Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

De voorbereidingen voor mijn verhuizing zijn in volle gang en ik merk dat ik door de drukte de neiging heb om naar slechte tussendoortjes te grijpen, veel te laat lunch of maaltijden laat versloffen. Dan is het ineens al alweer vier uur en denk ik hmm ik heb nog niet geluncht, ik eet wel een paar crackers met notenpasta en plakjes appel. Echt, crackers zijn mijn redders in nood omdat je er van alles op kunt knallen. Appel en notenpasta samen (of pindakaas) is trouwens een aanrader want het is een heeeule lekkere combi! Maar je functioneert het allerbest (ja, jij ook) als je je lichaam regelmatig voorziet van een flinke dosis vitamines. En van gezonde tussendoortjes! Zoals dit lekkere haver-noten brood met dadels en cacaonibs. Neem twee plakjes per dag als tussendoortje en je zult zien dat je sneller én langer verzadigd bent dan dat je een reep-waarvan-je-denkt-dat-ie-gezond-is-maar-dat-helaas-niet-is eet.

Ik noem het geen cake omdat hij niet fluffy of luchtig is en je hebt een smeuïge topping nodig, zoals brood beleg nodig heeft. Smeer er bijvoorbeeld een laagje notenboter, kwark met extra cacao nibs, honing met kokos of gewoon een beetje kokosvet op. Met een snufje kaneel! Heb je kokosvet én cacao poeder in de kast? Meng een eetlepel kokosvet met een theelepel cacao poeder  en je hebt een super snelle en gezonde chocopasta.

 

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

 

Dit heb je nodig

  • 150 gr havermeel – maal havermout fijn tot meel in je blender
  • 100 gr erwtenmeel – of een ander soort meel als boekweit, amandel of rijstmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 4 el dadelstroop
  • 3 el cacao nibs
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • flinke hand gemengde noten – hak ze wat fijn

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een cakevorm met bakpapier.

Neem een kom, snijd de bananen klein en mix samen met een handmixer de eieren en dadelstroop door elkaar. Voeg de overige ingrediënten toe en mix ongeveer een minuut tot een glad beslag.

Schep het beslag in de cakevorm en zet de vorm 45 minuten in het midden van de oven. Voelt het brood stevig aan? Dan is hij klaar.

Laat hem volledig afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Snijd er plakjes van en beleg met je favoriete toppings.

 

Haver-noten brood met dadelstroop en cacaonibs

 

 

Heb je haast? Dan kun je dit haver-noten brood prima eten als ontbijt. Beleg de plakken met stukjes appel, mango, kiwi etc. Een goed begin van de dag is zó belangrijk en gezond ontbijten hoeft helemaal niet veel tijd in beslag te nemen. Bewaar het goed afgesloten buiten de koelkast. Tip: ik wikkel hem vaak in een schone theedoek

6 Comments
  1. Hey, ik zie dat je bijna in ieder recept speciale soorten meel gebruikt. Kan je ook gewoon bloem gebruiken? Amandel meel en dergelijke zijn veelste duurt voor deze arme student! :p maar ik wil t wel kunnen maken omdat alles er zo lekker uit ziet… :3

    1. Hoi Mignon! Haha amandelmeel is inderdaad vrij prijzig.. Mocht je het toch eens willen kopen (het is echt súper lekker), ga dan naar de markt langs de notenkraam. Stuk betaalbaarder dan in biowinkels. Ik gebruik geen bloem omdat ik gevoelig ben voor gluten, ik vervang dit daarom vaak door havermout. Het voordeel hiervan is dat de cake ook ontzettend voedzaam is en dat je er lekker lang vol van zit. Havermout is ook nog eens spotgoedkoop :D

  2. Hallo, Dit brood ga ik zeker maken. Hoeveel cacaonibs doe je erdoor heen want dat kan ik nergens teruglezen.
    Groetjes Gerdine

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!