Groene smoothie met broccoli en zoete kiwi

Groene smoothie van broccoli en appel

Broccoli is helemaal hot en happening bij mij in de keuken. Toen ik voor het eerst rauwe broccoli probeerde (in deze heerlijke raw broccoli salade met noten en yoghurtdressing) was ik een een beetje sceptisch. Maar niets was minder waar! Een groot groen hartje voor deze kleine boompjes. Waarom? In een eerdere post had ik het al over de gezondheidsvoordelen van broccoli.

 

Groene smoothie van broccoli en appel

 

 

Zestig gram broccoli zorgt al voor de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C. Broccoli bevat een stofje dat voor de activatie van antioxdanten en enzymen in onze immuuncellen zorgt. Deze immuuncellen gaan op hun beurt weer agressieve stoffen tegen die ons lichaam kunnen beschadigen. Agressieve (schadelijke) stoffen kunnen zorgen voor ouderdomsaandoeningen en een zwak immuunsysteem. Dus kom maar op met de broccoliroosjes!

 

 

Groene smoothie van broccoli en appel

 

 

Daarnaast verbaas ik me over de lekkere smaak van broccoli in smoothies. Oké, het is niet SUPER lekker maar ik vind het smakelijker dan spinazie. En het is weer eens wat anders :)

 

Nodig voor 1 grote smoothie

 • een handje gewassen broccoli roosjes
 • 1 kiwi gold
 • 1 appel
 • scheut water


Zo maak je het

Schil de kiwi en schil de appel in stukken. Verwijder de pitten.

Stop alles in je blender en blend tot een romige smoothie. Om hem helemaal glad te krijgen laat je de blender minimaal een halve minuut draaien.

Voeg wat meer water toe als je hem dunner wilt.

Print Friendly, PDF & Email
8 Comments
   1. Hallo Bo, dankje voor je reactie, dat het bomvol vitamines zit daar ben ik het wel mee eens, daarom eet ik best wel veel broccoli en heb er ook een keer een smoothie van gemaakt en dacht dat ik dood ging. Misschien moet ik het nog eens proberen. Ik houd van smoothies.

    Liefs,

  1. Hooi Jolanda, broccoli en radijsjes kunnen inderdaad nadelig zijn als je last hebt van een traagwerkende schildklier. Maar als je schildklier niets mankeert kun je met een gerust hart een handje rauwe broccoli eten :)

 1. Leuke site en lekker ideetje voor een smoothie. Ik vind spinazie juist wel altijd lekker in een groene smoothie. Heb er nog nooit een gemaakt met broccoli. Gaan we dus een keertje proberen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.