Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

door | aug 23, 2016 | Hoofdgerecht, Recepten, Vega | 3 reacties

Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Een paar dagen geleden stond deze heerlijke glutenvrije zoete aardappel gnocchi op het menu ’s avonds. Gnocchi is een gerecht dat ik al heeeel lang op mijn to make lijstje heb staan. Het zijn kleine deegkussentjes gemaakt van aardappel en meel en het is eenvoudig klaar te maken. Ik zou mezelf niet zijn als ik niet een beetje aan het recept zou sleutelen dus verving ik de gewone pieper door zoete aardappel en het gewone meel door een glutenvrije variant.  Gnocchi maken is totaal niet moeilijk, maar het kost wel wat tijd. En plakkerige handen. Maar allemaal de moeite waard, promise! Het is echt waanzinnig lekker en je kunt het met van alles combineren. Oh, en ik vind het extra lekker om de gnocchi na het koken nog even aan te bakken in een koekenpan zodat ze een knapperig laagje krijgen..

Omdat je het gerecht niet zo één twee drie op tafel zet – dit komt door de zoete aardappel die je eerst een half uurtje moet poffen in de oven – maak ik altijd een dubbele portie. De helft bewaar ik dan in de vriezer en daardoor heb ik altijd een gezonde maaltijd op voorraad wanneer ik niet eens niet zoveel tijd heb om te koken :D

Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Dit heb je nodig voor deze glutenvrije zoete aardappel gnocchi / 2 personen

 • 2 kleine zoete aardappels – bij elkaar zo’n 350 gram
 • 1 ei
 • 180 tot 200 gr glutenvrij meel
 • snuf peper & zout

 

Zo maak je het

Verhit de oven op 200 graden. Was de zoete aardappels, prik er gaatjes in en wikkel ze in zilverfolie. Pof ze in 30 tot 45 minuten zacht in de oven.

Laat de aardappels afkoelen en verwijder het velletje. Stamp of pureer de aardappelen en roer het ei erdoorheen.

Voeg nu 150 gram van het meel toe kneed het met een lepel door de aardappelen. Het kan ook met je handen maar met een lepel voorkom je super sticky fingers. Voeg daarna beetje bij beetje het overige meel toe tot je een samenhangend deeg hebt. Het deeg mag licht plakkerig zijn en het meel hoeft niet helemaal op.

Wrijf je handen in met het laatste beetje meel en vorm vier ballen. Rol elke bal uit tot een reep en snijd er met een mes kleine blokjes van. Voeg gewoon wat meel toe als het te plakkerig wordt. Druk elk blokje plat met een kleine vork en leg aan de kant. Ga door tot je van alle repen gnocchi’s hebt gemaakt.

Breng een pan met water en zout aan de kook en kook de gnocchi in porties gaar. Ze zijn klaar als ze boven komen drijven, na zo’n een of twee minuten.

Je kunt de gnocchi nu opeten, of krokant bakken in wat kokosolie, wokken met andere ingrediënten of in porties invriezen voor een andere keer.

Ik at bakte mijn portie krokant en schonk er een beetje balsamico overheen, een snuf peper, verse peterselie en oude geitenkaas. Jammie!

Glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Print Friendly, PDF & Email

Lieve foodie, welkom op beaufood.nl! Ik ben Bo en mijn grootste passie is lekker en gezond eten. Aan mijn keukentafel met vrienden, op een foodfestival in het buitenland of in een bijzonder restaurant. Eten is iets wat we elke dag doen en ik maak het liefst van iedere maaltijd een feestje. Veel kookplezier en geniet ervan!

Deze recepten vind je misschien ook lekker: 

Watermeloenijs (slush puppy)

Watermeloenijs (slush puppy)

Als ik aan de zomer denk, dan denk ik aan watermeloen en aan ijs. Twee ingrediënten die zon, zee, strand schrééuwen. Een combinatie van die twee kan niet ontbreken op Beaufood, dus zie hier: een heerlijk recept voor watermeloenijs! Maar dan een beetje leuker, want ik...

Lees meer
Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Lasagnerolletjes met curry-bechamelsaus

Huh, een lasagneschotel midden in de zomer? Oh jazeker. Sterker nog: ik maakte 'm toen de mussen van het dak vielen en de thermometer in de tuin bijna 40 graden aantikte. En daar smaakten deze lasagnerolletjes absoluut niet minder om! In de winter is zo'n goedgevulde,...

Lees meer
Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Aardbeienijs zonder ijsmachine met slagroom en bitterkoekjes

Iedereen heeft wel eens zin in een ultraromig, koud en smaakvol ijsje. Wat niet iedereen heeft: een ijsmachine. Maarrrr dat hoeft de pret niet te bederven deze zomer! Ik heb laatst namelijk een bak ijs gemaakt die niet onder doet voor the real deal. Aardbeienijs...

Lees meer

3 Comments

3 Reacties

 1. Dorine

  Klinkt heerlijk! Ik kan alleen nergens glutenvrij meel vinden.. heb je andere meelsuggesties zoals spelt of havermeel bv waarmee ik het zou kunnen maken?

  Alvast bedankt :)

  Antwoord
  • Bo

   Hoi Dorine, glutenvrij meel is gewoon verkrijgbaar bij de Appie maar je kunt ook gewoon normaal meel gebruiken. Havermeel zou ik niet gebruiken omdat de ze dan een beetje te taai worden is mijn ervaring. Spelt heb ik nog nooit geprobeerd!:) Liefs en eet smakelijk!

   Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.