Glutenvrije zalmhapjes met roomkaas

Glutenvrije zalmhapjes met roomkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije wraps maken, Zalm met roomkaas, Glutenvrije foodblogs, Oud en nieuw hapjes, Gezonde verjaardag hapjes, Glutenvrije hapjes, Beaufood recepten

Het is vandaag de laatste dag van 2016 en dat vieren we vanavond met heel veel lieve mensen, champagne, glitters en natuurlijk een overvloed aan lekkere hapjes. Ik ben – natúúrlijk – verantwoordelijk voor de hapjes dus ging ik vanmorgen aan de slag met een boodschappenlijstje en de nodige voorbereiding. Een hapje dat ik vanavond zal serveren is er een die vroeger altijd op tafel stond tijdens etentjes met vriendinnen. Je kent ze vast wel, zalm gerold in een – in mijn geval glutenvrije – wrap met roomkaas. Super lekker, heel eenvoudig en ook nog eens verantwoord. Mist je niet de hele rol in je eentje opeet natuurlijk.

Naast deze glutenvrije zalmhapjes met roomkaas zet ik nacho’s uit de oven op tafel – hier vind je een lekker recept met geitenkaas en guacamole -, verschillende soorten kaas met appelstroop, mini worstenbroodjes, honing olijven, gevulde paprikaatjes en een grote schaal met oliebollen. Ik weet het, niet zo gezond maar oud & nieuw is geen oud & nieuw zonder oliebol. Volgend jaar ga ik maar eens aan de slag met een gezonde variant.

 

Psst.. Alles ziet er natuurlijk nóg lekkerder uit wanneer je het serveert op mooie borden. Een tijdje terug kreeg ik deze fantastische borden van Asa waarop ik deze zalmhapjes serveer. De borden zijn gemaakt van geglazuurd keramiek en kunnen tegen een stootje. En dat is fijn want ik gebruik mijn borden nogal intensief ;)

 

Dit heb je nodig voor 12 zalmhapjes met roomkaas

  • 2 glutenvrije wraps – geen last van gluten? Gebruik dan gewoon normale wraps. Of maak zelf deze snelle wraps van havermout
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 el roomkaas
  • bosje verse bieslook
  • snuf zwarte peper
  • extra: prikkertjes om erin te steken

 

Glutenvrije zalmhapjes met roomkaas, Gezonde foodblogs, Glutenvrije wraps maken, Zalm met roomkaas, Glutenvrije foodblogs, Oud en nieuw hapjes, Gezonde verjaardag hapjes, Glutenvrije hapjes, Beaufood recepten

 

 

Zo maak je ze

Verwarm de wraps 2 minuten aan een kant in een koekenpan zonder olie.

Besmeer de helft van de wraps met roomkaas en verdeel er een paar plakjes gerookte zalm over. Maak af met verse bieslook, een snuf peper en rol ze zo strak mogelijk op.

Nu kun je twee dingen doen. Of je snijd de rol in stukjes en je serveert de zalmhapjes direct óf je rolt de rol op in folie en legt hem in de koelkast tot je de hapjes wilt serveren. Ik deed het laatste zodat ik ze vanavond alleen nog maar in stukjes hoef te snijden.

 


Heb je dit recept gemaakt? Ik ben súper benieuwd wat je ervan vindt dus laat het mij vooral weten met een reactie hieronder, op Facebook of Instagram met de hashtag #beaufood
1 Comment

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet getoond

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.