Grande fruit dessert met kaki en roomijs

Vandaag is het feest! Want vanavond is het pakjesavond en daar heb ik heel veel zin in.. Als een klein kind verlang ik elk jaar naar 5 december en de gezelligheid, lekkere hapjes en kleurige pakjes.

De pepernootrecepten vliegen je om de oren deze dagen en daarom besloot ik met wat anders te komen. Want bij elk feest hoort lekkers. Deze keer in de vorm van een grande dessert. Mooie kleuren, feestelijke ingrediënten en alles op een groot bord zodat iedereen gezellig mee kan happen. Ideaal voor dit soort fijne avonden!

 

Dit heb je nodig voor twee tot vier personen

  • 1 grote kaki fruit (gewoon te verkrijgen bij de Albert Heijn. Zo niet? Dan kun je bijvoorbeeld ook 3 of 4 perziken nemen)
  • 2 bollen vanille roomijs
  • 125 ml ongeklopte slagroom
  • 2 handen frambozen
  • 3 grote dadels
  • 1 el honing

 

Zo maak je het

Was de kaki af onder de kraan en snijd hem daarna in hele dunne plakjes. Leg de plakken daarna op een groot bord, zoals op de foto.

Klop de slagroom op tot je een lobbige room hebt. Dus niet helemaal stijf. Schep daarna de slagroom over de kaki en strijk uit met een lepel.

Bouw je grand dessert op zoals jij hem mooi vind. Een framboosje hier en daar, twee grote bollen ijs (of vier kleintjes) en druppel er wat honing overheen. Je kunt sterren maken van de dadels door ze vier keer in te snijden en elke punt uit te vouwen. Het is een plakkerig werkje maar het resultaat mag er wezen ;)

Leg vier lepeltjes ernaast en snoepen maar!

 

De dadelsterren kun je ook maken van vijgen. Snijd de vijgen dan ook vier keer in en vouw ze uit tot sterren. Iets minder zoet, maar wel een prachtige kleurencombinatie.

 

1

Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!

Nieuw: Gezonde weekmenu’s!
Gezond weekmenu 8, Gezond eten, Gezonde foodblogs, Beaufood recepten, gezond avondeten, Voedzame hoofdgerechten

Gezond weekmenu #8

Sinds een paar weken publiceer ik elke maandag een vegetarisch…

Gezond en vegetarisch weekmenu, Beaufood recepten, Gezond eten, Vegetarisch avondeten, Gezonde recepten

Gezond en vegetarisch weekmenu #7

Het belooft een zonnige week te worden :D Misschien klinkt…

Gezond en vegetarisch weekmenu #6

Vandaag heb ik weer een nieuw weekmenu voor je. Vol…

Gezond en vegetarisch weekmenu #5

Maandag: Vega burrito’s met falafel en Gruyère We beginnen de…

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Gezond en vegetarisch weekmenu #4

Vandaag gaat de Nationale Week Zonder Vlees van start en…

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Gezond en vegetarisch weekmenu #3

Alstublieft! Een nieuw en gezond weekmenu vol vegetarische gerechten. Perfect…

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!