Haver repen met tahini chocolade

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

O Pinterest, how I love you. Ik ben een kei in hartige recepten bedenken, maar zoete recepten gaan me iets minder goed af. Ik kom vaak niet verder dan havermout, amandelmeel, pindakaas of chocolade. Nu zijn dit wel mijn lievelingsingrediënten dus dat is niet zo gek ook ;) Anyhow, op Pinterest zag ik een mengsel van chocolade van tahin voorbijkomen en de combinatie chocolade + tahini + havermout leek me fantastisch. Ik skipte de bergen suiker en roomboter en het resultaat zijn deze voedzame haver repen met chocolade tahini! Easy peasy te maken en goed voor een week aan verantwoorde snacks. Geniet ervan!

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Dit heb je nodig voor deze haver repen met tahini chocolade

  • 150 gr havermout
  • 100 gr havermeel – hiervoor vermaal je 100 gr havermout fijn tot meel in een blender of keukenmachine. Je kunt dit ook vervangen door kokosmeel of amandelmeel!
  • 110 gr zachte dadels
  • 50 ml (plantaardige) melk
  • 90 gr tahini – sesampasta
  • 150 gr chocolade – zo puur mogelijk 
  • snuf kaneel

 

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Zo maak je het

Ontpit de dadels en week ze een paar minuten in een kom lauw water. Hierdoor worden ze makkelijker kneedbaar en kun je het deeg gewoon met de hand bereiden straks.

Meng in een kom de havermout, havermeel, dadels en kaneel met de hand door elkaar. Voeg een snuf zeezout toe en kneed het geheel tot een samenhangend deeg.

Pak er een schaal van ongeveer 20 bij 14 centimeter bij. Dit kan een ovenschaal zijn of bijvoorbeeld een rechthoekige bak. Of gewoon een cakeblik! Leg een stuk bakpapier op de bodem en verdeel 2/3 van het deeg in de schaal. Druk de bodem stevig aan met de bolle kant van een lepel.

Smelt de chocolade au bain marie. Meng als de chocolade gesmolten is de sesampasta erdoor, samen met een snuf kaneel. Schenk het chocolademengsel in de vorm.

Voeg twee eetlepels havermout toe aan het achtergehouden deeg en verkruimel dit met de hand tot een kruimelige substantie. Strooi dit over de chocolade en druk lichtjes aan.

Zet de schaal minimaal een uur in de vriezer. Is het geheel uitgehard? Dan kun je de plak in repen snijden. Klaar is kees! Bewaar de repen in de vriezer. Je kunt ze gewoon meenemen als tussendoortje voor op werk, maar ze worden dan wel wat zachter.

Haver repen met tahini chocolade, Gezonde snacks, Glutenvrije snacks, Notenvrije snacks, Beaufood recepten, Notenvrije tussendoortjes, Makkelijke en gezonde tussendoortjes

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.