Haver repen met tahini chocolade

Haver repen met tahini chocolade

door | mrt 24, 2019 | Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

O Pinterest, how I love you. Ik ben een kei in hartige recepten bedenken, maar zoete recepten gaan me iets minder goed af. Ik kom vaak niet verder dan havermout, amandelmeel, pindakaas of chocolade. Nu zijn dit wel mijn lievelingsingrediënten dus dat is niet zo gek ook ;) Anyhow, op Pinterest zag ik een mengsel van chocolade van tahin voorbijkomen en de combinatie chocolade + tahini + havermout leek me fantastisch. Ik skipte de bergen suiker en roomboter en het resultaat zijn deze voedzame haver repen met chocolade tahini! Easy peasy te maken en goed voor een week aan verantwoorde snacks. Geniet ervan!

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze haver repen met tahini chocolade

  • 150 gr havermout
  • 100 gr havermeel – hiervoor vermaal je 100 gr havermout fijn tot meel in een blender of keukenmachine. Je kunt dit ook vervangen door kokosmeel of amandelmeel!
  • 110 gr zachte dadels
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 90 gr tahini – sesampasta
  • 150 gr chocolade – zo puur mogelijk 
  • snuf kaneel

 

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Zo maak je het

Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een kom lauw water. Hierdoor worden ze makkelijker kneedbaar en kun je het deeg gewoon met de hand bereiden straks.

Meng in een kom de havermout, havermeel, dadels, melk en kaneel met de hand door elkaar. Voeg een snuf zeezout toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Pak er een schaal van ongeveer 20 bij 14 centimeter bij. Dit kan een ovenschaal zijn of bijvoorbeeld een rechthoekige bak. Of gewoon een cakeblik! Leg een stuk bakpapier op de bodem en verdeel 2/3 van het deeg in de schaal. Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Smelt de chocolade au bain marie. Meng als de chocolade gesmolten is de sesampasta erdoor, samen met een snuf kaneel. Schenk het chocolademengsel in de vorm.

Voeg twee eetlepels havermout toe aan het achtergehouden deeg en verkruimel dit met de hand tot een kruimelige substantie. Strooi dit over de chocolade en druk lichtjes aan.

Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer. Is het geheel uitgehard? Dan kun je de plak in repen snijden. Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je kunt ze gewoon meenemen als tussendoortje voor op werk, maar ze worden dan wel wat zachter.

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

  1. Matty

    Ik heb een gedeelte van de melk vervangen door rum en bij gebrek aan dadels kun je ook rozijnen gebruiken. Lekker hoor!

    Antwoord
  2. anke verstrepen

    Dit is echt heerlijk, steeds waneer ik vrienden over de vloer krijg presenteer ik dit bij de koffie als verantwoord koekje. Zo overtuig ik hen een kijkje te nemen op beaufood.nl 😊

    Antwoord
    • Sigrid Millenaar

      Hi, ik zie nergens in het recept de melk terug komen. Ik neem aan dat dit bij het deegje hoort?
      Liefs

      Antwoord
      • Bo

        Yes, oepsie! Heb het aangepast :)

        Antwoord
        • Eline

          Hi Bo, wat een heerlijke recepten heb je toch altijd. Wat is het sausje dat op de foto naast de repen?
          Groetjes Eline

        • Bo

          Hoi eline, bedankt! Dat sausje is de tahini (sesampasta).

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.