Ik herinnerde mij laatst een super lekker gerecht wat Mike en ik twee jaar geleden aten in Griekenland. Gebakken kaas, oftewel Saganaki. Het gerecht is vernoemd naar het pannetje waarin het traditioneel gebakken wordt. Het is onwijs lekker en te simpel om te maken. Ik gebruik in dit recept een goede plak feta en ik adviseer je dan ook om echte feta te nemen en geen wannabe zoals bijvoorbeeld goedkopere witte kaas. De smaak van echte feta maakt dit gerecht zo lekker.
Nodig voor 2 personen
Voor de gebakken feta
- 150 gr feta
- 3 el meel (je kunt boekweitmeel gebruiken, maar ook havermeel, spelt of gewoon bloem. Paneermeel werkt ook prima)
- 1 ei
- 1 el oregano
- 1 el kokosvet om in te bakken
Voor de salade
- 2 flinke handen veldsla
- 3 tomaten
- 1 rode ui
- Scheut extra vierge olijfolie
- Snuf peper
- Paar zwarte olijfjes
- Een handje verse basilicum blaadjes
Zo maak je het
Vermeng op een bord het meel met de oregano. Tik het ei kapot op een ander bord en hussel door elkaar. Halveer de feta en bedek elk stuk met een laagje ei. Haal ze daarna beiden door het meel/oregano mengsel.
Verhit wat vet in een koekenpan en bak hierin de feta. Zet het vuur niet te hoog en bak elke kant in twee minuten bruin.
Maak ondertussen de salade. Snij de tomaten in parten, de ui in ringen en verdeel alles over twee diepe borden. Schep als laatste voorzichtig de gebakken feta erop.
Top af met de basilicum en een snuf peper.
De gebakken feta is heerlijk in combinatie te een frisse salade, maar kan ook prima gegeten worden met gebakken groente, wat rijst, aardappeltjes of met wat rauwkost
0 reacties