Groene truffel asperges met kort gebakken zalm

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm

Truffel, groene asperges en zalm zijn echt one hell of a combination.  Super smaakvol, binnen tien minuten op tafel en gezond. En dat willen we op maandag :)

Asperges zijn er in verschillende kleuren, namelijk wit, groen en paars. De witte asperges zijn wit omdat ze niet aan daglicht zijn blootgesteld. Groene en paarse asperges daarentegen wel en om dat ze boven de grond groeien zouden ze daarom ook meer vitaminen bevatten.  Vooral de top zit vol met vitamine B en deze vitamine heeft een belangrijke rol in je energiehoushouding. Daarnaast zitten ze vol met mineralen en zijn ze rijk aan vitamine E.

 
Nodig voor twee personen

  • 400 gr groene asperges
  • 2 zalmfilets
  • 2 eieren
  • flinke scheut truffelolie
  • scheutje olijfolie
  • snufje versgemalen zwarte peper

 

Groene truffel asperges met kort gebakken zalm


Zo maak je het

Breng een pan met ruim water aan de kook en kook hierin de eieren zacht in vijf minuten.

Snij een stukje van de onderkant van de asperges af en was ze goed. Verhit wat truffelolie in een koekenpan en bak hierin de asperges gaar in ongeveer vijf minuten. Check even of ze zacht genoeg zijn.

Verhit een scheutje olijfolie in een andere koekenpan en bak hierin kort de zalm. Een halve minuut per kant als je van rauwe zalm houdt en één minuut voor een gaardere.

Verdeel de asperges over twee borden met daarbovenop de zalm. Pel het eitje en leg dat ernaast. Bestrooi met vers gemalen peper en sluit af met een extra scheutje truffelolie.

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.