...

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie

door | okt 4, 2019 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 2 reacties

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Mijn allereerste pompoen recept van het jaar is een feit :D God, wat houd ik van de herfst. Minus de regen dan. De kaarsjes mogen weer aan binnen en niemand kijkt meer vreemd of van een kop warme chocomelk en herfstige gerechten. De wereld kleurt weer oranje en we mogen weer ongegeneerd een hele zondag lang Netflixen op de bank. Eerlijk, dat is toch altijd een beetje zonde wanneer het buiten dertig graden is. Anyhow! Pompoen dus. Ik maakte een heeeeule lekkere én gezonde avondmaaltijd met gebakken gnocchi, romige ricotta en kruidig geroosterde pompoen. Wist je dat je van een oranje pompoen de schil gewoon kunt eten? Handig, want dan hoef je hem niet eerst te schillen. Dit gerecht maak je af met een eenvoudige kruidenolie gemaakt van olijfolie en salie. Die olie geeft nét even dat extra smaakje af. Heb je wat over? De verse kruidenolie is ook heerlijk door een salade!

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Dit heb je nodig voor deze gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie / 2 personen

  • een kleine oranje bio pompoen – van zo’n 600 gr
  • 400 gr gnocchi – liever zelf gnocchi maken? Hier vind je mijn recept voor glutenvrije zoete aardappel gnocchi.
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • flinke scheut olijfolie
  • twee flinke handen veldsla

Voor de kruidenolie

  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • klein handje verse salieblaadjes – zo’n 5 gr
  • 1 tl appelazijn

 

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de oranje pompoen en verwijder de pompoenpitten. Je kunt de pompoenpitten eventueel schoonspoelen en ze daarna roosteren. Snijd de pompoen in dikke repen en verzamel ze in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en kaneel toe. Hussel de repen pompoen door de kruidige olie en verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de pompoen 25 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de kruidenolie door de salie te pureren samen met de olijfolie en appelazijn.

Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan, giet de gnocchi af en bak ze kort aan beide kanten goudbruin. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

Verdeel de gnocchi over twee borden en sluit af met de geroosterde pompoen, ricotta, walnoten, kruidenolie en veldsla.

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Ultieme Thuisdiners - Beaufood

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Miso toast met perfect gepocheerde eieren

Perfect gepocheerde eieren maken? Dat is een fluitje van een cent met deze tips! Ik ben gék op gepocheerde eitjes. Ik heb dan ook braaf véél verschillende tips uitgeprobeerd voor het perfecte resultaat: een stevige buitenkant met daarin een mooie lopende dooier. Die...

Lees meer
Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Romige burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven

Ohhhh lieve mensen, ik heb toch wel zó'n overheerlijk burrata recept voor je. En wel in de vorm van een heerlijke borrelhap! Deze burrata met warme tomaatjes en druiven uit de oven is alles wat je wil van een hapje voor bij de borrel. Kruidig, zoet, fris, bomvol smaak...

Lees meer
Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Pitabroodjes met kipgehaktballetjes en yoghurtsaus

Zin in een makkelijke, voedzame en héle lekkere avondmaaltijd? Dan zijn deze pitabroodjes met bimi broccoli, kipgehaktballetjes en yoghurtsaus perféct. Vers afgebakken pitabroodjes met zelfgemaakte sappige kipgehaktballetjes, knapperige bimi met daarbij een romig...

Lees meer

2 Comments

2 Reacties

  1. Laura

    Hoihoi, ziet er super lekker uit en wil dit graag op de planning zetten voor deze week. Ik mis bij de ingrediënten de ricotta en walnoten. Hoeveel heb je hiervan nodig?

    Antwoord
  2. Catharine de Haaij

    Dit weekend gemaakt en ongelofelijk van zitten smullen! Wat een fijne combinatie van smaken. Echt heerlijk.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *