...

Goed gevulde pinda kokossoep

Goed gevulde pinda kokossoep

door | nov 13, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 2 reacties

Goed gevulde pinda kokossoep

Hij staat al een heeele tijd op mijn to cook list en gister maakte ik hem dan eindelijk. Een pinda kokossoep! En hij was erg lekker al zeg ik het zelf. Dit is echt een lekkere soep die je kunt eten als avondeten, anders dan andere (dunne) soepen waarbij ik na een uur weer honger heb. Het geheim is om hem te vullen.. En deze soep vulde ik met rijstnoedels en taugé. En een bakje cassave kroepoek on the side  want dat staat zo gezellig :)

 

Nodig voor 2 flinke kommen (of 3 kleine)

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 flinke el pindakaas
  • 700 ml groente bouillon
  • 4 kippendijtjes
  • 1 ui
  • 1 tl sambal (oelek)
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • scheutje vissaus
  • kokosolie om in te bakken

Voor erin

  • 80 gr rijstnoedels
  • 1/2 limoen
  • een handje taugé

 

Zo maak je het

Snipper de ui en fruit hem in vijf minuten zacht op laag vuur in een eetlepel kokosvet. Snij ondertussen de kippendij in kleine stukjes en bak mee.

Voeg na vijf minuten de kokosmelk, pindakaas en bouillon toe. Breng op smaak met sambal, vissaus en (in stukjes gesneden) gember. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras, sla ze plat en leg ze in de soep.

Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus of sambal toe. Laat hem tien minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze.

Verdeel de taugé (rauw) en de noedels over twee schalen. Schep de soep eroverheen en sluit af met twee partjes limoen.

 

 

Maak je soep af met wat verse rode peper, pinda’s en koriander! Stylingtip? Koop van die leuke oosterse soeplepels in verschillende kleuren. Perfect voor zo’n gevulde soep en ze staan zó leuk :)

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste zelfgemaakte mayonaise

De allerlekkerste mayonaise maak je natuurlijk zelf! En met een eenvoudig trucje is dit ook nog eens zó gepiept. Zelfgemaakte mayonaise is niet alleen lekkerder, maar ook nog eens een stuk gezonder. De kant en klare mayonaise uit de supermarkt is namelijk gemaakt van...

Lees meer
Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Mijn favoriete gezonde ontbijtrecepten!

Gezonde ontbijtrecepten. Love it! Al moet ik héél eerlijk bekennen dat sinds ik moeder ben ik het een iets grotere uitdaging vind om elke ochtend gezond te ontbijten.. (hallo ochtendrun). Maar omdat ik gewoon echt zóveel lekker ga op een voedzaam ontbijt dan op een...

Lees meer
Gezonde appeltaart pannenkoek

Gezonde appeltaart pannenkoek

Appeltaart pannenkoek met rozijnen en kaneel. Een van mijn (en zéker ook die van Louen) favoriete ontbijtrecepten van de laatste tijd. Eigenlijk is het meer een soort zoete omelet. Het beslag bestaat namelijk uit eieren met daarin een flinke eetlepel volkorenmeel....

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Mirjam

    Hoi Beau,

    Dit lijkt mij een heerlijke soep, maar als ik de Vis saus achterwege laat beïnvloed dit de smaak heel erg?

    Gr, mirjam

    Antwoord
    • Bo

      Hmm ja best wel :) Vissaus vervangt zout in dit geval maar je zou eventueel ook wat sojasaus kunnen gebruiken!

      Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *