Groene yoghurt smoothie

Groene yoghurt smoothie

door | feb 29, 2016 | Recepten, Smoothies & drankjes | 0 Reacties

Groene yoghurt smoothie

Groene yoghurt smoothie klinkt niet erg smakelijk hè? Maar dat is ie wel! Ik vind het een kunst om een groene smoothie maken waarvan de smaak van groente niet overheerst en dat is aardig gelukt bij deze. Ik dronk hem vanmorgen als ontbijt samen met een gekookt ei, maar hij is ook lekker als tussendoortje. Anders dan bij geraffineerde suikers zorgen de natuurlijke fruitsuikers uit peer voor een lekkere zoete smaak zonder een piek in je bloedsuikerspiegel te veroorzaken. En dat betekent langer energie!

Persoonlijk vind ik twee ons groente per dag te weinig gezien ons drukke leventje, dus mijn streven is drie. Met deze groene yoghurt smoothie heb je binnen vijf minuten al een halve ons te pakken. Twee ons groente bij je avondeten, een paar stengels paprika of wortels met hummus als snack en tadaaa, say hello to a glowing skin and lots of energy!

 

Nodig voor één persoon

  • 1 kleine peer
  • flinke hand verse spinazie – zo’n 50 gr
  • 125 gr yoghurt
  • scheutje water

 

Groene yoghurt smoothie

 

Zo maak je hem

Stop alle ingrediënten in je blender en mix tot een gladde smoothie. Verdun met een beetje water tot je de gewenste dikte hebt.

Schenk in een glas en drink meteen of schenk hem in een fles om hem mee te nemen voor onderweg.

 

 

In deze smoothie zit fruit, groente, yoghurt en met drie eetlepels havermout maak je er een compleet ontbijt van

 

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.