...

Groene groente sushi met gegrilde asperges

Groene groente sushi met gegrilde asperges

door | mrt 29, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Groene groente sushi met gegrilde asperges

Eerste paasdag, na al het lekkere eten, familieliefde én mijn plotselinge schoonmaakwoede verzamelde ik mezelf en mijn poezen op de bank en keek ik de docu Forks over knifes. Bizar zeg, hoeveel invloed vlees en zuivel op ons lichaam hebben. In de documentaire komt het verband tussen verschillende kankersoorten en het consumeren van vlees naar voren, met feiten die berust zijn op wetenschappelijk onderzoek. Heel heftig. Niet gek dus dat de schijf van vijf is aangepast en waarin wordt aanbevolen minder vlees te eten. Minder zuivel en meer groenten.

Maar.. Met alleen groenten, graan, fruit en zaden maak je mij niet gelukkig, het gaat om balans.

En wat die balans is, is voor iedereen anders. Ik ben niet iemand die je vertelt je aan bepaalde regels te houden en geen vis, vlees of zuivel te mogen eten. Ik ben een foodie die dagelijks bezig met het zo gezond en lekker mogelijk proberen te eten en ik hoop je daarmee te inspireren! Zo besloot ik na het zien van Forks over knifes een week lang geen vlees, vis, zuivel en gluten te eten. Gluten at ik al amper tot niet, maar het skippen van vlees en zuivel is nieuw voor me. Zal het echt zo’n impact hebben op mijn lichaam. Zal ik er een sprankje meer energie door krijgen? Ben ik dan eindelijk af van die plotselinge buikpijn? Volgens sommige van mijn lieve Instagrammers is het echt de moeite waard om het eens te proberen. So let’s do it!

Dus.. Even samengevat. Deze week even geen vlees, vis, zuivel en gluten. Elke dag probeer ik zoveel mogelijk groenten, zaden, glutenvrije granen, noten en fruit te eten. En eitjes! Die vind ik te lekker en zijn naar mijn mening voedzaam en van belang voor mijn lichaam wanneer ik veel sport. Maar ik ga mijn geitenkaas héél erg missen. En mijn yoghurt of kwarkje in de ochtend.. De meeste uitdaging vind ik het avondeten, want daar denk je al gauw een stukje vlees of vis bij. Maar ik beloof jullie bij deze mijn uiterste best te doen om van het avondeten een vegetarisch feestje te maken bomvol smaak en vitamines. Dat we er maar lekker veel energie, een zacht huidje en een killer van een weerstand van mogen krijgen.

En als ik denk aan veel smaak, gemak en gewoon super lekker denk ik aan.. SUSHI! Zonder vis dan maar met groene groentes. En avocado (duh). Dit recept is goed voor vier rollen. Zelf heb ik genoeg aan drie rolletjes als avondeten en de overgebleven rol eet ik morgen als tussendoortje.

 

 

Groene groente sushi met gegrilde asperges

 

 

 

Nodig voor 4 rollen

 • 100 gr boekweit zaden
 • 4 nori vellen
 • 1 stengel bleekselderij – in vier repen gesneden
 • 1 avocado – in plakjes
 • 50 gr groene aspergestips – 8 stuks
 • 1 el mierikswortel uit een potje – of meer als je van pittig houdt
 • soja saus om in te dippen

 

Groene groente sushi met gegrilde asperges

 

 

Zo maak je ze

Kook de boekweitzaden in een pan met water in 10 minuten gaar. Laat even afkoelen.

Gril de asperges kort (ongeveer 3 minuten) in een grillpan of in de oven.

Leg een norivel op een snijplank en beleg hem met drie eetlepels boekweit. Druk de boekweit plat en leg er een reep bleekselderij, reepjes avocado en twee aspergetips op. Sluit af wat mierikswortel. Rol het nori vel op en snijd hem met een vochtig mes voorzichtig in stukjes.

Schenk wat sojasaus in een kommetje serveer er wat gemengde kiemen bij voor wat kleur én extra vitamientjes!

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met zalm en krokante uitjes

Gevulde miso eitjes met gerookte zalm, krokante uitjes en furikake. Oftewel, een overheerlijk Aziatisch gevuld eitje! Een culinaire knipoog naar een klassiek recept. Gevulde eieren blijven een populaire borrelhap dus hoog tijd om daar eens wat mee te variëren. Zo...

Lees meer
Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise

Op zoek naar een overheerlijk en origineel gerechtje met malse biefstuk? Dan is deze mini focaccia broodjes met biefstuk en balsamico-mayonaise echt wat voor jou. Door een groot focaccia brood in kleine vierkantjes te snijden, krijg je een soort mini broodjes....

Lees meer
Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Gebakken kippendij in balsamico-roomsaus

Crispy gebakken kippendij in balsamico-roomsaus. En ja, dat smaakt nét zo goed als dat het klinkt lieve mensen! Normaliter gebruik ik kippendij zonder vel, maar laatst kocht ik een portie biologische kippendijen mét vel. Door de kip op het vel te bakken krijg je een...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Sanne

  Klinkt echt fijn! En ze zien er ook zo goed uit. Omdat ik veganistisch eet is dit echt een ideale sushi :) en ik hou van groentjes!
  Liefs

  Antwoord
  • Bo

   Jeej fijn om te horen Sanne! Ik houd zó van sushi! En het is eigenlijk zo gemaakt als het onder de knie hebt. Plus extra gezond als je het met boekweit maakt :D Liefs,

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *