Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

Op zondag probeer ik altijd een voorraadje gezonde tussendoortjes te maken voor de eerste dagen in de week. Gezond eten hoeft niet veel tijd te kosten zolang je alles een beetje voorbereid. In de zomer lagen deze bananenijsjes met chocolade steevast in mijn vriezer samen met deze frozen yoghurt cups. Nu het herfst is krijg ik weer zin in cakejes met smeuïge toppings, noten en fruit. Deze havercakejes met ricotta, vijgen en pistache bijvoorbeeld YUM!

Het zijn net kleine taartjes en je kunt ze serveren bij de koffie, als dessert of als traktatie op een verjaardag. De havercakejes bewaar ik in een luchtdichte trommel in de koelkast en voordat ik er een eet smeer ik er een laagje ricotta op, wat nootjes en een vijg.

Huh, maar ricotta is toch hartstikke vet?

Klopt! Maar als je net zo gezond eet als ik (dus zo min mogelijk geraffineerde suiker, kant en klare producten, frisdrank en andere rommel waar je lichaam niet blij van wordt), hoef je niet bang te zijn voor een beetje vet. Toch liever een skinny topping? Vervang de ricotta dan door kwark.

 

 

Dit heb je nodig voor 8 stuks

  • 150 gr glutenvrij meel
  • 65 gr havermeel
  • 3 kleine eitjes
  • snuf zout
  • 3 el kokosvet
  • 1 tl bakpoeder
  • snuf kaneel
  • 2 el honing
Voor de topping
  • 4 vijgen – in parten gesneden
  • 100 gr ricotta
  • handje pistasche nootjes – gepeld 
  • extra honing om eroverheen te drizzelen

 


Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

 

Zo maak je ze

Verwarm de oven alvast voor op 180 graden en mix de ingrediënten voor de cakejes.

Vet een muffin vorm in en verdeel het beslag over acht cupjes. Zet de vorm voor 20 minuten in het midden van de oven. De cakejes zijn klaar als ze terug veren wanneer je erop drukt.

Laat de cakejes afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte doos. Besmeer de cakejes voor het serveren met ricotta en sluit af met partjes vijg, pistache nootjes en honing.

 

 

Havercakejes met ricotta, vijgen en pistache

 

 

Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
Print Friendly, PDF & Email
7 Comments
    1. Dat zou kunnen Joanne, maar de structuur van het cakeje wordt wel anders. Ik heb het echter nog nooit geprobeerd dus ik ben heel benieuwd hoe het uitpakt! Let me know :) Liefs, Bo

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.