Groenteschotel met ricotta en tijm

Groenteschotel met ricotta en verse tijm

Dit koude weer vraagt om een warme schotel met smaakvolle en voedzame groenten. Eentje die je zo in de oven kunt schuiven, zonder te veel vaat en die niet te lang op zich laat wachten. Over vaat gesproken.. Mijn keuken is op dit moment een slagveld van ingrediënten, schotels, schalen, raar bestek, kruiden, fotomateriaal en een omgevallen fles olijfolie. Maar hé, een steigerhouten bar is het allermooist als je er op morst, toch?

Vanmorgen heb ik een heerlijke ochtend in de keuken doorgebracht om een aantal kerstrecepten uit te testen, met als resultaat een half kerstdiner voor moi als lunch. Zit ik dan hoor. Aan de keukenbar met een plateau vol verse krab, een groenteschotel en gegrilde aubergines met van alles en nog wat. Ik heb de poezen de hele ochtend niet gezien maar ze zitten ineens verdacht lief naar mij/de krab te kijken.. De groenteschotel eet ik vanavond lekker op en hieronder vind je het recept zodat jij er ook van kunt genieten!

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 rauwe bieten – 350 gr
  • 4 kleine wortels – 500 gr
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el ricotta
  • paar takjes verse tijm – gedroogde tijm kan ook, maar verse tijm is het allerlekkerst
  • olie of kokosvet om in te bakken

 

Groenteschotel met ricotta en verse tijm

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Spoel de wortels en de bieten schoon en snij ze in kleine stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de groenten in 10 minuutjes beetgaar.

Snij de prei in kleine ringen. Pers de knoflook uit en verhit wat olie in een koekenpan. Bak de prei samen met de knoflook even aan, zo’n 5 minuutjes tot de smaken zijn vrijgekomen.

Neem een ovenschaal en schep hier de groenten in, inclusief de prei. Breng op smaak met peper en zout en sluit af met een paar scheppen ricotta. Neem de helft van de tijm en leg dit boven op de schotel. Zet hem een kwartiertje in het midden van de oven.

Neem de ovenschaal uit de oven en top hem af met de laatste takjes tijm.

 

Deze groenteschotel is lekker in combinatie met een gebakken kipfilet of een witvisje!

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins
Error: No posts found.
KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!