...

Groentewok met kip en pittige tomatensaus

Groentewok met kip en pittige tomatensaus

door | mei 12, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vlees | 2 reacties

Dit recept maakte ik eerder voor lieve Kim van Green Gypsy. Groentewok met kip en pittige tomatensaus. Een lekkere en gezonde maaltijd waar geen pakjes of zakjes aan te pas komen. Ik kan me eigenlijk niet eens heugen wanneer ik voor het laatst een pakje gebruikt heb, met een kant en klare kruidenmix. Weet je hoe makkelijk het is om zelf een smaakvol gerecht te maken? Neem bijvoorbeeld deze heerlijke pittige groentewok met malse kippendij..

Benieuwd naar het recept wat Kim voor Beaufood maakte? Ik kan je verklappen dat het iets is met een heerlijk romige curry.. Klik hier voor het recept!

 

Wat heb je nodig voor een groentewok voor twee personen?

  • 4 kippendijtjes
  • 1 rode paprika
  • 250 gr broccoli
  • 1 grote rode biet
  • snuf zeezout
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • scheut olijfolie
  • 2 takjes munt

Voor de tomatensaus

  • 1 tomaat
  • 140 gr tomatenpuree
  • scheutje ketjap manis
  • 1 tl sambal (als je niet van pittig houdt laat je de de sambal gewoon weg)
  • 1 teentje knoflook

 

  



Zo maak je het

Snij de groenten en de kip in kleine stukken.

Verhit wat olie in een koekenpan of wok en bak hierin de broccoli en biet tien minuten op middelhoog vuur.

Maak ondertussen de saus. Pers de knoflook, snijd de tomaat in blokjes en verhit alles in een kleine steelpan op laag vuur. Verdun de saus met 200 ml water.

Voeg na de kip en de paprika toe aan de groenten. Breng op smaak met het zeezout, de Italiaanse kruiden en voeg nog een scheutje olijfolie toe. Bak alles tot de kip gaar is (dit duurt ongeveer 5 a 6 minuten).

Verdeel alles over twee borden, schep een flinke eetlepel tomatensaus erover en top af met blaadjes munt.

Smakelijk!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Whipped tahin (luchtig opgeklopte sesampasta)

Move over whipped feta, hallo whipped tahin! Oftewel: luchtig opgeklopte sesampasta. Sesampasta wordt ook wel tahin of tahini genoemd en wordt gemaakt van (je raadt het al) sesamzaadjes. Wist je dat je sesampasta op kunt kloppen tot een luchtige dip? Héérlijk als...

Lees meer
Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever

Dit lieve mensen, is het ultieme hapje voor echte visliefhebbers. Rogge toastjes met mousse van kabeljauwlever. Ik weet het, dit klinkt wellicht een beetje vreemd maar geloof mij, wil je proeven! In een vorig artikel vertelde ik je al dat ik kabeljauwlever ontdekte....

Lees meer
Coq au vin met witte wijn

Coq au vin met witte wijn

Herinneren jullie je mijn Chef's Line avontuur op tv nog? In deze kookwedstrijd nam ik het op tegen de chefs van Frans restaurant Bistrot Neuf. Één van de gerechten die ik maakte was coq au vin met witte wijn. Súper malse kip in een kruidige saus van witte wijn, verse...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Kim

    Jaaaaaa deze was zo lekker! Allemaal hartjes hiervoor!!

    Antwoord
    • Bo

      Ahh lief van je schatje!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *