Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Mijn allereerste pompoen recept van het jaar is een feit :D God, wat houd ik van de herfst. Minus de regen dan. De kaarsjes mogen weer aan binnen en niemand kijkt meer vreemd of van een kop warme chocomelk en herfstige gerechten. De wereld kleurt weer oranje en we mogen weer ongegeneerd een hele zondag lang Netflixen op de bank. Eerlijk, dat is toch altijd een beetje zonde wanneer het buiten dertig graden is. Anyhow! Pompoen dus. Ik maakte een heeeeule lekkere én gezonde avondmaaltijd met gebakken gnocchi, romige ricotta en kruidig geroosterde pompoen. Wist je dat je van een oranje pompoen de schil gewoon kunt eten? Handig, want dan hoef je hem niet eerst te schillen. Dit gerecht maak je af met een eenvoudige kruidenolie gemaakt van olijfolie en salie. Die olie geeft nét even dat extra smaakje af. Heb je wat over? De verse kruidenolie is ook heerlijk door een salade!

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Dit heb je nodig voor deze gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie / 2 personen

  • een kleine oranje bio pompoen – van zo’n 600 gr
  • 400 gr gnocchi – liever zelf gnocchi maken? Hier vind je mijn recept voor glutenvrije zoete aardappel gnocchi.
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/2 tl kaneel
  • flinke scheut olijfolie
  • twee flinke handen veldsla

Voor de kruidenolie

  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • klein handje verse salieblaadjes – zo’n 5 gr
  • 1 tl appelazijn

 

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Halveer de oranje pompoen en verwijder de pompoenpitten. Je kunt de pompoenpitten eventueel schoonspoelen en ze daarna roosteren. Snijd de pompoen in dikke repen en verzamel ze in een grote kom. Voeg een scheut olijfolie, peper, zout, paprikapoeder en kaneel toe. Hussel de repen pompoen door de kruidige olie en verdeel alles over een met bakpapier beklede bakplaat.

Rooster de pompoen 25 minuten in het midden van de oven.

Maak ondertussen de kruidenolie door de salie te pureren samen met de olijfolie en appelazijn.

Kook de gnocchi volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan, giet de gnocchi af en bak ze kort aan beide kanten goudbruin. Voeg naar smaak een snuf peper en zout toe.

Verdeel de gnocchi over twee borden en sluit af met de geroosterde pompoen, ricotta, walnoten, kruidenolie en veldsla.

Gnocchi met geroosterde pompoen, ricotta en kruidenolie, Gezonde avondmaaltijden, Gezond avondeten, Beaufood recepten, Originele pompoen recepten, Gezonde foodblogs, Vegetarisch avondeten

Print Friendly, PDF & Email
2 Comments
  1. Hoihoi, ziet er super lekker uit en wil dit graag op de planning zetten voor deze week. Ik mis bij de ingrediënten de ricotta en walnoten. Hoeveel heb je hiervan nodig?

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De nieuwste recepten in je mail? Ontvang eenmaal per week de gratis nieuwsbrief met de nieuwste recepten!
Volg Bo op Instagram!
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

KERST RECEPTEN!
Hasselback gratin

Hasselback gratin

Jullie vroegen massaal om bijgerechten de afgelopen dagen en tot…

Print Friendly, PDF & Email
Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Kruidig gebakken zalmfilet met honing-mosterdsaus

Lieve mensen, ik heb vandaag wederom een heerlijk kerstrecept voor…

Print Friendly, PDF & Email
Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi-saus

Ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus

Deze ossenhaas tataki met sushirijst en unagi saus is echt…

Print Friendly, PDF & Email
Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Papadum pizza met tonijn sashimi en soja-mayonaise

Het allereerst kerstrecept dit jaar op beaufood.nl is een feit!…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige tompouce a la garnalen cocktail, Originele kerst voorgerechten, Voorgerechten garnalen, leuke voorgerechten, Beaufood recepten

Hartige tompouce a la garnalen cocktail

Eerlijk, hoe culinair zien deze hartige tompouces eruit? Spoiler alert:…

Print Friendly, PDF & Email
Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten, Originele kersthapjes, Hapjes uit de oven, Beaufood recepten, Mooie kersthapjes, Bladerdeeg hapjes kerst, Kerstkrans bladerdeeg, Makkelijke kerst recepten

Hartige kerstkrans met honing-geitenkaas en walnoten

Daar is hij dan :D Het recept waar ik alleen…

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie,
welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje.

Veel kookplezier en geniet ervan!

Like Beaufood op Facebook en ontvang nieuwe recepten op je tijdlijn!