...

Groene smoothie met courgette en spinazie

Groene smoothie met courgette en spinazie

door | apr 21, 2015 | Recepten, Smoothies & drankjes | 5 reacties

Afgelopen zondag zijn ik en Mike met een fantastisch stel vrienden naar een festival in Duitsland geweest. Heel veel zon, veel gelachen, iets te veel gedronken en dus een kleine kater ;). De volgende dag hebben we met z’n allen als afsluiter de barbecue aan geknald, maar jullie raden misschien al wat mijn prioriteit was bij thuiskomst.. een groene vitaminebom! En na de eerste reacties ‘ehh courgette?’ en ‘hmm spinazie..’ was het achteraf ‘toch best wel lekker!’ Kijk, dat is altijd leuk om te horen. Deze groene smoothie met courgette en spinazie is een enorme vitamine bom en een keiharde boost voor je gezondheid.

Geniet ervan!

Dit heb je nodig voor deze groene smoothie met courgette en spinazie / 1 liter

 • 1 flinke hand verse spinazie
 • 1 courgette
 • 2 sinaasappels
 • 2 kiwi’s
 • flinke scheut water (of plantaardige melk)
 • Optioneel: 1 el honing als zoetmaker

 

Zo maak je het

Pel de sinaasappel en snijd in vier stukken. Schil de kiwi en hak de courgette (deze schil je niet) in grove stukken.

Stop alle ingrediënten in je blender en blend alles tot een gladde smoothie. Voeg water of plantaardige melk toe tot hij de juiste dikte heeft.

Alstublieft, één liter aan energie!:)

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade

Ceviche van zeebaars met bloedsinaasappelmarinade. Hoera, het is weer een uurtje langer licht! En dat betekend dat als ik gehéél onverwacht een knaller van een gerecht op tafel tover, ik er nog snel een foto van kan maken voor hier op de blog.. Want wauw, wat was deze...

Lees meer
Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter

Daar gaan we dan. Voor het eerst in mijn leven (moet ik me als foodblogger schamen als ik dit zeg?) ga ik zelf een paasstol maken! En geen gewone paasstol, maar een hartige paasstol met Honingtomaten en opgeklopte misoboter, gevuld met gekaramelliseerde sjalot.. Het...

Lees meer
Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (hartige Japanse pannenkoek)

Okonomiyaki (oftewel een hartige Japanse pannenkoek), waar was je heel mijn leven. Althans in mijn eigen keuken dan, want in restaurants eet ik okonomiyaki regelmatig. Alleen zelf maken had ik nog nooit gedaan, tot afgelopen weekend! Mike en ik vind het heerlijk om op...

Lees meer

5 Comments

5 Reacties

 1. Birgit

  Hoi,
  Wat met de ‘steeltjes’ van de spinazie? laat je die er gewoon aan? En de bijenpollen op het einde er bij doen of ook mee blenden?
  Thanks!
  Birgit

  Antwoord
  • Bo

   Yes, de steeltjes er gewoon aanlaten en ook de bijenpollen meeblenden :)

   Antwoord
 2. Sanne

  Heey, de smoothies die je maakt zien er echt lekker uit. Ben zeker van plan om wekelijks een paar momentjes in de plannen. Maar nu mijn vraag: kun je dit ook drinken als ontbijt? Ipv water magere yoghurt toevoegen en misschien nog een eetlepel havermout erbij?

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Sanne, dat kan zeker! Ik drink vaak ook een smoothie als ontbijt en ik voeg dan ook yoghurt en 5 el havermout toe. Dit is wel het lekkerst bij fruitsmoothies :) Liefs, Bo

   Antwoord
 3. Emma

  Mmm, leuk dat je courgette toevoegt!

  Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *