Hangoptaart met rode vruchten en chocolade / birthday cake!

Hangoptaart met rode vruchten en chocolade / birthday cake!

Vandaag is mijn liefste jarig jeeej! Ik HOU echt van verjaardagen. Ik denk dat ik er zelfs meer zin in heb dan hijzelf. Ik ben ben zo’n meisje dat wakker word en denkt YES IK BEN JARIG. Ik vind het heerlijk! De gezelligheid, de belletjes en berichtjes van vrienden en familie en de dikke kussen en flessen champagne van mijn vriendinnen. En ik geniet daar net zo hard van mee als het Mike is die jarig is.

Gisteravond heb ik een taart gebakken en kinderachtige slingers opgehangen in de woonkamer. Balonnen horen er eigenlijk ook bij, maar ik ben dus bang voor balonnen.. Heel erg. Stom he! Oh, ik bedenk me opeens dat ik zo nog naar de winkel moet omdat we geen koffie in huis hebben en het is wel zo aardig om iemand een kop koffie aan te bieden. Al vinden Mike en ik het geen probleem om vroeg aan de wijn te beginnen. Als een kind zo blij zijn we gisteren naar de opening van de Sligro geweest (bij ons om de hoek yay!) en hebben daar een aantal lekkere flessen wijn ingeslagen ‘omdat het leuk is om een voorraadje goede wijn in huis te hebben’. Ik gok alleen dat die voorraad niet heel lang stand zal houden.

Anyhow, ik ga de taart snel tevoorschijn toveren om er kaarsjes in te steken. Lieve schat, van harte met je verjaardag en ik hoop dat je ervan geniet! En aan jullie heb ik natuurlijk ook gedacht want ik heb het recept meteen online gezet :) Het was een uitdaging om een gezonde taart te verzinnen en te maken.. Want ik wilde graag een healthy taart zonder geraffineerde suiker en gluten op tafel zetten, maar wel eentje die birthday proof  is. Oftewel gruwelijk lekker. Ik hoop dat dat gelukt is :)

 

Nodig voor een taart (ongeveer 10 personen)

Bodem

 • 150 gr havermeel
 • 50 gr gemengde noten
 • 100 gr dadels – ongeveer 8 kleine dadels
 • 2 el kokosvet – 40 gr

Vulling

 • 500 gr hangop
 • 125 ml slagroom
 • 2 el agar agar
 • 2 el ahornsiroop

Erop

 • een hand verse aarbeien
 • een hand blauwe bessen
 • 50 gr pure chocolade

 

Zo maak je het

Maak eerst de bodem. Hak de noten fijn en kneed daarna samen met de andere ingrediënten in een kom tot een deeg. Neem een taartvorm, bekleed deze met een stuk bakpapier en druk het deeg in de vorm. Zet even weg in de koelkast.

Klop de slagroom stijf in een grote kom. Spatel daarna de hangop er doorheen. Bereid de agar agar volgens de bereidingswijze (meestal 2 eetlepels agar met 150 ml koud water) en laat afkoelen. Het is belangrijk dat je dit goed laat afkoelen omdat je anders klontjes krijgt in de vulling. Spatel de agar agar vlot door de vulling en breng het geheel als laatste op smaak met ahornsiroop. Schenk de vulling daarna in de taartvorm.

Laat tenminste 3 uur opstijven in de koelkast.

Garneer de taart voordat je hem opdient met aardbeien, blauwe bessen en chocolade brokken.

 

 

Ik kreeg meer dan tien gasten op visite dus ik heb de ingrediënten voor de vulling verdubbeld :) Maar voor een ‘gewone’ taart zijn bovenstaande hoeveelheden voldoende. Je kunt trouwens in plaats van agar agar ook gewoon gelatine gebruiken

 

 

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
   1. hij is inderdaad gruwelijk lekker heb hem nu al twee keer gemaakt. zelfs mijn schoonzusje vond hem heerlijk terwijl zei eigenlijk nooit gebak eet.

 1. Een fijne dag vandaag! Ik zou de taart graag proberen, ik sla het recept zeker op! Het klinkt ook vrij gemakkelijk en ik heb vrijwel alles al in huis.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Mijn driedaagse anti-griep menu

Mijn driedaagse anti-griep menu (inclusief recepten!)

Er hoeven maar een paar regeldruppels te vallen, een zuchtje…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Print Friendly, PDF & Email

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Print Friendly, PDF & Email
Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!