...

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

Groene salade met blauwschimmelkaas, honing en perzik

door | apr 11, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

mmelkaas, honing en perzik

Ik denk dat dit een van de lekkerste salades is die ik in tijden gemaakt heb, mmm! Ik ben dan ook onwijs gek op blauwschimmelkaas en de zoete honing en perzik maken het geheel op en top smaakvol. Omdat ik aan een handje sla niet genoeg heb, maakte ik een volle salade van botersla, rauwe spinazie en kikkererwten. Perfect voor de lunch maar ook heerlijk als avondmaaltijd na een warme zonnige dag.

Blauwschimmel, you love it or you hate it.  In dat laatste geval, kun je natuurlijk ook gewoon lekker geitenkaas nemen.

 

Nodig voor twee personen

  • 2 handen botersla (100 gram)
  • 2 flinke handen verse spinazie
  • 400 gram kikkererwten (uit pot)
  • 100 gram blauwschimmelkaas
  • Scheut olijfolie
  • 2 el honing
  • 2 perziken
  • Snuf zout

 

 

 

Zo maak je het

Was de sla en de spinazie schoon, laat de kikkererwten uitlekken en verdeel alles over twee borden. Breng op smaak met olijfolie en wat zout.

Snijd de perziken in kleine stukjes en verkruimel de kaas over de salade. Top af met de honing.

 

Mannen houden van vlees (heb ik vernomen), dus zijn er mannen in the house? Voeg dan ook reepjes gerookte kip toe. Aanrader!

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer
Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm

Loaded eiersalade met avocado en gerookte zalm. Een super de luxe gezonde eiersalade met allerlei voedzame toppings. Oké, die gebakken uitjes erop zijn misschien niet súper voedzaam, maar ik ben nog steeds niet over mijn gebakken uitjes verslaving heen ;) Zo'n kruidig...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *