...

Groenteschotel met ricotta en tijm

Groenteschotel met ricotta en tijm

door | dec 3, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Groenteschotel met ricotta en verse tijm

Dit koude weer vraagt om een warme schotel met smaakvolle en voedzame groenten. Eentje die je zo in de oven kunt schuiven, zonder te veel vaat en die niet te lang op zich laat wachten. Over vaat gesproken.. Mijn keuken is op dit moment een slagveld van ingrediënten, schotels, schalen, raar bestek, kruiden, fotomateriaal en een omgevallen fles olijfolie. Maar hé, een steigerhouten bar is het allermooist als je er op morst, toch?

Vanmorgen heb ik een heerlijke ochtend in de keuken doorgebracht om een aantal kerstrecepten uit te testen, met als resultaat een half kerstdiner voor moi als lunch. Zit ik dan hoor. Aan de keukenbar met een plateau vol verse krab, een groenteschotel en gegrilde aubergines met van alles en nog wat. Ik heb de poezen de hele ochtend niet gezien maar ze zitten ineens verdacht lief naar mij/de krab te kijken.. De groenteschotel eet ik vanavond lekker op en hieronder vind je het recept zodat jij er ook van kunt genieten!

 

Dit heb je nodig voor twee personen

  • 2 rauwe bieten – 350 gr
  • 4 kleine wortels – 500 gr
  • 1 prei
  • 1 teentje knoflook
  • 4 el ricotta
  • paar takjes verse tijm – gedroogde tijm kan ook, maar verse tijm is het allerlekkerst
  • olie of kokosvet om in te bakken

 

Groenteschotel met ricotta en verse tijm

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Spoel de wortels en de bieten schoon en snij ze in kleine stukken. Breng een pan met water aan de kook en kook de groenten in 10 minuutjes beetgaar.

Snij de prei in kleine ringen. Pers de knoflook uit en verhit wat olie in een koekenpan. Bak de prei samen met de knoflook even aan, zo’n 5 minuutjes tot de smaken zijn vrijgekomen.

Neem een ovenschaal en schep hier de groenten in, inclusief de prei. Breng op smaak met peper en zout en sluit af met een paar scheppen ricotta. Neem de helft van de tijm en leg dit boven op de schotel. Zet hem een kwartiertje in het midden van de oven.

Neem de ovenschaal uit de oven en top hem af met de laatste takjes tijm.

 

Deze groenteschotel is lekker in combinatie met een gebakken kipfilet of een witvisje!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met honing en vijgen uit de oven

Gebakken feta met vijgen en honing uit de oven! Een warme borrelhap met zoutige feta, zoete vijgen, honing en knapperige pistachenoten. De perfécte borrelhap als je het mij vraagt voor op een herfstige namiddag. Lees: een lange wandeling door het bos in de frisse zon...

Lees meer
Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella met geroosterde tomaten en basilicum-salsa

Stracciatella kaas met geroosterde tomaten en basilicum-salsa. Ik weet niet wat het is, maar deze nazomerse temperaturen halen de Italiaanse chef in mij naar boven! De zon schijnt, mijn olijfboompjes staan er uiterst tevreden bij en ik heb spontaan zin om een...

Lees meer
Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Laura

    Ziet er heerlijk uit! Moeten de bieten geschild worden? :)

    Antwoord
    • Bo

      Nope, alleen even goed wassen!:)

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *