Zalmhapjes met roomkaas. Dit hapje stond vroeger steevast op tafel tijdens een borrelavond met vriendinnen. Deze zalmhapjes met roomkaas zijn super eenvoudig te maken en ze staan zó op tafel. Ook fijn: je kunt deze glutenvrije borrelhap perfect van te voren maken. Hierdoor hoef je ze op de avond zelf alleen nog maar even in stukjes te snijden. Wat betreft de wraps kun je verschillende kanten op. Ik eet zoveel mogelijk glutenvrij en daarom gebruikte ik kant en klare glutenvrije wraps. Deze hoef je alleen nog maar even op te warmen in de pan. Maar je kunt natuurlijk ook zelf glutenvrije wraps maken! Bijvoorbeeld wraps gemaakt van gekookte bietjes. Hierdoor krijgt dit glutenvrije hapje meteen een fancy roze uitstraling. Matcht helemaal leuk bij de gerookte zalm. Daarover hieronder meer!
Glutenvrije zalmhapjes met roomkaas
Nog even over die wraps: want die maak ik namelijk het liefste zelf. Gelukkig is er tegenwoordig in de supermarkt een breed aanbod aan glutenvrije producten, maar de glutenvrije wraps.. kunnen nog wel wat verbetering gebruiken wat betreft structuur. Als je 10 minuten extra tijd hebt raad ik je daarom aan zelf glutenvrije wraps te maken. Bijvoorbeeld glutenvrije wraps van havermout of deze roze boekweit wraps van biet! Vooral die laatste is naast voedzamer ook nog eens een echte eye catcher op tafel :)
Geniet van dit lekkere borrelhapje!
Heb je deze glutenvrije borrelhapjes ook al gezien?
- Borrelhapje met geitenkaas, abrikoos en walnoot
- Aziatische gehaktballetjes met pindasaus
- Gefrituurde oesterzwam met truffelmayonaise
Glutenvrije zalmhapjes met roomkaas
Ingrediënten
- 2 glutenvrije wraps - geen last van gluten? Gebruik dan gewoon gewone wraps. Of maak zelf deze lekkere glutenvrije wraps van havermout!
- 200 gr gerookte zalm
- 4 el roomkaas
- klein bosje verse bieslook
- snufje zwarte peper
- extra: prikkertjes om erin te steken
Instructies
- Verwarm de kant en klare glutenvrije wraps 2 minuten per kant in een koekenpan zonder olie. Indien je de wraps zelf hebt gemaakt kun je deze stap overslaan, aangezien de wraps dan al 'soepel' genoeg zijn.
- Besmeer de helft van de wraps met roomkaas en verdeel er een paar plakjes gerookte zalm over. Maak af met verse bieslook, een snuf peper en rol ze zo strak mogelijk op.
- Nu kun je twee dingen doen. Of je snijd de rol in stukjes en je serveert de zalmhapjes direct óf je rolt de rol op in folie en legt hem in de koelkast tot je de hapjes wilt serveren. Ik deed het laatste zodat ik ze vanavond alleen nog maar in stukjes hoef te snijden!
Welke glutenvrije wraps vindt jij lekker?
Zelfgemaakte vind ik het allerlekkerst en anders gebruik ik graag de kant en klare wraps van Jumbo :)
Sowieso ga ik deze binnenkort maken!