...

Griekse salade met gebakken feta (saganaki)

Griekse salade met gebakken feta (saganaki)

door | jun 22, 2015 | Lunch, Recepten, Vega | 0 Reacties

Ik herinnerde mij laatst een super lekker gerecht wat Mike en ik twee jaar geleden aten in Griekenland. Gebakken kaas, oftewel Saganaki. Het gerecht is vernoemd naar het pannetje waarin het traditioneel gebakken wordt. Het is onwijs lekker en te simpel om te maken. Ik gebruik in dit recept een goede plak feta en ik adviseer je dan ook om echte feta te nemen en geen wannabe  zoals bijvoorbeeld goedkopere witte kaas. De smaak van echte feta maakt dit gerecht zo lekker.

 

Nodig voor 2 personen

Voor de gebakken feta

  • 150 gr feta
  • 3 el meel (je kunt boekweitmeel gebruiken, maar ook havermeel, spelt of gewoon bloem. Paneermeel werkt ook prima)
  • 1 ei
  • 1 el oregano
  • 1 el kokosvet om in te bakken

Voor de salade

  • 2 flinke handen veldsla
  • 3 tomaten
  • 1 rode ui
  • Scheut extra vierge olijfolie
  • Snuf peper
  • Paar zwarte olijfjes
  • Een handje verse basilicum blaadjes

 

 

 

Zo maak je het

Vermeng op een bord het meel met de oregano. Tik het ei kapot op een ander bord en hussel door elkaar. Halveer de feta en bedek elk stuk met een laagje ei. Haal ze daarna beiden door het meel/oregano mengsel.

Verhit wat vet in een koekenpan en bak hierin de feta. Zet het vuur niet te hoog en bak elke kant in twee minuten bruin.

Maak ondertussen de salade. Snij de tomaten in parten, de ui in ringen en verdeel alles over twee diepe borden. Schep als laatste voorzichtig de gebakken feta erop.

Top af met de basilicum en een snuf peper.

 

De gebakken feta is heerlijk in combinatie te een frisse salade, maar kan ook prima gegeten worden met gebakken groente, wat rijst, aardappeltjes of met wat rauwkost

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus

Italiaanse kabeljauw in witte wijnsaus. Zomerser dan dit wordt het vandaag niet lieve mensen! Botermals gebakken kabeljauw, zwemmend in een smaakvolle saus gemaakt van witte wijn, verse basilicum en honingtomaatjes. Of gewoon cherry tomaatjes, maar honingtomaatjes...

Lees meer
Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus

Tonijn tataki met hoisinsaus. Heerlijk als side dish bij sushi, als luxe borrelhap óf gewoon lekker als gezonde avondmaaltijd met een portie rijst en gestoomde broccoli erbij! Tataki is een bereidingswijze waarbij je tonijn (of een ander soort vis of vlees) kort...

Lees meer
Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Prei van de barbecue met ansjovis en hüttenkäse

Ik heb weer een barbecue topper hoor lieve mensen! Ik ben enorm fan van makkelijk te bereiden barbecue gerechten die er tóch lekker culinair uitzien. Vaak is het een kwestie van het gerecht een beetje gezellig opmaken en het combineren van een paar eenvoudige...

Lees meer

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *