Griekse salade met gebakken feta (saganaki)

Ik herinnerde mij laatst een super lekker gerecht wat Mike en ik twee jaar geleden aten in Griekenland. Gebakken kaas, oftewel Saganaki. Het gerecht is vernoemd naar het pannetje waarin het traditioneel gebakken wordt. Het is onwijs lekker en te simpel om te maken. Ik gebruik in dit recept een goede plak feta en ik adviseer je dan ook om echte feta te nemen en geen wannabe  zoals bijvoorbeeld goedkopere witte kaas. De smaak van echte feta maakt dit gerecht zo lekker.

 

Nodig voor 2 personen

Voor de gebakken feta

  • 150 gr feta
  • 3 el meel (je kunt boekweitmeel gebruiken, maar ook havermeel, spelt of gewoon bloem. Paneermeel werkt ook prima)
  • 1 ei
  • 1 el oregano
  • 1 el kokosvet om in te bakken

Voor de salade

  • 2 flinke handen veldsla
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • Snuf peper
  • Paar zwarte olijfjes
  • Een handje verse basilicum blaadjes

 

 

 

Zo maak je het

Vermeng op een bord het meel met de oregano. Tik het ei kapot op een ander bord en hussel door elkaar. Halveer de feta en bedek elk stuk met een laagje ei. Haal ze daarna beiden door het meel/oregano mengsel.

Verhit wat vet in een koekenpan en bak hierin de feta. Zet het vuur niet te hoog en bak elke kant in twee minuten bruin.

Maak ondertussen de salade. Snij de tomaten in parten, de ui in ringen en verdeel alles over twee diepe borden. Schep als laatste voorzichtig de gebakken feta erop.

Top af met de basilicum en een snuf peper.

 

De gebakken feta is heerlijk in combinatie te een frisse salade, maar kan ook prima gegeten worden met gebakken groente, wat rijst, aardappeltjes of met wat rauwkost

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!