Groene pesto risotto met Hüttenkäse

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit recept smaakt net zo lekker als dat ie klinkt :D Mits je natuurlijk gek bent op pesto én risotto. Helaas is risottorijst niet heel gezond en is zilvervliesrijst een betere keuze, dus dan maken we hem toch gewoon van zilvervliesrijst? Om de risotto toch die heerlijk romige touch te geven maak je er een smaakvolle groene pesto bij en maak je het gerecht af met romige Hüttenkäse. Ik likte mijn bordje leeg en ik hoop dat jij dit ook zult doen!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit heb je nodig voor deze groene pesto risotto met Hüttenkäse / 2 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr doperwten – diepvries
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 300 ml (rijst)melk
  • 200 ml water
  •  1 ui
  • teentje knoflook
  • scheutje appelazijn
  • bosje verse peterselie

Voor de groene pesto

  • bosje basilicum – ongeveer 15 gram 
  • 20 gr walnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 30 gr parmezaanse kaas – geraspte kaas of geraspte geitenkaas is ook erg lekker!

 

Zo maak je het

Zet een diepe pan op laag vuur en doe hierin de rijst, melk en het water. Breng alles aan de kook en kook de rijst op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar. Roer regelmatig. De risotto is klaar als het vocht is geabsorbeerd en de rijstkorrels gaar zijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit dit samen met de doperwten zo’n tien minuutjes zachtjes aan. Je hoeft de doperwten niet eerst te ontdooien.

Maak de pesto. Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romig geheel. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout of nog wat citroensap toe.

Schep de risotto in de pan bij de doperwten. Roer 1/3 van de Hüttenkäse en de fijngehakte peterselie erdoor. Breng alles op smaak met een snuf peper, zout en appelazijn. Laat de appelazijn zeker niet weg, dit zorgt voor een heerlijk fris zuurtje. Verdeel de risotto over twee diepe borden en sluit af met een flinke dot groene pesto en de overige Hüttenkäse.

Eet smakelijk!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

 

Serveer de risotto met wat veldsla die je op smaak brengt met wat olijfolie en een drupje appelazijn

Deze pagina afdrukken? Klik dan hier.
Bo

Bo / 28 / Wonend in het gezellige Utrecht / Liefde voor gezond eten, lekker koken en wijn / You don't have to cook fancy or complicated masterpieces, just good food from fresh ingredients.

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond