...

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

door | apr 11, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

mmelkaas, honing en perzik

Ik denk dat dit een van de lekkerste salades is die ik in tijden gemaakt heb, mmm! Ik ben dan ook onwijs gek op blauwschimmelkaas en de zoete honing en perzik maken het geheel op en top smaakvol. Omdat ik aan een handje sla niet genoeg heb, maakte ik een volle salade van botersla, rauwe spinazie en kikkererwten. Perfect voor de lunch maar ook heerlijk als avondmaaltijd na een warme zonnige dag.

Blauwschimmel, you love it or you hate it.  In dat laatste geval, kun je natuurlijk ook gewoon lekker geitenkaas nemen.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 handen botersla (100 gram)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 400 gram kikkererwten (uit pot)
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • Scheut olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 perziken
  • Snuf zout

 

 

 

Zo maak je het

Was de sla en de spinazie schoon, laat de kikkererwten uitlekken en verdeel alles over twee borden. Breng op smaak met olijfolie en wat zout.

Snijd de perziken in kleine stukjes en verkruimel de kaas over de salade. Top af met de honing.

 

Mannen houden van vlees (heb ik vernomen), dus zijn er mannen in the house? Voeg dan ook reepjes gerookte kip toe. Aanrader!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

Pulled chicken met coleslaw met yoghurtdressing

In de categorie 'Dit wil ik ooit nog eens zelf maken' presenteer ik jullie vandaag: pulled chicken. Het stond al jaren op mijn to make lijstje maar om de een of andere reden kwam het er steeds maar niet van. Nu denk ik: had ik dit maar eerder gemaakt, dan had ik deze...

Lees meer
Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Gezonde havermoutpannenkoekjes (basisrecept)

Ik deel hier, op Beaufood, al jaren de lekkerste en meest uitbundige creaties met jullie. Toch is er één favoriet recept dat ik nog nooit eerder heb gepubliceerd: havermoutpannenkoeken! En dat terwijl ik ze met gemak 2 of 3 keer per week op tafel zet! Maar vandaag is...

Lees meer
Galette met pruimen en ricottaroom

Galette met pruimen en ricottaroom

yDat ik fan ben van Franse taartjes, dat is geen geheim. Zeker ín Frankrijk, in het zonnetje, smaken ze fantastisch. Om het Franse sentiment toch een beetje in huis te halen, maakte ik laatst een traditioneel Frans baksel: galette met fruit. En omdat het hartje zomer...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.