...

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

door | apr 11, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

mmelkaas, honing en perzik

Ik denk dat dit een van de lekkerste salades is die ik in tijden gemaakt heb, mmm! Ik ben dan ook onwijs gek op blauwschimmelkaas en de zoete honing en perzik maken het geheel op en top smaakvol. Omdat ik aan een handje sla niet genoeg heb, maakte ik een volle salade van botersla, rauwe spinazie en kikkererwten. Perfect voor de lunch maar ook heerlijk als avondmaaltijd na een warme zonnige dag.

Blauwschimmel, you love it or you hate it.  In dat laatste geval, kun je natuurlijk ook gewoon lekker geitenkaas nemen.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 handen botersla (100 gram)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 400 gram kikkererwten (uit pot)
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • Scheut olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 perziken
  • Snuf zout

 

 

 

Zo maak je het

Was de sla en de spinazie schoon, laat de kikkererwten uitlekken en verdeel alles over twee borden. Breng op smaak met olijfolie en wat zout.

Snijd de perziken in kleine stukjes en verkruimel de kaas over de salade. Top af met de honing.

 

Mannen houden van vlees (heb ik vernomen), dus zijn er mannen in the house? Voeg dan ook reepjes gerookte kip toe. Aanrader!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *