...

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

door | mei 24, 2016 | Ontbijt, Recepten, Tussendoor, Zoetigheden | 6 reacties

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

De voorbereidingen voor mijn verhuizing zijn in volle gang en ik merk dat ik door de drukte de neiging heb om naar slechte tussendoortjes te grijpen, veel te laat lunch of maaltijden laat versloffen. Dan is het ineens al alweer vier uur en denk ik hmm ik heb nog niet geluncht, ik eet wel een paar crackers met notenpasta en plakjes appel. Echt, crackers zijn mijn redders in nood omdat je er van alles op kunt knallen. Appel en notenpasta samen (of pindakaas) is trouwens een aanrader want het is een heeeule lekkere combi! Maar je functioneert het allerbest (ja, jij ook) als je je lichaam regelmatig voorziet van een flinke dosis vitamines. En van gezonde tussendoortjes! Zoals dit lekkere haver-noten brood met dadels en cacaonibs. Neem twee plakjes per dag als tussendoortje en je zult zien dat je sneller én langer verzadigd bent dan dat je een reep-waarvan-je-denkt-dat-ie-gezond-is-maar-dat-helaas-niet-is eet.

Ik noem het geen cake omdat hij niet fluffy of luchtig is en je hebt een smeuïge topping nodig, zoals brood beleg nodig heeft. Smeer er bijvoorbeeld een laagje notenboter, kwark met extra cacao nibs, honing met kokos of gewoon een beetje kokosvet op. Met een snufje kaneel! Heb je kokosvet én cacao poeder in de kast? Meng een eetlepel kokosvet met een theelepel cacao poeder  en je hebt een super snelle en gezonde chocopasta.

 

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

 

Dit heb je nodig

 • 150 gr havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
 • 100 gr erwtenmeel – of een ander soort meel als boekweit, amandel of rijstmeel
 • 3 rijpe bananen
 • 3 eieren
 • 4 el dadelstroop
 • 3 el cacao nibs
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl kaneel
 • flinke hand gemengde noten – hak ze wat fijn

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Neem een kom, snijd de bananen klein en mix samen met een handmixer de eieren en dadelstroop door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en mix ongeveer een minuut tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cakevorm en zet de vorm 45 minuten in het midden van de oven. Voelt het brood stevig aan? Dan is hij klaar.

Laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd er plakjes van en beleg met je favoriete toppings.

 

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

 

 

Heb je haast? Dan kun je dit haver-noten brood prima eten als ontbijt. Beleg de plakken met stukjes appel, mango, kiwi etc. Een goed begin van de dag is zó belangrijk en gezond ontbijten hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Bewaar het goed afgesloten buiten de koelkast. Tip: ik wikkel hem vaak in een schone theedoek

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

6 Comments

6 Reacties

 1. Mignon

  Hey, ik zie dat je bijna in ieder recept speciale soorten meel gebruikt. Kan je ook gewoon bloem gebruiken? Amandel meel en dergelijke zijn veelste duurt voor deze arme student! :p maar ik wil t wel kunnen maken omdat alles er zo lekker uit ziet… :3

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Mignon! Haha amandelmeel is inderdaad vrij prijzig.. Mocht je het toch eens willen kopen (het is echt súper lekker), ga dan naar de markt langs de notenkraam. Stuk betaalbaarder dan in biowinkels. Ik gebruik geen bloem omdat ik gevoelig ben voor gluten, ik vervang dit daarom vaak door havermout. Het voordeel hiervan is dat de cake ook ontzettend voedzaam is en dat je er lekker lang vol van zit. Havermout is ook nog eens spotgoedkoop :D

   Antwoord
 2. Nathalie

  Het smaakt erg goed!
  Weet u toevallig de voedingswaarden?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Nathalie, sorry ik bereken helaas geen voedingswaarden in mijn recepten :) Dit omdat ik zelf geen calorieën of dergelijke tel. Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Gerdine

  Hallo, Dit brood ga ik zeker maken. Hoeveel cacaonibs doe je erdoor heen want dat kan ik nergens teruglezen.
  Groetjes Gerdine

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Gerdine, 3 eetlepels! Liefs en geniet ervan

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *