Groene pesto risotto met Hüttenkäse

Groene pesto risotto met Hüttenkäse

door | feb 6, 2018 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit recept smaakt net zo lekker als dat ie klinkt :D Mits je natuurlijk gek bent op pesto én risotto. Helaas is risottorijst niet heel gezond en is zilvervliesrijst een betere keuze, dus dan maken we hem toch gewoon van zilvervliesrijst? Om de risotto toch die heerlijk romige touch te geven maak je er een smaakvolle groene pesto bij en maak je het gerecht af met romige Hüttenkäse. Ik likte mijn bordje leeg en ik hoop dat jij dit ook zult doen!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

Dit heb je nodig voor deze groene pesto risotto met Hüttenkäse / 2 personen

  • 200 gr zilvervliesrijst
  • 250 gr doperwten – diepvries
  • 150 gr Hüttenkäse
  • 300 ml (rijst)melk
  • 200 ml water
  •  1 ui
  • teentje knoflook
  • scheutje appelazijn
  • bosje verse peterselie

Voor de groene pesto

  • bosje basilicum – ongeveer 15 gram 
  • 20 gr walnoten
  • sap van 1/2 citroen
  • 30 gr parmezaanse kaas – geraspte kaas of geraspte geitenkaas is ook erg lekker!

 

Zo maak je het

Zet een diepe pan op laag vuur en doe hierin de rijst, melk en het water. Breng alles aan de kook en kook de rijst op laag vuur in ongeveer 15 minuten gaar. Roer regelmatig. De risotto is klaar als het vocht is geabsorbeerd en de rijstkorrels gaar zijn.

Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Snipper de ui, pers de knoflook uit en fruit dit samen met de doperwten zo’n tien minuutjes zachtjes aan. Je hoeft de doperwten niet eerst te ontdooien.

Maak de pesto. Pureer de ingrediënten met een staafmixer of in je keukenmachine tot een romig geheel. Proef even en voeg naar smaak een snuf zout of nog wat citroensap toe.

Schep de risotto in de pan bij de doperwten. Roer 1/3 van de Hüttenkäse en de fijngehakte peterselie erdoor. Breng alles op smaak met een snuf peper, zout en appelazijn. Laat de appelazijn zeker niet weg, dit zorgt voor een heerlijk fris zuurtje. Verdeel de risotto over twee diepe borden en sluit af met een flinke dot groene pesto en de overige Hüttenkäse.

Eet smakelijk!

Groene pesto risotto met Hüttenkäse, Gezonde risotto recepten, Gezonde foodblogs, Gezonde avondmaaltijden, Slanke avondmaaltijden, Risotto doperwten

 

Serveer de risotto met wat veldsla die je op smaak brengt met wat olijfolie en een drupje appelazijn

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Linda

    hoi hoi, we vonden de risotto heerlijk, ik heb alleen een vraagje over de pesto, hoe maak jij die lekker romig. Want als ik het doe zoals het recept dan is hij wel lekker maar niet romig (heb er zelfs wat olijfolie bij gedaan anders bleef hij heel droog). Ik ben benieuwd naar je tip :)

    Groetjes Linda

    Antwoord
    • Bo

      Kwestie van goed pureren denk ik, net zolang tot hij een mooie romige substantie heeft. Ik gebruik daarbij altijd walnoten in plaats van pijnboompitten zodat hij nog romiger wordt!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.