Goddelijke vegan pasta bolognese

Goddelijke vegan pasta bolognese

Vorige week maakte ik deze goddelijke vegan pasta bolognese met wortel pappardelle. I know, klinkt enorm gezond he? En dat is het ook! De bolognesesaus barst van de vitamines en is daarnaast ook súper smaakvol. De gehakt vervangen we door een plantaardige vleesvervanger gemaakt van erwten en quinoa. Geloof mij, je zult het vlees echt niet missen in deze goedgevulde Italiaanse saus. Verder gaan er lekker veel groenten, verse kruiden, balsamico en natuurlijk een goede scheut rode wijn door de bolognesesaus. Chianti in dit geval. Deze wijn past namelijk uitstekend bij rode sauzen. Oh, en in plaats van pasta serveren we wortel pappardelle bij deze vegan pasta bolognese! De zoete smaak van wortel gaat echt geweldig samen met de kruidige bolognese saus én hierdoor is dit gerecht ook nog eens een stuk lager in koolhydraten. Wist je dat je bospenen pappardelle binnen vijf minuten gemaakt hebt? Hieronder vertel ik je hoe..

Goddelijke vegan pasta bolognese

Koolhydraatarme bospenen pappardelle

Bij een klassieke bolognese eten we pappardelle (je weet wel: die lange brede pasta linten), maar voor een extra voedzame maaltijd gaan we voor bospenen pappardelle! Alles wat je hiervoor nodig voor deze gezonde pappardelle zijn een paar bospenen en een dunschiller. Scheut goede olijfolie erdoor, snuf zeezout, kneepje vers citroensap. Helemaal heerlijk! Deze frisse wortel pappardelle past door de lichtzoete smaak echt geweldig bij de smaakvolle vegan bolognese saus. Kortom: een gerecht waar je lichaam én je smaakpapillen enorm blij van gaan worden.

Geniet van dit recept. Laat je me weten wat je ervan vond? Oh, en check vooral deze video op Instagram om te zien hoe je ‘m maakt!

Goddelijke vegan pasta bolognese

Dit heb je nodig voor deze goddelijke vegan pasta bolognese /  twee personen

  • 400 gr tomatenblokjes
  • 250 gr passata
  • 180 gr plantaardig gehakt
  • 3 bospeentjes
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • een knoflookteentje
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 tl gedroogde peterselie
  • 1 tl kokosbloesemsuiker
  • 1 tl verse oregano
  • 1/2 tl gedroogde tijm
  • 200 ml rode wijn – tip: Chianti
  • een paar blaadjes verse basilicum voor over de pasta

Voor de bospenen pappardelle:

  • 6 bospenen
  • sap van een halve citroen
  • flinke scheut extra vierge olijfolie
  • snuf zeezout

 

Zo maak je het

Snijd de bospenen (behalve de bosbenen voor de pappardelle) en bleekselderij in hele kleine blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.

Rul het plantaardige gehakt (volgens de gebruiksaanwijzing) in een koekenpan. Doe daarna in een kom en zet aan de kant tot gebruik.

Giet in diezelfde koekenpan een scheut olijfolie en bak hierin de ui, bleekselderij en bospeen een minuut of 5. Voeg knoflook toe en bak deze een minuutje mee.

Voeg nu ook de overige ingrediënten (tomatenblokjes, passata, tomatenpuree, balsamicoazijn, gedroogde peterselie, kokosbloesemsuiker, gehakte verse oregano, gedroogde tijm en de rode wijn) toe. Breng de saus aan de kook en laat het geheel 30-45 minuten onafgedekt op laag vuur sudderen. Roer af en toe tot het is ingedikt tot de gewenste dikte.

Maak ondertussen de wortel pappardelle. Snijd de bospenen met behulp van een dunschiller in dikke linten. Doe de bospenen pappardelle in een kom en breng op smaak met olijfolie, citroensap en een snuf zeezout.

Proef de saus en breng op smaak met extra zout, peper of kokossuiker naar smaak. Voeg het gehakt toe aan de saus en verwarm twee minuten mee.

Serveer de pasta bolognese met de bospenen pappardelle en garneer met verse basilicum.

Print Friendly, PDF & Email
Nog geen reacties

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.