Hartige bloemkoolquiche met shiitakes en pecorino

HARTIGE BLOEMKOOLQUICHE MET SHIITAKES EN PECORINO

Quiches zijn fantastisch als lunch, in kleine puntjes gesneden bij de borrel of zelfs als avondeten met een lekkere groene salade erbij. Ze zijn zo eenvoudig te maken en je hebt echt talloze combinaties wat de vulling betreft. Er lag nog een restje bloemkool en een bakje shiitakes in de koelkast. Prima quichemateriaal dacht ik zo en achteraf blijken bloemkool en shiitakes echt een waanzinnig lekkere combi te zijn. Schaaf er nog wat pecorino en nootmuskaat overheen en je zet binnen no time een heerlijke en voedzame quiche op tafel :D

 

Dit heb je nodig voor deze hartige bloemkoolquiche met shiitakes en pecorino

  • 4 plakjes bladerdeeg voor hartige taart – kies voor glutenvrij bladerdeeg wanneer je gevoelig bent voor gluten
  • 3 eieren
  • 150 gr crème fraîche
  • 200 gr bloemkool
  • 75 gr shiitakes
  • 1/2 ui
  • verse nootmuskaat
  • pecorino naar smaak
  • 1 el paneermeel – eventueel glutenvrij of vervangen door havermeel

 

Hartige bloemkoolquiche met shiitakes en pecorino, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Quiche met pecorino, Quiche met bloemkool, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

Hartige bloemkoolquiche met shiitakes en pecorino, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Quiche met pecorino, Quiche met bloemkool, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

Hartige bloemkoolquiche met shiitakes en pecorino, Gezonde quiches, Glutenvrije quiche, Beaufood recepten, Quiche met pecorino, Quiche met bloemkool, Glutenvrije foodblogs, Gezonde foodblogs

 

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een quichevorm (20 cm) in met olie of boter. Laat de vellen bladerdeeg ontdooien.

Was de bloemkool, borstel de shiitakes schoon en snijd beiden klein. Je hoeft de bloemkool niet eerst te koken. Snipper ook de ui.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en shiitakes vijf minuutjes.

Doe de crème fraîche en de eieren samen met een klein scheutje melk in een kom en klop alles met een garde door elkaar. Voeg een snuf zout en peper toe.

Bekleed de quichevorm met de vellen bladerdeeg. Bedek de bodem met een laagje paneermeel en schep vervolgens de bloemkool, shiitakes en ui erin. Schenk daarna het eiermengsel eroverheen. Sluit af met geraspte nootmuskaat en geschaafde pecorino. Zet de quiche voor ongeveer 40 minuten in de oven.

Je kunt de quiche warm uit de oven eten, maar hij is ook heerlijk na een nachtje in de koelkast te hebben gestaan.

Eet smakelijk!

Klik hier om dit recept uit te printen.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.