Goed gevulde pinda kokossoep

Goed gevulde pinda kokossoep

door | nov 13, 2015 | Hoofdgerecht, Lunch, Recepten | 2 reacties

Goed gevulde pinda kokossoep

Hij staat al een heeele tijd op mijn to cook list en gister maakte ik hem dan eindelijk. Een pinda kokossoep! En hij was erg lekker al zeg ik het zelf. Dit is echt een lekkere soep die je kunt eten als avondeten, anders dan andere (dunne) soepen waarbij ik na een uur weer honger heb. Het geheim is om hem te vullen.. En deze soep vulde ik met rijstnoedels en taugé. En een bakje cassave kroepoek on the side  want dat staat zo gezellig :)

 

Nodig voor 2 flinke kommen (of 3 kleine)

 • 400 ml kokosmelk
 • 3 flinke el pindakaas
 • 700 ml groente bouillon
 • 4 kippendijtjes
 • 1 ui
 • 1 tl sambal (oelek)
 • 5 cm gember
 • 2 stengels citroengras
 • scheutje vissaus
 • kokosolie om in te bakken

Voor erin

 • 80 gr rijstnoedels
 • 1/2 limoen
 • een handje taugé

 

Zo maak je het

Snipper de ui en fruit hem in vijf minuten zacht op laag vuur in een eetlepel kokosvet. Snij ondertussen de kippendij in kleine stukjes en bak mee.

Voeg na vijf minuten de kokosmelk, pindakaas en bouillon toe. Breng op smaak met sambal, vissaus en (in stukjes gesneden) gember. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras, sla ze plat en leg ze in de soep.

Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus of sambal toe. Laat hem tien minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze.

Verdeel de taugé (rauw) en de noedels over twee schalen. Schep de soep eroverheen en sluit af met twee partjes limoen.

 

 

Maak je soep af met wat verse rode peper, pinda’s en koriander! Stylingtip? Koop van die leuke oosterse soeplepels in verschillende kleuren. Perfect voor zo’n gevulde soep en ze staan zó leuk :)

Print Friendly, PDF & Email

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Biet in zoutkorst met burrata en geroosterde amandelen

Je weet het: ik maak gráág indruk op mijn gasten. Hoe goed ik ze ook ken (en hoe goed ze mij ook kennen, vooral) - ik ben graag de veroorzaker van openvallende monden tijdens een diner. Eén gerecht waarmee ik altijd punten scoor, is biet in zoutkorst. In theorie is...

Lees meer
Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Whipped geitenkaasdip met honing-olijven

Ik ben gek op borrelen. Toch laat ik het favoriete borrelhapje van de gemiddelde Nederlander meestal achterwege: bittergarnituur is niet aan mij besteed. En niet omdat ik het niet lekker vind (hallo, wie houdt er niet van zo'n gloeiendhete bitterbal of...

Lees meer
Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zalm sashimi met hoisinmayonaise

Zeg je 'ultieme luxe', dan zeg je 'zalm sashimi'. (Of kaviaar, oesters, champagne, oké oké...) Ik vind zalm sashimi zo fantastisch lekker. Zoals ik al zei: het is heel chique en luxueus, maar niet onbereikbaar. Des te leuker! Met een goede zalmfilet en een paar hele...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

 1. Mirjam

  Hoi Beau,

  Dit lijkt mij een heerlijke soep, maar als ik de Vis saus achterwege laat beïnvloed dit de smaak heel erg?

  Gr, mirjam

  Antwoord
  • Bo

   Hmm ja best wel :) Vissaus vervangt zout in dit geval maar je zou eventueel ook wat sojasaus kunnen gebruiken!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.