Goed gevulde pinda kokossoep

Goed gevulde pinda kokossoep

Hij staat al een heeele tijd op mijn to cook list en gister maakte ik hem dan eindelijk. Een pinda kokossoep! En hij was erg lekker al zeg ik het zelf. Dit is echt een lekkere soep die je kunt eten als avondeten, anders dan andere (dunne) soepen waarbij ik na een uur weer honger heb. Het geheim is om hem te vullen.. En deze soep vulde ik met rijstnoedels en taugé. En een bakje cassave kroepoek on the side  want dat staat zo gezellig :)

 

Nodig voor 2 flinke kommen (of 3 kleine)

  • 400 ml kokosmelk
  • 3 flinke el pindakaas
  • 700 ml groente bouillon
  • 4 kippendijtjes
  • 1 ui
  • 1 tl sambal (oelek)
  • 5 cm gember
  • 2 stengels citroengras
  • scheutje vissaus
  • kokosolie om in te bakken

Voor erin

  • 80 gr rijstnoedels
  • 1/2 limoen
  • een handje taugé

 

Zo maak je het

Snipper de ui en fruit hem in vijf minuten zacht op laag vuur in een eetlepel kokosvet. Snij ondertussen de kippendij in kleine stukjes en bak mee.

Voeg na vijf minuten de kokosmelk, pindakaas en bouillon toe. Breng op smaak met sambal, vissaus en (in stukjes gesneden) gember. Verwijder de buitenste bladeren van de stengels citroengras, sla ze plat en leg ze in de soep.

Proef de soep en voeg naar smaak nog wat vissaus of sambal toe. Laat hem tien minuten zachtjes doorkoken op laag vuur.

Kook ondertussen de noedels gaar volgens de bereidingswijze.

Verdeel de taugé (rauw) en de noedels over twee schalen. Schep de soep eroverheen en sluit af met twee partjes limoen.

 

 

Maak je soep af met wat verse rode peper, pinda’s en koriander! Stylingtip? Koop van die leuke oosterse soeplepels in verschillende kleuren. Perfect voor zo’n gevulde soep en ze staan zó leuk :)

Print Friendly, PDF & Email
3 Comments

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.