Hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

Koud als lunch of vers uit de oven en warm als avondeten. Deze hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel kan het allemaal. Ik maakte deze taart eerst zonder falafel, maar ik miste iets iets.. Ik maakte hem nog eens, maar toen met verkruimelde falafel door de vulling en toen was hij compleet :D Ik ben de laatste tijd trouwens helemaal into rode currypasta. Ik maak er de lekkerste vega curry’s mee, roer een lepel door mijn soep en afgelopen zaterdag maakte ik er een romige currysaus mee, voor over gebakken sliptongen. Het bakje werd letterlijk uitgelikt. Nu maak ik negen van de tien keer mijn eigen currypasta’s (die bewaar in dan in porties in de vriezer), maar voor de vulling van deze hartige fildeegtaart gebruik ik de rode currypasta die ik van mijn beste vriendin cadeau kreeg. Vers van de pers uit de toko bij haar om de hoek. Heb je zelf geen zin om currypasta te maken? Ga dan zeker eens langs je toko en vraag daar naar rode verse currypasta!

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

Dit heb je nodig voor deze hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel / 4 personen als lunch, 2 – 3 personen als avondeten

  • 5 plakken filodeeg – uit de vriezer, zo’n 110 gr
  • 300 gr pompoen – een flespompoen of ronde oranje pompoen
  • 125 gr falafel
  • 250 gr ricotta
  • 2 eieren
  • 1 sjalot
  • 1 el rode currypasta – ga voor mijn recept voor zelfgemaakte rode currypasta, verse pasta van de toko en anders vind ik de rode currypasta van Fairtrade of Blue Elephant aanraders.
  • 1 flinke el havermout
  • optioneel: een bosje verse koriander

 

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

 

Zo maak je het

Ontdooi de vellen filodeeg. Geef ze ruim de tijd om te ontdooien, want als je te ongeduldig bent (zoals ik in het begin) zullen ze scheuren. Vet een vierkante (of ronde) ovenschaal licht in met olie en verwarm de oven alvast voor op 180 graden.

Snipper de sjalot en snijd 300 gram pompoen in kleine blokjes. Je hoeft de pompoen niet eerst te schillen. Meng daarna in een grote kom de pompoen en sjalot samen met de ricotta, currypasta, eieren, en een flinke snuf peper en zout. Breek de falafel in kleine stukjes en roer dit door het pompoenmengsel.

Leg vier plakken filodeeg rondom in de ovenschaal en laat de uiteinden van de vellen over de randen hangen. Leg de helft van het vijfde vel op de bodem,  strooi daar een flinke eetlepel havermout over en verdeel het pompoenmengsel erover.

Leg de tweede helft van het laatste filodeegvel over de vulling en vouw de overhangende filodeegjes over de taart. Bestrijk de bovenkant licht met olijfolie. Nog een snuf peper erover (of zwarte komijnzaadjes) en hij is klaar om in de oven te gaan!

Schuif de hartige filodeegtaart in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten knapperig en lichtbruin. Houd de taart na 30 minuten goed in de gaten, filodeeg kan snel verbranden. Zet de temperatuur eventueel iets lager.

Laat de taart vijf minuutjes afkoelen. Zo wordt hij nog iets knapperiger en kun je hem makkelijker aansnijden. Bestrooi de filodeegtaart met gehakte verse koriander en eet smakelijk :D

hartige filodeegtaart met curry pompoen en falafel, Vegetarisch avondeten, Vegetarische hartige taart, Recepten vegetarisch lunchen, Recepten vega avondmaaltijden

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email
Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus, Beaufood Kerst, Koopeenkalkoen.nl, Kant en klare kerstgerechten, Duurzaam vlees Kerst, Biologisch vlees bestellen

Gevulde kerstkalkoen uit de oven met rode wijn-truffelsaus

Hallo gezellige Kerst, daar ben je alweer bijna! Ik vind…

Print Friendly, PDF & Email
Kabeljauw in parmaham met knolselderij, Gezonde kerstgerechten, Hoofdgerecht vis, Originele kerst recepten, Hoofdgerechten Kerst, Beaufood recepten

Kabeljauw in parmaham met knolselderij

Met maar een paar heerlijke ingrediënten en een beetje creativiteit…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!