Groentewok met kip en pittige tomatensaus

Dit recept maakte ik eerder voor lieve Kim van Green Gypsy. Groentewok met kip en pittige tomatensaus. Een lekkere en gezonde maaltijd waar geen pakjes of zakjes aan te pas komen. Ik kan me eigenlijk niet eens heugen wanneer ik voor het laatst een pakje gebruikt heb, met een kant en klare kruidenmix. Weet je hoe makkelijk het is om zelf een smaakvol gerecht te maken? Neem bijvoorbeeld deze heerlijke pittige groentewok met malse kippendij..

Benieuwd naar het recept wat Kim voor Beaufood maakte? Ik kan je verklappen dat het iets is met een heerlijk romige curry.. Klik hier voor het recept!

 

Wat heb je nodig voor een groentewok voor twee personen?

  • 4 kippendijtjes
  • 1 rode paprika
  • 250 gr broccoli
  • 1 grote rode biet
  • snuf zeezout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • scheut olijfolie
  • 2 takjes munt

Voor de tomatensaus

  • 1 tomaat
  • 140 gr tomatenpuree
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl sambal (als je niet van pittig houdt laat je de de sambal gewoon weg)
  • 1 teentje knoflook

 

  



Zo maak je het

Snij de groenten en de kip in kleine stukken.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de broccoli en biet tien minuten op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de saus. Pers de knoflook, snijd de tomaat in blokjes en verhit alles in een kleine steelpan op laag vuur. Verdun de saus met 200 ml water.

Voeg na de kip en de paprika toe aan de groenten. Breng op smaak met het zeezout, de Italiaanse kruiden en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Bak alles tot de kip gaar is (dit duurt ongeveer 5 a 6 minuten).

Verdeel alles over twee borden, schep een flinke eetlepel tomatensaus erover en top af met blaadjes munt.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.