de vorm 20 minuten in het midden van de oven. De cakejes zijn klaar als ze terug veren wanneer je erop drukt.

Laat de cakejes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Besmeer de cakejes voor het serveren met ricotta en sluit af met partjes vijg, pistache nootjes en honing!

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Geroosterde pompoen met miso roomsaus

Gezonde avondmaaltijd: geroosterde pompoen met miso roomsaus.. Haal de pompoenen maar in huis lieve mensen, want het is HERFST! Ik hou van de herfst. En dan met name de herfstzon, goudoranje kleuren, rode wijn en alle soorten groenten en fruit die verkrijgbaar zijn in...

Lees meer
Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer

7 Comments

7 Reacties

 1. marjolein

  Ik ga ze dit weekend maken:D! Kan ik voor het havermeel gewoon 65 gram havermout fijn malen of moet het echt meel zijn?

  Antwoord
  • Bo

   Hooi Marjolein, je kunt inderdaad gewoon havermout fijn malen tot meel! Doe ik zelf ook altijd :) Liefs, Bo

   Antwoord
 2. Elize

  Wow! Wat een beauty zo met die vijgen. Prachtig én heerlijk volgens mij!

  Antwoord
  • Bo

   Dankje Demi!

   Antwoord
 3. Joanne

  Kan je het glutenvrije meel vervangen -in dezelfde hoeveelheid- door amandelmeel?

  Antwoord
  • Bo

   Dat zou kunnen Joanne, maar de structuur van het cakeje wordt wel anders. Ik heb het echter nog nooit geprobeerd dus ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt! Let me know :) Liefs, Bo

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *