...

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm

door | mei 25, 2015 | Hoofdgerecht, Recepten, Vis | 0 Reacties

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm

Truffel, groene asperges en zalm zijn echt one hell of a combination.  Super smaakvol, binnen tien minuten op tafel en gezond. En dat willen we op maandag :)

Asperges zijn er in verschillende kleuren, namelijk wit, groen en paars. De witte asperges zijn wit omdat ze niet aan daglicht zijn blootgesteld. Groene en paarse asperges daarentegen wel en om dat ze boven de grond groeien zouden ze daarom ook meer vitaminen bevatten.  Vooral de top zit vol met vitamine B en deze vitamine heeft een belangrijke rol in je energiehoushouding. Daarnaast zitten ze vol met mineralen en zijn ze rijk aan vitamine E.

 
Nodig voor twee personen

  • 400 gr groene asperges
  • 2 zalmfilets
  • 2 eieren
  • flinke scheut truffelolie
  • scheutje olijfolie
  • snufje versgemalen zwarte peper

 

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm


Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de eieren zacht in vijf minuten.

Snij een stukje van de onderkant van de asperges af en was ze goed. Verhit wat truffelolie in een koekenpan en bak hierin de asperges gaar in ongeveer vijf minuten. Check even of ze zacht genoeg zijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin kort de zalm. Een halve minuut per kant als je van rauwe zalm houdt en één minuut voor een gaardere.

Verdeel de asperges over twee borden met daarbovenop de zalm. Pel het eitje en leg dat ernaast. Bestrooi met vers gemalen peper en sluit af met een extra scheutje truffelolie.

 

 

 

 

 

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *