Groene pesto risotto met Hüttenkäse

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit recept smaakt net zo lekker als dat ie klinkt :D Mits je natuurlijk gek bent op pesto én risotto. Helaas is risottorijst niet heel gezond en is zilvervliesrijst een betere keuze, dus dan maken we hem toch gewoon van zilvervliesrijst? Om de risotto toch die heerlijk romige touch te geven maak je er een smaakvolle groene pesto bij en maak je het gerecht af met romige Hüttenkäse. Ik likte mijn bordje leeg en ik hoop dat jij dit ook zult doen!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit heb je nodig voor deze groene pesto risotto met Hüttenkäse / 2 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr doperwten – diepvries
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 300 ml (rijst)melk
  • 200 ml water
  •  1 ui
  • teentje knoflook
  • scheutje appelazijn
  • bosje verse peterselie

Voor de groene pesto

  • bosje basilicum – ongeveer 15 gram 
  • 20 gr walnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 30 gr parmezaanse kaas – geraspte kaas of geraspte geitenkaas is ook erg lekker!

 

Zo maak je het

Zet een diepe pan op laag vuur en doe hierin de rijst, melk en het water. Breng alles aan de kook en kook de rijst op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar. Roer regelmatig. De risotto is klaar als het vocht is geabsorbeerd en de rijstkorrels gaar zijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit dit samen met de doperwten zo’n tien minuutjes zachtjes aan. Je hoeft de doperwten niet eerst te ontdooien.

Maak de pesto. Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romig geheel. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout of nog wat citroensap toe.

Schep de risotto in de pan bij de doperwten. Roer 1/3 van de Hüttenkäse en de fijngehakte peterselie erdoor. Breng alles op smaak met een snuf peper, zout en appelazijn. Laat de appelazijn zeker niet weg, dit zorgt voor een heerlijk fris zuurtje. Verdeel de risotto over twee diepe borden en sluit af met een flinke dot groene pesto en de overige Hüttenkäse.

Eet smakelijk!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

 

Serveer de risotto met wat veldsla die je op smaak brengt met wat olijfolie en een drupje appelazijn

2 Comments
  1. hoi hoi, we vonden de risotto heerlijk, ik heb alleen een vraagje over de pesto, hoe maak jij die lekker romig. Want als ik het doe zoals het recept dan is hij wel lekker maar niet romig (heb er zelfs wat olijfolie bij gedaan anders bleef hij heel droog). Ik ben benieuwd naar je tip :)

    Groetjes Linda

    1. Kwestie van goed pureren denk ik, net zolang tot hij een mooie romige substantie heeft. Ik gebruik daarbij altijd walnoten in plaats van pijnboompitten zodat hij nog romiger wordt!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!