...

Hartige paddestoelentaart van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Deze heerlijke herfsttaart heeft een krokante buitenkant van filodeeg met daarin een romige vulling van paddestoelen, spinazie en ricotta. Eet een stuk van deze paddestoelentaart als avondeten met een salade of neem een stuk mee als lunch voor tussen de middag. Koud smaakt hij ook! Ga voor kastanje champignons (in plaats van de gewone witte), deze zijn voller van smaak. Verse peterselie erop en eeeet smakelijk :D

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Dit heb je nodig voor deze hartige paddestoelentaart van filodeeg

  • 6 vellen filodeeg – zo’n 120 gr
  • 150 gr oesterzwammen
  • 250 gr kastanjechampignons
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 2 takjes tijm – de blaadjes
  • 1 el balsamico azijn
  • handje verse peterselie

 

Zo maak je het

Ontdooi de filodeegvellen. Geef ze ruim de tijd om te ontdooien, want als je te ongeduldig bent zullen ze scheuren. Bekleed de onderkant van een bakvorm, bijvoorbeeld een appeltaartvorm, met bakpapier en vet de randen in met olijfolie.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook licht aan. Snijd de oesterzwammen en kastanje champignons klein en doe dit bij de ui in de pan. Bak onder regelmatig roeren zo’n vijf minuutjes aan. Breng op smaak met balsamico azijn, een snuf zeezout en zwarte peper. Doe de spinazie erbij en bak al roerend tot alles geslonken is.

Laat het paddestoelenmengsel afkoelen. Mix in een grote kom de eieren, gehakte tijm en ricotta met een garde tot een egaal geheel. Voeg nog een snuf zout toe. Schep vervolgens het paddestoelenmengel erdoor.

Leg vier plakken filodeeg rondom in de bakvorm en laat de uiteinden van de vellen over de rand hangen (zie foto). Leg een vijfde vel op de bodem en schep het paddestoelenmengsel erin. Sluit de taart af met het zesde filodeegvel en druk de randen licht aan. Vouw de overhangende filodeegjes over de taart en bestrijk de bovenkant licht met olijfolie. Nog een snuf peper erover en hij is klaar om in de oven te gaan!

Schuif de hartige paddestoelentaart van filodeeg in de oven en bak hem in 30 minuten knapperige en lichtbruin. Houd de taart na 20 minuten goed in de gaten, filodeeg kan snel verbranden. Zet de temperatuur eventueel iets lager.

Laat de taart tien minuutjes afkoelen. Zo wordt hij nog iets knapperiger en kun je het makkelijker aan snijden. Snijd de taart in grote punten en genieten maar! Garneer voor het serveren met verse peterselie.

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Hartige paddestoelentaart van filodeeg, Hartige taart filodeeg, Herfst recepten, Taart filodeeg, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, Quiche van filodeeg

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

1 Comments

1 Reactie

  1. Jant

    Wat lijkt me dat heerlijk! Ga ik snel een keer maken.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *