Halloumi saté met pindasaus

Halloumi saté met pindasaus, Vegetarische sate recepten, sate van halloumi, Beaufood recepten, Vegetarische avondmaaltijden, Lekker en vegetarisch, Zelf snel pindasaus maken

Halloumi is een heerlijk ongerijpt geitenkaasje dat door zijn structuur perfect is om te grillen. Je kunt er bijvooorbeeld dikke plakken van snijden en die vervolgens kort grillen voor op een lekkere salade. Of maak er een lekkere burger van! Zoals deze burger met halloumi en avocado-salsa. Maar het allerlekkerste recept dat ik met halloumi maakte is misschien nog wel deze saté met pindasaus. Vegetarische saté om  precies te zijn aangezien je geen vlees maar halloumi gebruikt. Homemade pindasausje erbij, een portie rijst, groenten en je hebt een heeerlijke avondmaaltijd.

 

Dit heb je nodig voor 4 spiesjes halloumi saté met pindasaus / 2 personen

  • 225 gr halloumi
  • 2 bosuitjes
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sesamzaadjes
  • 4 saté prikkers

Voor de pindasaus

  • 2 el pindakaas
  • 100 ml water
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el sojasaus

 

Halloumi saté met pindasaus, Vegetarische sate recepten, sate van halloumi, Beaufood recepten, Vegetarische avondmaaltijden, Lekker en vegetarisch, Zelf snel pindasaus maken

Halloumi saté met pindasaus, Vegetarische sate recepten, sate van halloumi, Beaufood recepten, Vegetarische avondmaaltijden, Lekker en vegetarisch, Zelf snel pindasaus maken

Halloumi saté met pindasaus, Vegetarische sate recepten, sate van halloumi, Beaufood recepten, Vegetarische avondmaaltijden, Lekker en vegetarisch, Zelf snel pindasaus maken

 

Zo maak je het

Leg de saté prikkers klaar. Snijd de halloumi voorzichtig in kleine stukjes. Halloumi is nogal breekbaar dus doe dit met een beetje liefde ;)

Rijg de blokjes halloumi aan de spiesen. Doe dit hier ook weer met enige voorzichtigheid, zodat de blokjes heel blijven.

Verhit een grillpan zonder olie of boter en leg de spiesen in de pan. Lepel er wat ketjap manis over en draai de spiesen na een minuut om. Druppel ook over deze kant wat ketjap en haal de spiesen uit twee minuten uit de pan. Ze hoeven niet gaar te worden, je wilt ze alleen even verwarmen en de buitenkant licht grillen.

Maak de pindasaus door de ingrediënten in een kleine pan te verwarmen. Hoeveel water je nodig hebt ligt er een beetje aan welke pindakaas je gebruikt. Bij dikke pindakaas zul je een extra scheutje water moeten toevoegen.

Snijd de bosui in ringetjes. Serveer de spiesen samen met de pindasaus en garneer ze met bosui en sesamzaadje.

Eet smakelijk!

BewarenBewarenBewarenBewaren

Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.